Sjørokk ved Feistein fyr Jæren
Uværet Tuva som herjet tidligere i vinter passerte rett over Jæren og satte opp en sterk fralandsvind som fikk bølgene til å se ekstra rufsete ut.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_309378} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Eirik A.

bra med liv i bølgene her!
bra med måkene og fyrtårnet bak i bilde, kanskje litt kornete?

Eirik
Jarle S.

Enig med EA om at bildet er en aning kornete,men ellers er dette et av de beste bildene av denne kategorien som er vist på denne siden på lenge.Fyret og husene er med å gi oss betraktere et innblikk i dimensjonene i disse bølgene,uten disse hadde bildet vært nesten ordinært til sammenligning.Synes også at balansen er bra,og at det da er bittelitt kornete får så være.Bra fanget,Einar. Mvh Jarle
Turid L.

Et kjempebilde som bare viser hvordan
dette uværet kan være.
Synes det ikke gjør noe at bildet er kornete.
Dette er et bilde som forjener en anbefaling.

mvh Turid
Tone A.

Hei Einar
Eit skikkeleg stormbilde med mørke tonar på himmelen mot dei dramatiske bølgene kor skummet gir ein flott effekt. Frålandsvinden som dreg bølgedisen bakover og mest skjuler Feistein fyr og bølgene bakerst.
Flott komponert og ekspoenrt kor den skummande forgrunnen gir ein fin deling mot den grøntona sjøen kor bølga er i ferd med å byta.
Har du stått ved sjøhusa i den sterke vinden og brukt 300mm? Pga at det er langt ut i Feistein fyr.
Korninga er berre pirk i eit slikt bilde som det er vanskeleg å stå i ro i stormkasta. Har du brukt høg ISO? (Eg prøvd også sjølv på dette men fekk støy pga ISO på 640.) Men det er to svarte prikkar ved Feistein fyr sjølve huset.
Eit kjempebra fanga stormbilde.
God påske og ei anbefaling frå meg.
:) Tone
einar e.

Takk alle! og takk for påskehilsen Tone
Nå har jeg nettopp kommet inn etter en frisk tur i en snøbyge som fosset inn over Sele nå i halvsjutiden... Takk for at dere likte bildet så pass godt. Jo, jeg tåler å høre litt pirk, men i dette tilfellet er det passasjen av uværet Tuva som betyr mest - den kornete virkningen kan enda til sess på som noe positivt i slikt et vær. (det kan skyldes kombinasjonen skarping i Photoshop + høy iso).

Ja Tone, jeg satt i bilen på moloen på Sele og brukte sikkert en brennvidde på rundt 100mm - og det var virkelig en uvanlig situasjon. Det vanlige er sterk pålandsvind i en slik situasjon, og når vinden for en gangs skyld snur til fralands, skifter liksom hele naturen sin setting. Kan hende jeg må legge ut et til fra samme dag, med litt mer tekniske opplysninger...
Takk for anbefalinger og fortsatt god Påske
hilsen Einar
Anne-Lise S.

Mektig! Flott kameravinkel som gjør at fyr og bolig ser ut som om det holder på å forsvinne i bølgene. Gode detaljer med fuglene som flyr ut av bildet mot høyre. Noe korn, men jøss for et mektig syn!

Anne-Lise
frank ove v.

Flott bilde som illustrerer naturens kraft. Kunne det vært en tanke lysere?
Ole-Kristian T.

Mektig, og spesielt bilde. Liker korningen, men lurer også på om det kunne vært en anelse lysere?
Odd-Erling N.

Hærlig bildedokumentar av et skikkelig rufsevær.

Den korningen som er med passer veldig godt inn, og gir bildet et litt ekstra rufsete preg.

Veldig bra.


Mvh. Odda
einar e.

Tusen takk for kommentarer - som jeg er enig i!
hilsen Einar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu