Berg i solnedgang
Vårherre la i frå seg mykje stein og berg vest på Bømlo. Dette er frå Katla, og her ser ein sola ''spegle'' seg i berga.
Det var vanskeleg å få stått i ro då eg skulle ta bildet, på grunn av svært sterk vind. Det var også kaldt. Ti minuttar etter at dette bildet blei tatt, var miljøet endra til snøstorm med dårleg sikt.
Bildet inngår i albumet Bømlo -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-03-30 23:41:25
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 400 D
  • 18-55 mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_310762} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Roar K.
Litt mer himmel hadde gjort seg. Som en regel kan du gå ut fra at himmelen skal utgjøre noe sånt som en tredel av bildet. Litt smaksak fra min side:
Jeg ville gjort et kutt til venstre på noe sånt som 3-4cm. Er nok muligens litt utbrent i horisonten der jeg ville kutte. Tror kanskje du mister litt dybde også ved å gjøre det så trangt oppe. Du har et veldig fint lys i bildet så hvis du har orginalen så forsøk et annet utsnitt. Et bilde har alltid mange forskjellige muligheter i seg.

Roar
Bergliot E.
Hei,
Utrolig flott lys i bildet ditt. Ja her har årene tydelig lagt igjen spor i steinberget men likevel ser det ut som at både planter og gress klamerer seg fast i sprekkene.
Flott komposisjon med fine linjeføringer. Her har du lag på lag med bergknauser som sammen gir en fin dybde. Syns ikke du skulle hatt mer himmel her. Dersom du hadde valgt mer himmel ville bildet blitt litt kjedelig i om med at det ser ut som at himmelen er ganske så ''død'' her å du har da mistet den fine forgrunnen.
Kanskje litt mere kontrast hadde gjort seg for å få enda mere fres over bildet.

Bergliot:)
Chr. G.
Jeg synes også det framstår kontrastfattig, virker som om du har løftet skyggeområdene for mye under etterbehandlingen. Lyset er nok fint.
Per Harald G.
Takk for konstruktive kommentarar! Ja, Roar, eg veit at hovudregelen er slik som du seier når det gjeld himmelen, men eg tenkte slik som Bergliot, -at himmelen blei for utbrent og død, derfor kutta eg ein del av han. Det er lys -og skuggespelet i berga som er ''hovedbudskapet'' i dette bildet. Christian, eg kan vere enig i at skuggeområda er litt for blå og lyse. Eg har lagt ut ein ny versjon, som tar med meir av himmelen, -sjølv om han er litt utbrent, for å gjere motivet litt meir komposisjonsmessig korrekt. Eg har også prøvd å gjere skuggepartia litt mørkare.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu