Kritikeren
Bildet inngår i albumet Antique - Stort sett stilleben og-eller yrkesrettede orginaler & manipulerte bilder, med et nostalgisk preg.
Utstyr
  • Sony a700
  • Tamron SP AF 90mm F/2.8 Di Macro
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_310323} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (43)
Avsluttet .
Heisann Per Einar.

Et fint bilde av den sikkert gamle sjenken, med nydelige gjenstander vel plassert.

Meget flott forstørrelsesglass av den gamle typen som forteller, slik jeg ser det,
noe til ettertanke.

Headingen står godt til bildet.

Brah jobba for en anbefaling.

Hallo fra Eivind.
Helge R.
Her er du god, det forstørrelsesglasset var pikken over....
Jeg vet ikke hvilken teknikk du har brukt, men jeg er svak for ressultatet, det blir en utrolig textur i uttrykket.
Fargene er lekre, nydelige bruntoner i sjenken. Merkelig stoffelighet i avisen. Hatten gjør seg.
Bra oppstilt stileben
anbefales
:)Gorm
Per Einar G.
Takker og bukker for hyggelige kommentarer Eivind og Gorm, en spesiell takk for anbefalingene, det varmer en gammel sliter!

Mvh

Per E.
Anne Kari Berg K.
Slenger meg på de rosende ordene og anbefaling. Utrolig bra tekstur, et flott stilleben - og tankevekkende. I blant er kritikere en slags nifse skapninger som bare leter etter feil - med lupe. Du har virkelig klart å illustrere det. Er imponert :)

AK
Geir F.
Ja, hva skal man si...

...


...


... jeg er målløs. Har du brukt en trippel eksponering med transparente layers eller noe sånt tro? Uansett: Fantastisk lekkert.

-fløde-

Per Einar G.
Takker så mye for hyggelig kommentar og anbefaling Anne Kari, det varmet!

Mvh

Per E.
Per Einar G.
God kveld Geir!

Takker og bukker for anbefaling og hyggelig kommentar.

Sender deg data på mail.

Mvh

Per E.
Tom T.
Lekkert utført dette.

TomT
Per Einar G.
Takker for kommentaren Tom!

Per E.
Mette B.
Hei Per Einar
Jeg likte bildet ditt veldig godt, helt etter min smak! Jeg liker godt selv å leke litt med ''spakene'' i PS, lager også en del HDR. Er det det du har gjort her? Er veldig intr. å høre om hva du har gjort hvis du vil røpe hemmeligheten.
Utrolig tøft var det! Jeg gir deg en anbefaling jeg!

mvh
Mette
Bente K.
Dette her var et bilde som skiller seg ut. HDR effekten gjorde seg på dette motivet. Jeg synes du formidler budskapet ditt snedig. Også jeg ser gjerne at du røper litt om fremgangsmåten din her.
Hilsen Bente
Avsluttet .
Hurra Hurra Per Einar.

En velfortjent ukens fotograf er du.

Gleder meg stort.

Hilsen fra Eivind.
Geir F.
GRATULERER MED UKENS!!!
Dette gleder meg stort!
-fløde-
Anne Kari Berg K.
Gratulerer som ukens fotograf, velfortjent!!!


mvh Anne Kari
Monika Frisvold V.
Gratulerere som uka`s fotograf...

Et utrolig bilde... fortellende og nydelig arb...
mvh monika
Hans-Jørgen H.
Gratulerer Per Einar som ukas fotograf!
Great!!!
Kjempestilig bilde du har skapad her.
En koselig mandag i Bergen!
Hans-Jørgen
Wenche J.
Hei Per Einar
GRATULERER GRATULERER som ukens fotograf. Meeeget velfortjent.
Bildet her er fantastisk. Må bare henge meg med i jubelkoret. Er enig i alle godordene. Anbefales.
Mvh Wenche
Marit O.
Hei Per Einar og gratulerer som ukens fotograf!
Flott ps jobb du har gjort her,et fortellende og gjennomført arbeid som kler dene tekniken.
Anb!
Mvh Marit
Thorbjørn R.
Meget bra PS-arbeid, nok en gang. Og gratulerer som ukens fotograf. Det er både fortjent og hyggelig.

Mvh Thorbjørn
anne g.
hei per einar! gratulerer som ukens fotograf! det måtte da være kjempehyggelig? synes også du har et svært spennende bilde. skal ikke spørre om teknikk, litt hemmelighetskremmerier må man ha. mega - hilsen fra anne
Tove H.
Kjempeflott bilde! Deler positive ord - og anbefaling får du av meg også.
Hipp hurra - gratulerer som ukens fotograf - virkelig velfortjent! Ha en fin fotouke!
Hilsen Tove
Arvid B.
Må aller føsrst få gratulere deg med tittelen ukas fotograf! Og leverer du slike motiver som dette her i framtida også, blir det neppe siste gang du kan smykke deg med tittelen... Et sterkt motiv du presenterer her med et budskap som sparker godt i fra seg! Synes du tar et oppgjør med de usaklige kritikerne (jfr kommentarer under blåmeisbildet ditt) på en suveren måte med dette helt spesielle motivet. At du kan å bruke PS til fulle, viser du også.

Et meget godt stykke arbeid som jeg selvfølgelig vil anbefale.

mvh

Arvid B
Ronny A.
Heisann, Per Einar.
Først og fremst gratulerer som ukas fotograf - veldig artig!
Dette bilde var utrolig stilig. Vet ikke hva du har gjort men effekten ble helt spesiell. Har du brukt noen spesiell plug-in til dette? Knall bra:-)
mvh Ronny
Per Einar G.
Heisann alle sammen!

Hyggelig med alle de trivelige kommentarene og anbefalingene og for ikke å snakke om deres stemmer fram mot ukens fotograf. Det varmet!

Takker så mye!!

Til de av dere som lurer på fremgangsmåten så finner dere en glimrende forklaring i April utgaven av DigitalCamera, under Instant Expert tips. Denne fremgangsmåten er mye den samme, foruten flere eksponeringer (her er brukt 9), forskjellig fokus og senking av gamma før konvertering fra 32Bit til 16Bit

Mvh

Per E.
Elna T.
Hei Per Einar! Falt for dette bildet. Liker det nostalgiske preget, og dei spesielle fargane du har fått fram. For meg er dette kunst...veldig bra! mvh elna
Erlend M.
Siden jeg er blitt oppfordret til å utdype meningen med mitt forrige innlegg vil jeg bare si at dette ikke var rettet mot PEG personlig eller bildet, men en kommentar i forhold til tilstandene på BK generelt, som jeg synes innleggene her under bildet er meget beskrivende på.
Per Einar G.
Elna: Takker for kommentaren!

Erlend: Takker for oppklaringen!

Per E.
Svend Wiig L.
Hei Per Einar...i natten!

Var nok en av de første som fikk oppleve dette bildet her på dotten....!
Likte det umiddelbart og hadde mange følelser og tanker!
(Måtte summe meg for å kommenterere!!)

Teksten var det jeg leste...før din tekst!!
Etterbehandlingen og virkningen er fasinerende, tiltrekkende, uvirkelig og drømmende men svært så efektivt i disse tider!

''Davinci Koden, Den Hellige Gral...Den Siste Tempelridder''....ja, det er bøker som fasinerer meg!

Hva har det med dette bildet å gjøre....jo, netopp det....!!

Det traff meg mao...i nuet!

Anb.

MvH Svend
Helge R.
Det virker som om noen er mest interessert i å beholde BK for seg selv, kanskje et amatørfritt galleri hadde vært det beste?

Jeg reagerer når EM sammenligner kommentarer fra: Eivind M. Jacobsen, Gorm Rudschinat, Anne Karin Bergmo Korsmo, Geir Fløde, Tom Tveitan, Mette Brandt, Bente Klevenbverg, Monika Frisvold Vågan, Hans – Jørgen Hovelstad, Wenche Jostad, Marit Olsen, Thorbjørn Haagensen, Anne Gundersen, Tove Heggø, Arvid Bredesen, Roy Arntsen, Elna Bauge og Svend Wiig Larsen på den måten han gjør. Det unge Mørk presterer er en uhørt fornærmelse mot disse menneskene…

Først med en link til pausefisk, dernest med en syrlig kommentar; ”i forhold til tilstandene på BK generelt, som jeg synes innleggene her under bildet er meget beskrivende på”.
Det er mulig at; ”unge, sinte genier”, oppfatter positive kommentarer som ødeleggende for BK, jeg derimot ser på dem som et klapp på skulderen og en positiv innsprøytning i leken med bilder.
Nå er det mulig at noen har en negativ vinkel på livet, i så fall er det best for alle, også han selv, at han holder dette innenfor husets fire vegger. Det er da ingen vits i å brette sine innerste frustrasjonen ut for gud og hvermann??
:)Gorm
S. N.
HRG - Dette skrives i ren frustrasjon, fordi jeg ønsker at forumet som har betydd mye for min fotografiske utvikling fortsetter å hjelpe folk til å bli bedre.
Jeg har ikke tatt stiling til det som er sagt lenger opp, kun det du skriver i din siste kommentar, for den reagerer jeg på:
Jeg mener seriøst at både BK-kommentatorer og billedutleggere bør være mer ambisiøse enn å bedrive ''klapp på skulderen'' og gi ''positiv innsprøytning i leken med bilder''.
Det kan man bedrive på billedgalleriet.
Hvordan i all verden skal prøvende og u-utlærte og sultne fotografer forbedre seg hvis man bare får høre bare det som er fint og flott med bildene? For mye ER fint og flott, men mangt kan bli bedre. Og det er jo bedre vi vil bli! Jeg mener ikke man skal kvele skapergleden, men men vi trenger heller ikke genierklære enhver som er i stand til å fotografere en blomst i motlys. Javisst er det gøy med ros, men hvis man legger ut bilder for bare å få skryt mener jeg man er på feil sted.

Dette har intet med å være amatør eller ikke å gjøre.

PEG- beklager at dette kom under bildet ditt.
Til bildet:
Innholdmessig spennende, men teknisk lar jeg meg forundre over hvor flatt alt blir med denne fremgangsmåten. Synes personlig ikke det fremhever innholdet/motivet, og jeg stiller spørsmål til hvorfor man velger en slik teknikk. Men det er sannsynligvis en smakssak, og jeg ser jo at du har gjort et solid og gjennomført stykke arbeid.

Hilsen Silje
Per Einar G.
Svend
Takker for kommentar og de intressante assosiasjonene du fikk til dette bildet, kjekt at du likte det!


Gorm
Du har et godt poeng der, takk for inspill.



Silje

Takker for kommentar og synspunkter.
Ditt spørsmål om hvorfor man velger en slik teknikk:
Liker utfordringer, det nye, struktur, det lille innslaget av3D virkning og sist men ikke minst; for å trekke fram farger og detaljer man ikke klarer å få fram med kun en eksponering.

Per E.
Dag T.
PEG: Som Silje beklager jeg at dette skjer under ditt bilde, for jeg har sett før (under et bilde du av en eller annen grunn har slettet) at du er en som tar imot forslag og kommentarer på en OK måte, men på den annen side er det jo deler av bildet ditt som legger opp til det.

Til HRG og andre som bare ønsker å bedrive klapp på skulderen har jeg dette å si: Dere dreper fotointeressen til mange. Hvorfor? Fordi bilder som trenger forbedring, fra fotografer som trenger gode råd til å komme videre, rett og slett ikke får kommentarer. Ideologien deres forutsetter at man kommer så langt at man fortjener ett klapp på skulderen. Før man kommer dit møter man en øredøvende taushet. DET er demotiverende det.

Dette er ikke noe som skjer særlig ofte på BK, og dette har minst to grunner. For det første får nesten alle kommentarer fordi det er færre bilder, og for det andre er det folk her som tør å si fra om noe ikke fungerer. Ser man på Bildegalleriet så er det svært mange som ikke får ett ord som respons.

Så jeg misliker klapp på skulderen, og jeg misliker især klapp på skulderen som er en ren gjentagelse av det andre har sagt før. Skal man oppmuntre noen så kan man i det minste oppmuntre en stakkar som har lagt ut X antall bilder på BG uten å få et ord igjen, ikke ETT råd, fordi man ikke ikke finner noe positivt å si og derfor ingen grunn til å oppmuntre.

Så HRG, om du vil oppmuntre så sørg for å oppmuntre noen som trenger det. Oppmuntring nr 10 under samme tid er bortkastet tid, koseprat og skulle ikke en gang ha forekommet på BG. Bruk tiden på noen som trenger det.

Å gi slike bilder råd forutsetter faktisk at man våger å påpeke noe som trenger forbedring. Det er feigt om man ikke tør.
Dag T.
PS: Beklager mas og slomsete skriving i forrige innlegg. Jeg tok bare en titt og må dessverre si at nå er det en god del bilder også på BK som står uten kommentarer av noe slag, og da helt sikkert uten oppmuntring.

Så kom igjen, HRG og andre, gi gode råd til de som trenger det fremfor å klappe kompisene på skuldrene til de får blåmerker av det.
Per Einar G.
Hallo Dag
Takker for dine synspunkter, du har også ett poeng!

Kjekt at bilde engasjerer og det var også litt av hensikten.

Kompiser? Vi er da alle i samme båt ''foto.no'' og jeg vil velge å kalle alle brukerne av dette nettstedet for kompiser (foto.no kompiser)

La oss si det slik at du planlegger en salgsutstilling, da syntes jeg at det er nyttig med ''kosekomentarer'' klapp på skulderen kommentarer, konstruktive kommentarer, og at bildet ikke fungerer kommentarer.
MEN et stort MEN......rettningslinjer og oppførsel er en selvfølge, usakeligheter og ordbruk som kan virke sjikanerende og direkte personsjikane er fy, fy!
La oss holde oss til bildet og ikke til person.

Alle disse kommentarene ''kos, klapp og konstruktive'' VELKOMMEN, de blir brukt til å føre en statistikk/markedsundersøkelse, om det er til hjelp vil tiden vise. Men jeg er avhengig av alle sammen....UNNTATT de usakelige og de som har vanskeligheter med å ordlegge seg på en sømmelig måte.

Per E.
Geir F.
Jeg kommer fortsatt til å gi ''klapp på skulderen'' kommentarer til fotografer jeg beundrer... selv på bildekritikken.
De som blir provosert av slikt får bare bli det!
-fløde-
Dag T.
Ingen her har vel forsvart sjikane, det er et godt stykke derfra til saklig og negative kommentarer. Dessuten kan situasjonen speiles. Det finnes like mange dårlige lesere som dårlige kommentatorer. Kommentarer skal ikke bare skrives med omhu, i beste mening, de skal leses på samme måte. I et miljø som dette kan man ikke kreve mer av den som skriver enn av den som leser, for ingen er opplært i noen av delene.

Om vi er enige så langt så kan vi gå videre til ''kosekommentarene''. Er de ønsket? Tja, om vi hadde ha ubegrenset med tid så de ikke går ut over andre, slik at folk OGSÅ skriver positive konstruktive forslag til forbedringer så er det greit nok. Ser man på bildene som IKKE får kommentarer så er det ikke slik. Ganske mange henger seg på som ''etterplaprere'' under bilder som allerede har fått ros i stedet for å bruke tiden på et enslig bilde uten oppmerksomhet. Da er det destruktivt for miljøet her som sådan.

I tillegg er det selvsagt et spørsmål om ærlighet. Om et bilde er entydig bra kan man selvsagt skryte av det, men om noen sier ''Fantastisk'' til tross for åpenbare svakheter så er kommentaren heller ikke helt ærlig.

Jeg har brukt dotten i årevis, og også tatt en titt på kommentarene når jeg skulle velge bilder til utstillinger, men de eneste kommentarene jeg setter min lit til da er de som er begrunnede, uansett om konklusjonen er positiv eller negativ. Jeg vet som regel hva jeg vil med bildene jeg tenker på å stille ut, så om kommentarene er nyttige er det på den måten at de forteller hvordan folk reagerer på dem. Å velge bilder etter antallet kommentarer ser man fort at blir bare tull.
Dag T.
Greit nok GF, men hva med å oppmuntre fotografene bak et av de 17 bildene lagt inn på BK siste døgnet og som ikke har fått kommentarer ennå?
Erlend M.
Det er ingenting galt med positive kommentarer i seg selv. Problemet er at det ikke finnes balanse mellom positive og negative. Om vi med hele verdens velvilje anså at bildene som ble lagt inn var jevnt distribuert på en skala fra dårlig til godt, burde også kommentarene reflektere dette. Nå er nok både kommentarer og bilder ganske skjevt fordelt i forhold til positiv/negativ og godt/dårlig, dessverre på hver sin måte så misforholdet øker desto mer.

Jeg er i stor grad enig med S. Nilsen og sympatiserer sterkt med hennes frustrasjon. Foto.no kunne virkelig vært (er av og til) et glimrende verktøy. Disse oppmuntringene og klapp-på-skuldrene dere snakker om inspirerer kun til selvtilfredshet og å fortsette bortover (ikke oppover) det samme gamle sporet. Enhver som ønsker å utvikle seg forbi denne tåkeheimen av behagelige kommentarer er nødt til å hente sin skarpeste kritiker i seg selv, her er det med noen få hederlige unntak liten hjelp å få.

Og så lurer jeg på hvorfor ikke de respektive ''parter'' kan finne sin plass på BK eller BG. Her ble det jo for noen år siden lagt opp til at man kunne velge forum for den typen tilbakemeldinger man foretrakk. Er det ordlyden i navnet bilde*kritikken* som appellerer?
Per Einar G.
Dag,

Jeg er enig i mye av det du skriver, men jeg setter også pris på at flere kommenterer bildet selv om meningen er den samme da det uansett vil gi en indikasjon på hva som er populært. Kansje en registrerbar knapp å trykke på om du mener bildet er bra uten å legge igjen kommentar og om det som er sagt under bildet stemmer med dine egne oppfattninger hadde vært noe. (Muligheten er jo der i dag også, Anbefaling) men det blir ikke riktig.
Eneste problemet med dette synspunktet ditt på utføring av kritikk er at systemet med å gi kommentarer gir deg kommentarer tilbake ikke vil fungere like tilfredstillende.

Når det gjelder utsagnet ditt ''Det finnes like mange dårlige lesere som dårlige kommentatorer''
Så blir dette en helt feil fremstilling, som kommentator har du ansvar for det som blir skrevet uansett hvem som leser det ung eller gammel. Hvordan en leser tar opp det som er skrevet er så forskjellig, men ansvaret vil alltid ligge på utgiveren/kommentatoren så lenge det blir publisert offentlig.




Per E.
Dag T.
Jeg er grunnleggende uenig i siste avsnitt PEG. Her er det faktisk ''hvem som helst'' som skriver også. Jeg har nettopp gitt dette svaret på diskusjonssidene:
http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesInnlegg.cgi?id=337098

Hva vil du jeg skal si? Vent til du vet å uttrykke deg?

Nei, vi er nok vant til å stille krav til slike ting som foredragsholdere og lærere, men her har vi ingen rett til det. Det finnes flere årsaker, men den mest banale er at her får ingen betalt for å si noe, og dessuten det faktum at dotten dør hvis ingen tør å skrive kritikker. Kritikker MÅ leses med velvilje, ellers er det ingen som tør å skrive dem.

(og på det helt personlige plan: Jeg har i perioder droppet å kommentere bilder fordi folk enten leter etter fornærmelser mer enn de prøver å forstå hva jeg sier eller de ignorerer kommentaren fullstendig)

Jeg er også uenig i ethvert lettvindt poengsystem, fordi det ikke gir meg noen av de opplysningene jeg ser etter i kommentarene, slik jeg beskrev over.
Per Einar G.
Det er ikke enkelt dette Dag,

Vi får gjøre det beste ut av det med dagens bildekritikk/galleri system å legge hodene i bløt og sende inn forslag til system-utviklerne på foto.no når vi har forslag til forbedringer.

Takker for inspill og kommentarer.

Mvh

Per E.
Per Einar G.
Erlend Mørk

Du kom imellom her tidligere i går.
Jeg skjønner jo frustrasjonen i en meget liten grad men jeg ser ikke det store problemet.

Personlig så legger jeg i hovedsak ut bilder jeg er usikker på i bildekritikken, resten blir hipps-om-happ.....kommer ikke den kritikken jeg forventer og bare kosekritikk så kan jeg ta det som det er...eller prøve andre fora på nettet for å få vurdert bildet.

Per E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu