Lofotfjell i nordlys
Et bilde fra min første fototur hvor nordlyset var i fokus. Har aldri før tatt bilde av dette fantastiske lyset, men det ble noen spennende timer ute i kulden.
Det var ikke så enkelt å få bildene skarpe når man fotograferer på nattestid, men jeg syns nu at dette var ok.
Bildet inngår i albumet Lofoten i nordlys -
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • -
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker8s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger459
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_310246} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Odd E. k.
Hei Bergliot!

Et nydelig stemningsbilde, der nordlyset farger nattehimmelen i flotte grønnskjær. Flott eksponert der du fint har fått frem stjernene på himmelen. Fin blåfarge på himmelen som går godt sammen med de snøkledde fjellene og lysene fra bebyggelsen. Komposisjon og utsnitt tmerket!

Ha en fin torsdag!

Mvh

Odd E.
peter b.
Hei Bergljot,

Nydelige farger i et stemningsfyllt bilde.
Selv om jeg likte blåtonene på himmelen og det faktum at du fikk med stjernene, lurer jeg på hvordan dette bilde ville vært om det var litt lysere. Men kanskje det ville ødelegge magien?
Hva om du la ut en noe lysere versjon - slik at vi kunne se og sammenlikne?

Hilsen
Peter
Arild P.
Jeg synes dette ble helt ypperlig.

Jeg likte spessielt godt utsnittet du har, der nordlyset følger formasjonen på fjellene under. Du har fått med stjernene og fjellet med bebyggelse under er bra eksponert. Flott.

Arild
Avsluttet .
Utrolig vellykket må jeg si!! Ikke nok med at du har fanget nordlyset på en slik fin måte, men du har jammen flotte omgivelser også!! Godt jobbet:=)Med vennlig hilsen Mari
Bjørn H.
Hei Bergliot.

Bilde har en flott stemning i seg, men jeg syns det mangler litt.

Jeg tok det inn i PS og justerte opp høylyset (som lå helt nede), og motivet kom bedre frem og fikk mer dynamikk. Plutselig så jeg stjernene på himmelen og også et fint fargespill mellom det grønne og det blå :) Ellers er nok forgrunnen litt for knapp !!

Lykke til.

Bjørn

Thorbjørn R.
Her er jeg rimelig enig med siste taler. Noe trangt i forgrunnen - og litt mørk gjengivelse. Ellers ypperlig av nordlyset i spektakulære omgivelser.

Mvh Thorbjørn
Hilfred M.
Vakkert nordlysbilde.
Godt eksponert og komponert.
Ketil K.
Dette er vakkert, fint komponert og bra utsnit. Litt mørk gjengitt himmel - layermasking? Du skriver ikke noe om Iso du har benyttet. Har du forsøkt å eksperimentere med høyere Iso og kortere lukkertid?
Anette L.
Hei Bergliot!
Pent nordlys, er en del av dem på dotten her titt og stadig, og skulle gjerne sett dette med egne øyne. Men får heller nyte bildene som blir lagt ut, for det er et nydelig fenomen som jeg synes du leverer i et godt utsnitt !

Mvh Anette :)
Liv F. D.
Hei Bergliot.
Utrolig vakkert nordlysbilde.
Ha en flott helg!
mvh
Liv '')
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Bergljot! Ja, her har du truffet godt! Jeg synes fargene er veldig fine, det er en herlig grønntone som ligger i lyset der.. Skarpheten (som jeg vet kans være vanskelig) er også fin, og stjernene er ikke dratt ut noe. -Veldig bra. -Og så er jo spesielt disse fjellene utrolig vakre da ;) Jeg kan ikke prike på noe her.

vh ingebjørg
Bergliot E.
Heisann,
Tusen takk til alle som har lagt inn kommetar her. Gledelig å få tilbakemelding.

Peter, skal prøv å få laget en lysere versjon. Jeg har ikke lysnet originalen så det er jo verdt å prøve.

Bjørn, takk for tipset. Skal prøv det. Forgrunnen kunne jeg ikke gjør noe med da jeg tok bildet. Nordlyset lå mye høyere på himmelen så hvis jeg skulle fokusert på å få mere forgrunn ville jeg mistet mye av nordlyset den kvelden. Det var bare et lite blaff som i noen sekunder la seg helt nede ved fjelltoppene.

Ketil, Jeg har lagt til info om ISO. Glemte å skrive det inn da jeg la det ut. Jeg prøvde med høyere iso og kortere lukkertid men ble ikke fornøyd. Syns nordlyset ble veldig kornete da. Skulle gjerne hatt mere struktur i nordlyset men det var ikke så enkelt å få det lyst nok på kortere lukkertid.

God helg til alle:)

Bergliot:)
Anne-Grethe S.
Hei Bergliot

Nordlys av denne dimensjonen har eg aldri sett. Har vel sett det berre ein gang og da måtte ein nesten legge godviljen til for å få fram det spesielle lyset.
Fantastisk kor dominerande og flott det er på himmelen.
Hvis eg skal pirke litt, synest eg lysa frå bebyggelsen kom litt for langt ned i bildeflata. Eg ville enten tatt med ørlite meir under eller beskåret rett over husene.

Mvh
Anne-Grethe
Inger-Lise S.
Hei Bergliot!
Et flott og vakkert nordlys over mektige fjell! Jeg syns bildet er flott .Nå har jeg aldri fotografert nordlys selv da ( Tenke seg til, så mange år jeg bodde der nord!) Fint at du har fått tips av erfarne folk her. Fint med stjerneskinn også:) Og dette er din første fototur med nordlys i fokus:)

Inger-Lise
Fredrik S.
Nydelig av nordlyset dette!
Likte godt at du har valgt å ta med husa i bunnen av bildet.

Flotte snøkledte fjell, opplyst av nordlyset..

Mvh Fredrik S
Svend Wiig L.
Hei Bergliott!

Er alltid svak for slike bilder!
Er misunnelig da jeg enda ikke har fått det på film!

Bra!

Mvh Svend
Bergliot E.
Tusen takk for kommentarene til de siste som har vært innom her.

Bergliot:)
Per R. G.
dette var jo flott og skarpt
Ha en god jul
Bergliot E.
Takk skal du ha Per
Roy E.
Veldig fint og skarpt.

Roy
:)
Bergliot E.
Tusen takk Roy. Hyggelig at noen stikker innom mine gamle bilder:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu