Månnemann
En eksponering, men med litt etterbehandling av månen som rawfil. Bildet er tatt nå i påsken. Hadde vært morsomt å høre noen synspunkter.
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D-300
  • Sigma 300-800
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_310342} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Terje S.
Flott bilde Kjartan. Skjermen her på jobb er desverre ikke egnet til bildekikking. Uten at jeg skal si det med 100 % sikkerhet virker månen noe overeksponert. Ville prøvd en layer justering og dempet månen for å få frem flere detaljer men som sagt så er skjermen er ikke til å stole på.Bål og person på bilde virker naturlig og rett eksponert.


Terje
Hilfred M.
Bålet og mannen er veldig godt eksponert, særlig bålet imponerer.
Månen ble for dominerende for meg, kanskje på grunn av at den er utbrent.
Tom T.
Hei

Ikke for å være respektløs, men min første tanke var at månen ser ut som noe helt annet enn månen.

Nesten som en stor snøball som er på vei mot bålet, for å slukke det liksom. :-)

Mvh
Tom




Aleksander M.
Hei Kjartan!
En flott kveldsstemning ved bålet du formidler her, men hadde foretrukket å se månen ''ekte''. Synes ikke den merkelige effekten tilfører noe positivt i forhold til en ''vanlig'' måne i det hele tatt egentlig.... Det hele blir bare ''rart'' og i tillegg tar den ganske mye oppmerksomhet - mer enn mannen ved bålet.

Mvh Aleksander
Kjartan T.
Takk for ærlige tilbakemeldinger. Terje, det er ikke mer å gå på i månen. Lærte mye om forskjellen på et bål og lyset fra månen denne kvelden, og skjønner at jeg egentlig bør gjøre dette bildet når månen er fremme tidligere på kvelden slik at man har mer dagslys å spille på.

Skal du planlegge et slik bilde bør du se hvor fullmånen kommer opp en ettermiddag/tidlig kveld, sjekke at været blir likt neste dag, stille deg opp i blåtimen og rette telelinsa noen grader mot høyre for stedet der månen kom opp dagen før, beregne at den kommer opp omtrent 1 time og 40 minutter senere og ha bålet plassert på rett høyde. Lykke til!

Den merkelige effekten med disen rundt fullmånen kommer altså av varmen fra bålet dersom noen skulle være i tvil.
Svein B.
Synes dette er bra jeg Kjartan. Detaljer i månen kan du uansett glemme når den er fotografert gjennom varmehildringene fra bålet- og at månen da blir en hvit litt utydelig kule- slik er det bare. Liker bildet godt- det er ikke noe sensasjonelt over det, men ett godt gjennomført bilde av denne typen. I mine øyne.

Mvh
Svein B
Kjartan T.
Takk Svein! Gode ord.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu