Kolgrafafjördur
Det er skumring, vind, snø og minusgrader. Fra Olafsvik mot øst er veiene fulle av issvuller. Ingen salting der. Ingen trafikk heller. Kun en eneste bil er å se idèt vi kommer over en bakketopp og utsikten ved Kolgrafafjåordur formelig slår meg i svime...
Bildet inngår i albumet Island - Du store vide verden -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-03-27 20:00:46
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_310327} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Odd E. k.

Hei Anne-Lise!

Issvuller på veien og ingen salting, ja, farlig for en utforkjøring da:-). Flott fanget motiv, da du fint har fått en fin lagdeling i forgrunnen, vannet til venstre og land til høyre. Dette leder en fint innover i bildet til de flotte fjellene rett forut. Fantastisk flott landskap å ferdes i. Ser det er vind på vannet og sikkert en vindfull og kald plass å oppholde seg på vinterstid. Flott skarphet i bildet der komposisjonen er meget bra sammen med utsnittet.

Mvh

Odd E.
Jóhann Á.

Hei Anne-Lise!
Majestetisk landskap! Som Odd sier er linjene innover veldig fine, gjør seg godt i sv/hv og den ene bilen gjør mye for bildet. Jeg syns kanskje det er litt knappt på venstre siden. Både inn mot odden midt i og fjellet på venstre siden. Men igjen, bra bilde!

MvH, Johann
Anne-Lise S.

Heisann, og hjertelig tusen takk for velbegrunnede og svært gode kommentarer som gir meg svært mye! :-) Dere, Odd E og Johànn, leser motivet svært godt ift. mine intensjoner; mitt budskap, mitt mål. Du Johànn synes det blir litt knapt på venstre side, og jeg antar du gjerne ville sett litt mer. Jeg må bare beklage.... Skulle mer enn gjerne hatt vidvinkel på kompaktkameraet mitt slik at jeg fikk dekket noe mer enn hva jeg får til. Slik det er nå blir det kun et lite utsnitt av et syn som egentlig er så heftig og mektig at jeg mer enn gjerne ville hatt med litt til. Venstre siden gir nemlig enda mer dybde innover på venstre siden enn hva du ser her, med fjell og hav lengre innover, men jeg måtte foreta valg ift hva jeg maktet å få med, og dermed falt det ned på dette som det beste til slutt. Det ble noen eksponeringer her kan du si, og da den enslige bilen kom ble den så viktig for helheten, det ødslige og selve det å få frem størrelsesforhold og et blikkpunkt, at det var naturlig å falle ned på dette til slutt. Visst er det et fascinerende landskap uten også, men motivet blir mer tomt. Tusen takk igjen! Jeg setter pris på deres synspunkter!

Anne-Lise
Ole-Kristian T.

Hei og tusen takk for lang og hyggelig kommentar på mitt landskapsbilde :) Her var det masse nydelige linjer og ikke minst gråtoner, gjør seg godt i s/hv. Litt mye støy på himmelen kunne du sikkert fjernet, og er enig med Johann ang. litt trangt på venstre side. Men jeg synes bildet er kjempebra, spennende natur som er bra formidlet :)
Anne-Lise S.

Takk skal du ha, Ole-Kristian! Jeg var litt blind for støyen, og har nå forsøkt å fjerne noe av den. At det føyker på toppane pga vind og sno gjør at det kan se ut som om der er halo enkelte steder. Har også beskjært kraftig i bunn og på høyre side for renere utsnitt. :-)

Anne-Lise
Liv F. D.

Hei Anne-Lise.
Dette bildet likte jeg veldig godt. Fint med linjene i fjellene og så fungerte det veldig fint i svart/hvitt.
mvh
Liv '')
Avsluttet .

Et flott bilde av en mektig natur som jeg syns du formidler godt i dette bildet.
Fine linjer og bildet passer godt i svart/hvitt:-)
Island frister mer og mer når jeg ser bildene dine derfra.
Hilsen Tone!
Yngve Sem P.

Et veldig landskap, med fin linjeføring fra veien og mot fjellet der bak. God komposisjon, fine toner. Liker at kun én bil sees, dette viser igjen godt naturens storhet. Støyen er nevnt, og behandlingen din i v2 gjorde bildet svært så godt. Føler været :)
Anne-Lise S.

:-) Takk skal dere ha! :-) Ja, gjett hvem som skal flere turer til sagaøya? ;-) Flott å høre at støyfjerninga fungerte greit. Var litt usikker på hvor godt jeg lykkes med det!

:-) Anne-Lise :-)
Stig Børre E.

Dette var flotte saker. Lekre linjer i et spennende landskap.
Veien og bilen bryter og skaper spenning. Liker også ledningstrekk og stolper.
Fine kontraster. Jeg foretrekker v1, v2 blir for steril og kunstig. Kuttet i v2 blir for drøyt etter min mening. Er med på et lite kutt i bunn, men stolpene til høyre syns jeg har livets rett og krydrer bildet. Uansett et meget godt bilde.

StigB
Fredrik S.

Hei!

Flott bilde av eit vakkert landskap.
Likte begge versjoner, men best V2.

Fint s/k, og god komp, med god timing med tanke på en enslige bilen på veien..her var det ikkje masse trafikk nei..
Likte dette!

Mvh Fredrik S
Marit O.

Hei Anne-Lise!
Fantastisk landskap,nydelige linjer og fin dybde innover i dette mektige og praktfule landskape,flott med bilen som tilfører bilde liv syntes versjon 1 er best da jeg syntes kraftstolpene bidrar her og gir flotte linjer.
Fint komponert og flott i sh!
Ha en fin dag :)
Mvh Marit
Tom T.

Dramatisk landskap som du formidler best i v1. Linjen skaper bra dybde i bilde, blikket blir hengende fast i kyst linjen. Tror du hadde fått mer fokus innover i bilde ved å gå mer til høyre. Flott bilde er det:)

TomT
Anne-Lise S.

Takk så mye til dere fire! :-) Kjekt at dere liker det, og interessant å se hvilken versjon dere personlig mener fungerer best! Det er nettopp slike meningsutvekslinger som skaper vekst! :-)

Anne-Lise
Arvid B.

Et mektig landskap dette - tydelig skapt av vulkansk aktivitet en gang i tida, for deretter å bli erodert av vind og vær. Syne sdu har en veldig fin komposisjon med veien som snor seg i s-form innover i motivet. Kraftlinja er også med på å lage en fin detalj. Fjellene er også flotte hvor man kan se ulike sjikt i berget. V2 ble nok mer riktig ''etter boka'', selv om jeg også hadde sansen for originalen.

Ha en fin fotouke!

mvh

Arvid B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu