ØNSKER TIPS OM OPPRETTING AV LINJER!
Lommedalen kirke i morgenlys, tatt på 24 mm. Jeg har rettet inn etter kirkespiret, så det er loddrett. Hvordan får jeg rettet opp i ps så lyktestolpene ikke heller så voldsomt?
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger340
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_311138} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Ole-Kristian T.

Greit bilde dette her, der jeg henger meg på tittelen til bildet, jobber med det samme selv, og jeg lurer også på om det går å separere elementene i bildet og bare rette opp f.eks. lyktene i bildet ditt. Håper du får svar :)
Avsluttet .

Hei Ingeborg!
Fint bilde dette. Flott himmel og fine linjer. For å rette opp bildet bruker du linjalen og drar en strek langs kanten du vil ha horisontal eller vertikal. Velg Rotate/Arbitrary og klikk OK, men dette har du kanskje allerede gjort. For å rette opp lysstolpene: Marker hele bildet. I menyen velger du Edit/Transform/Perspective. Dra i punktene øverst på begge sider ut til henholdsvis venstre og høyre. Da får du rettet opp stolpene. Dette får selvsagt konsekvenser for resten av perspektivet i bildet, men i ditt bilde går det rimelig greit. Du kan også markere deler av bildet med firkant eller lasso og korrigere deler av bildet. Prøv med Warp i stedet for Perspective her. Anbefaler at du prøver ut de forskjelligge funksjonene under Transform. Bruk verktøyet med fornuft - det er lett å overdrive her :-) Håper forklaringen var nogenlunde grei å forstå. Dette er slik jeg gjør det, men det kan jo være andre som har bedre måter å løse dette på. Lykke til!

mvh Leif

PS: Du kan jo fjerne lyktestolpene helt - selv om det kan bli vel mye finmekanikk i skogholtet på høyre side.
ingeborg w.

Tusen takk for kommentarer. Leif, jeg skal prøve det du sier om opprettingen. Jeg brukte så mye tid på å finne et ståsted hvor jeg fikk med lyktestolpene så jeg beholder dem.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu