Dette bilde ble tatt mellom Kolvereid og Foldereid idag,nærmere bestemt Krekkling,ble kansje litt hastverk,men bilde ble ganske bra allikevell,fjordårskalvene virket rolig,å ble ikke skremt av fotografen:)
synes bilde ble bra,men kansje jeg kunne valgt en annen innstilling,men håper dere liker det,
Utstyr
  • canon EOS digital speilrefleks
  • 18-55mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger160
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_311208} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Avsluttet .

Hei

Jeg har noen tips til eksperimentering med dette bildet:

1) Prøv å skarpe det opp med unsharpen mask (USM) i et bilderedigeringsprogram. Du vil få et bilde som ser *mye* skarpere ut med mange små detaljer som du ikke ante fantes i bildet. Her kan du lese litt om verktøyet som finnes i mange bilderedigeringsprogrammer: http://home.online.no/~carnholm/txt/01usm.htm

2) Prøv å øke kontrasten litt med et kurve-verktøy i et bilderedigeringsprogram. Her kan du lese litt om hvordan det virker: http://www.fotopia.no/fullnews.asp?newsid=812 Selv om dette eksemplet gjelder PhotoShop finnes dette verktøyet i mange bilderedigeringsprogrammer.

3) Prøv å øke fargemetningen i bildet, spesielt gult og rødt. Her må du være forsiktig og bare bruke veldig små endringer, men virkningen er ganske fantastisk.

Ved å justere litt på bildene i etterkant vil du se at de får mere ''piff'' i både farger og skarphet. Jeg kan garantere at det absolutt er vel verdt den tiden det tar å lære seg disse tre verktøyene.

Et annet tips som er til stor hjelp for oss andre som ønsker å gi kommentarer til bildene dine: I din profil her på foto.no kan du sette nivået du vil ha på bildekommentarer. Du gjør det på følgende måte:

1) I venstre marg finner du ''Min startside'' og klikker på denne.

2) I den siden som kommer opp finner du en stor rute som er merket med ''Dine valg''. Blant alt som er listet opp finner du en linje der det står ''Tilpasninger'' (til høyre utenfor ''foto.no''). Klikk på teksten ''Tilpasninger''.

3) I den siden som da kommer opp finner du teksten ''Type kommentarer ønsket på bildekritikken:''. I rullegardinmenyen under denne teksten finner du tre valg. Ved å velge en av disse tre vil det være lettere for de som skal kommentere bildene dine å vite hva slags kommentarer du ønsker å få. Ved å klikke på teksten ''Se beskrivelse av nivåer'' vil du få en liten forklaring til hva de tre forskjellige nivåene betyr.

Lykke til!

Hjerteligst
Frode Langset
Tore Arnt N.

Hei Frode takk for alle gode tips,skal prøve på et bedre bilde neste gang:)mvh,
Avsluttet .

Hei

Det er mulig jeg var litt upresis, så en liten oppklaring:
De tingene jeg skrev om er ikke feil med bildet eller eksponeringen. Det er slik at når man tar bilder med digitalkamera må de som regel etterbehandles i et bildebehandlingsprogram for at de skal bli skarpe og få flotte farger. Det er for mye å komme inn på her hvorfor, det bare er slik (det gjelder spesielt skarphet). Det er altwså ingen feil. De tipsene til eksperimentering er en måte man gjør dette på.

Hvis du tar bilder i JPG-format (hvilket jeg tror) er det som regel også mulig å gjøre de samme tingene med instillinger på kameraet, men jeg tror det er enklest å gjøre det i et bildebehandlingsprogram først, og så siden eksperimentere med hvordan man kan stille inn kameraet for å få skarpe bilder og fine farger.


Hjerteligst
Frode Langset
Tore Arnt N.

Hei takk for kommentaren:)mvh
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu