Skammens mur
Skammens mur
Det var en mur i Berlin som i flere årtier splittet et helt folk. I dag har Israel bygget en mur som skiller jøder fra arabere.
Etter flere timers venting ved kontrollposten er endelig Al Mohamed på veg ut på familiens beite med dyrene, den andre delen av gården ligger på motsatt siden av muren.
Vel framme blir han mobbet av nybyggere som sikler etter jorden hans. Det er bare spørsmål om tid før de beslaglegger jord som har gått i arv i hans familie de siste tusen årene.
Rettferdig?
Når den sterkeste utøver sin makt uten menneskelige hensyn kan det aldri bli rettferdig.

Nå er det bildet jeg ønsker å få evaluert, ikke historien, hva synes du om det??
Husk flere bilder på: www.hjemmeside.no/gorm
Jeg ønsker deg en flott helg
:)Gorm
Situasjonsbestemt
Bildet inngår i albumet visualiserte drømmer - Her jobber underbevistheten for meg
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-03-29 16:01:38
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetLag på lag og Enigma på øret
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_310446} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Tom T.

Du er rå flink slike bilder Helge. Det at det er rim på tre veggen, gjør at du får frem den kalde verden vi lever i. Bra komp.

TomT
Helge R.

Hei Tom og takk for godordene. Detter er selvsagt et bilde som seerne er enig eller uenig med. Jeg prøver så god jeg kan å sette ting på spissen slik at tankene kommer i sving.
Du finner flere bilder på:
www.123hjemmeside.mo/gorm
ønsker alle en flott helg
:)Gorm
Helge R.

Hei Tom og takk for godordene. Detter er selvsagt et bilde som seerne er enig eller uenig med. Jeg prøver så god jeg kan å sette ting på spissen slik at tankene kommer i sving.
Du finner flere bilder på:
www.123hjemmeside.no/gorm
ønsker alle en flott helg
:)Gorm

he, he, latter, selvsagt skrivefeil i den første derfor en fetter
Avsluttet .

Hei Gorm.

Liker oppsettet dit her og forstår budskapet.

Det som fenger mest for mitt vedkommende er spikerslagene og kvisten i treverket på det frosne plankegjerdet.

Minner om ansikter på en spesiell måte.

Hilsen fra Eivind.
Geir F.

hei Gorm
Du brukte et godt begrep om et kontrapunkt en gang i tiden. Denne colaboksen som du vet. I versjon tre har du kontrapunktet. Jeg hadde egentllig tenkt å komme med en litt lunken kritikk denne gangen men det blir det ikke likevel. Synes også fargene på fakkelen bak gir et godt kontrapunkt rent fargemessig til de duse, kjølige fargne på gjerdet foran.

Når jeg ser på bildene dine ser jeg altid på bildet først. Og vender ikke tilbake til teksten før gjerne et døgn etter. På den måten styrer ikke teksten min visuelle opplevelse men heller justerer den i etterkant.

Nok et godt bilde fra deg. Godt at vi opplever denne type bilder også.

-fløde-


Per Einar G.

Liker godt formatet og det blå og røde som er med å forsterker budskapet ditt. Liker også godt de litt skumle overvåkerne som sees i mellom planke bordene og er med å skape dybde.
Utrykket på disse sau/geitene er fortreffelig!

Knall dette!

Per E. :)
Lars-Anders M.

Minner meg om dukketeater. Sauene sitter for mye på bildekanten. Men visst er bildet ok.
Budskapet er jeg ikke sikker på. Mener du att det er Israel som har all skyld i denne konflikt?
Jeg lurer på hvor all hjelp til Palestina tar veien. Men jeg ønsker fred. Håper de får det til. Tror kanskje det er viljen som mangler.
Tove H.

Et meget godt, fortellende bilde. Her er det mer enn ett gjerde. Det er rimfrost på både det blå og det røde - et bilde på en kald verden hvor innblanding fra stormakter skaper større skiller enn forsoning. Fredelig gjeter på den ene siden og fredsmarsj/evt opprør på den andre... og mellom dem lurer gjerdet og døden. Her er mange fortellinger samlet. Veldig gdt formidlet!
Hilsen Tove
Helge R.

Hei og takk for innspill.
Midtøstens historie er blodige greier, muslimer, Romere, kristne, jøder, i årtusener har blodet flytt. Det hele gikk skikkelig av hengslene da Europeiske supermakter forsynte seg av landområdene på attenhundretallet.
Menneskeheten gjennomgikk både en og to verdenskriger før kolonimaktene trakk seg ut og overlot regionen til et blodig etterspill som ennå ikke er over. I dag som alltid er det vanlige, fredsæle mennesker som blir offer i konflikten.
Ønsker dere en flott aften
:)Gorm
Ole Martin T.

Har sagt det før og sier det igjen. Du lager noen ok bilder, men historie er ikke din sterkeste side. Virker som du trekker dine egne slutninger, som ''Mur=Mur'', og så kommer du med en bastant uttalelse og et budskap som ikke stemmer med virkeligheten.

Et oppdrag... Hva er intensjonsforskjellen mellom muren i Berlin og muren i Israel?

Finne du svaret på det vil du også se mer nyansert på konflikten.

mvh - Ole Martin
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu