Nær-ørn-opplevelse
Fra Terje Syltes unike ørneskjul på Mørekysten. Aldri før har jeg fotografert ørna på så nært hold på en åteplass.

Takk for opplevelsen, bildene og brødskiva vi delte.

Takk også til dere som orker å se på og kanskje kommentere ''enda et forb... ørnebilde'' :-)
Bildet inngår i albumet - Havørn - - Nord-Europas største rovfugl er et av mine favorittmotiver.

Alle bilder er tatt i Namdalen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-03-25 19:49:12
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-300
  • Sigma 300 - 800 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_309893} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Knut Børge S.
Hei Kjartan!

Bare ett ord å si : Fantastisk!
Vel kanskje fler da. Den nærheten jeg føler til den majestetiske ørna gjennom dette bildet er enestående, utrolig bra!

mvh KBS
Robin J.
For oss som liker denne typen bilder og denne form for fotografering er det alltid fint og interessant å se hva andre har fått til av bra bilder. Fin nærstudie dette av ørnas spising. Teknisk ingenting å utsette. Sikkert en fin opplevelse.
Ville kanskje kuttet litt i høyre bildekant(men mest synsing fra min side) slik at hodet ble dominerende til høyre. Mvh RJ
Aleksander M.
Hei
Støtter Robins forslag om lite kutt i høyre side. Synes det er litt støy i bildet. Ellers meget flott, spennende nærbilde. Det er ikke blitt vist noe særlig av slike helt opptil bilder og det er spennende det også. Slike nær-opplevelser er spesielt minnerike for de som sitter der selv, men også for oss som får ta del i denne opplevelsen med bildet.

Mvh Aleksander
Rolf S.
Jeg syns det ble et bra portrett der ørnens ''våpen/verktøy'' kommer godt frem.
Mvh Rolf
Hilfred M.
Å huff å huff, eijnda eijt tå de der hersens ørnebilda’n!
Å nei da, jeg tåler det utmerket, jeg er jo tross alt vokst opp under ett ørnereir.
Så til bildet. Jeg liker kompen veldig godt. Fargene og skarpheten likeså, men jeg synes bildet lider av litt mye støy. Tror nok bildet hadde fått et per runder med Noiseware dersom det hadde vært mitt. Dersom du ikke er prinsipiell motstander av støyfjerning kan jeg anbefale deg å prøve dette programmet som plugginn i PS.
Kjartan T.
Takk for kommentarer og synspunkter på alt fra beskjæring til støy. Jeg fikk selvfølgelig en mengde nærbilder fra dette skjulet Robin. Jeg skal ikke legge ut så alt for mange her på Foto.no, men har med det meste fra landing ved matfatet til vask av nebb. Legger ut en versjon 2 som viser det, så du skjønner at det var en fin seanse:)

Fantastisk å oppleve denne fuglen på 7-8 meter mens vi snakket, lo og tok bilder på full fres. Når ørna dro kom forøvrig den meget fotograferte Sylte-hauken. En fin påskedag for en naturfotograf!
Monika Frisvold V.
V1 imponerer meg utrolig...
men V2 er bare enda mer utrolig..Når en ser øyet og nesten blodbanen...konturer...
utrolig...
dette er en rovfugl...vill....rett å slett nydelig utført...
blir aldri lei å se den vakre majestetiske fuglen....
mvh monika
Vegard L.
Litt bedre lys hadde du nok sluppet støyèn. Ellers er det et meget flott nærbilde av ørna. Bra komp og severdig til tusen.
Vegard
Hilfred M.
Versjon #2,
helt rått!
(dråpebilde)
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Hyggelig av Sylte å invitere ørnen til påskemiddag!
Og det blir jo bare stiligere når dere kommer så nært og man ser alle de fine detaljene i fuglen. For fin er den! Til og med jeg kan skjønne at dette er en stor opplevelse, og jeg syns jeg får deltatt i den på en fin måte!
Så nært som dere er nå kan jeg ikke annet en å glede meg til ørne-macro! ;o) Det blir sikkert stilig det! For med flere skjul, flere fotografer og hendigere utstyr blir utfordringen å komme hjem med noe annerledes en alle de andre! Men du er jo god på det her og jeg syns at du svært ofte leverer bilder som er annerledes. Som inneholder en del fotografiske kvaliteter i tillegg til majestetisk motiv. Her er det timingen, detaljene og et glimrende utsnitt som gjør bildet for meg.

Mvh, Jóhann
Venche J.
En flott opplevelse. Takk skal du ha. :)

Versjon en er nesten malerisk, og det å nevne støy i dette bildet er bare tull. Jeg opplever det som oppskarping på min skjerm, og det kler bildet godt.

Tøffe saker.

Wenche.
Kåre G.
Som rovfuglfrelst, så blir det ikke for mye ørn. Jeg strever selv for å komme opp i Trana/Sylte/Selvik nivå, men ser at jeg har en god del å lære. Spesielt etterbehandling. Må nok innrømme at jeg skummer litt over rovfuglbildene når det blir for mange, men har festet meg ved noen navn som blir grundig studert. Det er jo utrolig å kunne studere ville dyr på drøvelhold. Dette er jo kunst i mine øyne. Vakkert.
Mvh. Kåre Gårder
Stig B.
Usannsynlig nært og brutalt, her vises våpnene tydelig.

Liker vanligvis ikke disse helt nære utsnittene, men har har du fått et meget flott og kompakt utsnitt som viser JEGEREN.

På min (lyse) bærbare virker det litt lyst og blasst med kanskje litt støy, kan også være enig i et lite kutt på høyre side.

Godt jobbet.

Mvh Stig
Svein B.
Dette likte jeg ganske så godt Kjartan. Den tette kontakten med handlingen gir bildet innhold, og måten den løfter foten og skifter grep er glimrende. Vi får jo se litt av redskapen her.....! Teknisk helt fint synes jeg, litt støy er det her og der- men ikke skjemmende. Komposisjonen ser i mine øyne ut som ett naturlig valg.

Hvilken brennvidde og blender brukte du her?

Mvh
Svein B
Kjartan T.
Morsomt å høre fra flere. Takk!

Jeg skal legge ut informasjon om bildet Svein, men dersom du er veldig nysgjerrig så ligger det EXIF-data med på alle mine bilder. Ser også støyen i versjon 1 når jeg har kommet meg på en ny skjerm, min Mac Book pro viser dessverre litt for fine bilder :-)

Versjon 1 er forøvrig nesten ikke beskjært, mens versjon 2 er minst 50 % crop av fila.
Svein B.
Hei, ja jeg leste EXIF nå Kjartan, ikke behov for å legge ut noe for min del. Takk.

Mvh
Svein B
Terje S.
Takk for en flott dag i skjulet Kjartan. Trivelig bekjentskap. Sjøl om vi ikke hadde verdens flotteste lys fikk vi flere artige situasjoner. Det var vel det her vi kalte indremedisin ? Kjekt å se noe annerledes også til en avveksling.
Litt grums her og der men det fikser du lett.


Stor dag i skjulet igår. Idag var det 10 blå og ikke en fugl. Sånn er livet.


Terje
Ronny A.
Hei Kjartan.
Dette var rått, nesten som om ørna banker på linsa di! Utrolig detaljert.
mvh Ronny
Odd E. k.
Hei Kjartan!

Et flott nærportrett av havørna. Liker godt posituren der den griper tak i byttet samtidig som den bruker foten for å kunne holde igjen og slite åta i stykker. Fin skarphet og mange nære detaljer som er særegent hos fuglen. Liker også fotovinkelen inn på fuglen, blir inntimt og fasinerende motiv. Flott fanget Kjartan.

Mvh

Odd E.
Bergliot E.
Hei,
Du imponerer stadig med dine flotte bilder som viser din dyktighet. Her har du fanget ørna svært så nær. Man kan nu nesten lure på om du lå på byttet...hehe..
Mange fine detaljer i bildet som er knallskarp. Syns v2 også var bra. Dråpene på nebbet og det vaktsomme blikket var knall her. Dyktig presentasjon av begge versjoner. Og så fikk du sikkert en spennende opplevelse med på kjøpet. Misunner deg jeg:)

Bergliot:)
Gunnar N.
Nydelig! Kanskje litt sjenerende støy her og der (?). Det trange utsnittet er vel ellers mye av poenget her. Imponert over svært god timing, selv om dette bildet muligens er ett av flere i en serie. Tett på er ikke alltid det beste, men her fungerer det svært bra. All fin omtale er vel fortjent.

mvh Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu