Tok dette bildet en dag jeg kom fra jobb. Syns at lyset var så pent her. Det var gråvær men et lite solstreif kom inn mellom skyene og lyste opp fjellet på Lillemolla.

Bildet ble tatt ut fra bilvinduet. Burde vel strengt tatt beveget meg ut av bilen, rigga opp stativet osv....men latskapet tok overhånd. Syns selv bildet ble ok. Hva syns du da? Fyr laus :)
Bildet inngår i albumet Lofoten... -
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM
  • Brennvidde80mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger530
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_311327} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Inger-Lise S.
Hei Bergliot!
For et nydelig motiv! Svært vakkert lys. Kombinasjonen gråvær og dette lyset gjorde seg virkelig og skapte en helt speiell stemning.
Og dette har du tatt på frihånd....Meget bra!

Inger-Lise
anders s.
pent panormabilde
er herlig å skue ut over slik flott natur
mykt og flott lys på fjellet og spennende belyste skyer på himmelen
trekker opp kvaliteten på bildet.
gjerdet synes jeg også gjorde mye for bildet
mvh anders
Ivar B.
Du må være for godt vant når du blir sittende i bilen under slike forhold. Jeg hadde sikkert sprunget rundt og hylt :-) Nydelig lys. Pent og klassisk landskap. Mvh Ivar.
Mads B.
Dette fortjener vel en plass i stua di, Bergliot? Fint bilde med lyset på fjella i bakgrunnen, og speilingen i vannet! Vakkert:-)
Mvh Mads B.
Per Einar G.
Fantastisk bra!

For et lys og flotte konturer i skyformasjonen, vakker speiling og fint format/omramming....bare god ord dette, men det får så være. :-)

Per E.
Tor Olav O.
Nydelig stemningsbilde er det. Vakkert. mvh Tor Olav
Thorbjørn R.
Nydelig lys på vakre Lofotfjell - presentert i et velvalgt utsnitt.

Mvh Thorbjørn
Avsluttet .
Så vakkert solen lyser opp fjellene bak!! Det løfter bildet virkelig mye!! Fine kontraster og fargetoner.
Hadde stor sans for formatet og komposisjon. Herlig dybde der gjerdet leder fint innover bildet. Likte også den tunge grå himmelen mot den hvite snøen. Flott hvitbalanse!! Med vennlig hilsen Mari
Håvard S.
Hei Bergliot!

For et fantastisk vakker skue!
For en storslagen natur.
Lyset er helt prima og gjør et ''vanlig'' motiv til noe mer!
Teknisk veldig bra.

Mvh. HåvardS
peter b.
Hei Bergljot,

Ja, det er vel bare å lene seg ut av bilvinduet og ta et blinkskudd, ikke sant?

For dette var veldig fint! Nydelige stemningsfulle farger og lys, bra komposisjon. Og panorama passer helt perfekt til dette motivet.

Men så er jo du så flink...

Hilsen
Peter
Kjell Sigurd S.
Den som bare kunne ha slike omgivelser rundt seg i hverdagen... Herlig lysglimt på fjellene der bak. Landskapet er meget flott. Litt usikker på gjerdet som stopper midt på, selv om jeg liker bildet godt som det er også.

Kjell S
Frank N.
Flott lys på fjellene og det ville jeg nok ha utnyttet mere. Du skulle nok gått ut av bilen ja, men vet hvordan det er når man kommer trøtt fra jobb.
Jeg ville gått så langt frem at den framste forgrunnen, den med pinnene, ikke kom med i bildet og fått med mere av fjellene. For det er de som utgjør bildet her. Synes pinnene roter til i bildet.
Ellers så er eksponering og farger nydelig.

F.
Liv F. D.
God morgen Bergliot.
Dette var et nydelig bilde av flott vinterlandskap. Flott komposisjon, flott lys og nydelige farger.
mvh
Liv '')
Tone A.
Hei Bergliot.
Nå har eg sett gjennom dei siste 4 bilda dine, og fann ut at 3 av dei hadde du tatt på veg heim frå jobb. Du er heldig som har slike vakre motiv å ta av på veg frå jobben.
Eit flott fanga motiv kor det gylne lyset fell på fjella bakerst som skil seg ut med sine meir kvasse former mot dei meir bua formene på fjella framfor. Her har du fanga ei mest magisk stund kor lyset fell kun på fjella bakerst og ikkje på resten av landskapet, kor det ligg hus som hadde dominert bildet meir.
Speglingane med sine gylne tonar er fin kontrast mot den snøprega forgrunnen. Elles er landskapet prega av gråvêret og bildet har eit litt mjukt uttrykk kor dei opplyste fjella og speglingane gir fin kontrast. Øverst er det litt rosatonar på himmelen før dei gylne skyene gir fin kontrast mot blåtonane.
Fint komponert med tanke på fotostandpunktet frå bilen med gjerdet i ein diagonal som leiar blikket mot speglinga og fjella. Du har jo også med hus i bakgrunnen, så då er ikkje gjerdet i forgrunnen noko unaturleg.
Likevel er eg samd med Ivar, pga dette hadde eg også jubla over.
Her hadde eg nok sprunge utav bilen fort og ned til venstre og lagt meg på kne ved sjøkanten, slik at sjøen med speglinga og fjella fekk dominera bildet meir.
Eit vakkert vinterbilde som osar av stilla med dei opplyste fjella som flott kontrast.
God helg!
Helsing Tone

Bergliot E.
Masse masse tusen takk til alle sammen. Gledelig at dere likte hverdagsbildet mitt.
Mats, hmm....vet ikke helt om jeg har plass i stua mi.

Ivar og Tone, på den så vanlige travle hverdag hvor farten på tur på jobb er ganske stor så hadde jeg nok ikke utstyrt meg med godt nok fottøy for å ork å bevege meg inn på den våte snødekte marka. Tror nok ikke at jeg ville rukket å få med meg lyset om jeg hadde gjort det likevel. Da jeg hadde kjørt 300 meter lenger bort var lyset vekk og den tunge gråblå skytunge himmel var alt som var igjen.
Å til dem som ikke likte gjerdet, det var faktisk et bevvist valg jeg tok. Hvis jeg hadde rygget ligg lenger bak ville jeg fått en ren hvit mark som forgrunn, men det syns jeg ble litt kjedelig. Ser jo at det fort kan virke rotete siden den gjerde raden som går bortover marken kolliderer med den som går nedover, men men....
Men kjekt iblant å få et bilde fra en meget så bedagelig posisjon som et bilsete:) Bedre enn ingenting.

Bergliot:)
Anne-Lise S.
Forstår godt at du måtte stanse her, Bergliot! :-) Det hadde jeg også gjort, og det er klart du kunne gått ut av bilen og rigga deg opp med stativet, men det er fullt mulig å støtte kameraet til karmen på døra også! Nydelig lys, og fargene ble riktig så behagelig duse å se til. Flott dybde innover med gjerdet som ledesnor. Et pluss ville vært om det gikk fra venstre side og innover, men nå gjør det ikke det her. Lekre detaljer ''der ute''. Flott med skyformasjonene bakenfor fjellene.

Anne-Lise
Rolf S.
Utrolig flott lys på fjellene bak og i himmelen. Kanskje kunne du gjort mer ut av gjerdet i forgrunn - f.eks. slik Anne-Lise er inne på - men det fungerer bra også slik det er.
Rolf
Marit O.
Nydelig lys du har fanget her i gråvære,fint og stemningsfult
liker valg av format her Bergliot.

Mvh Marit
ketil o.
Hei!
Fint utsnitt/komposisjon. Liker gjerdet som kommer inn fra høyre og skaper en fin linje i bildet. De majestetiske opplyste fjellene i bakgrunnen bidrar til å skape en ro/stemning over bildet i lag med det blikkstille havet.
Mvh:
ketil
Bergliot E.
En stor takk til Anne-Lise, Rolf, Marit og Kjetil.

Bergliot:9
Odd Tore S.
Dette var pent, og litt knuslete med pixlene. Et motiv som dette tåler større format.
Siden du insisterer på å bli oppfattet som lat, vil jeg bruke akkurat det mot plasseringen av pålerekken med avslutning midt i bildet. Litt mer til venstre og nærmere vannet kunne vært et alternativ som ga mindre innslag av påler og mer speiling, som jeg synes er mer dekorativ.
Ellers er det ikke noe å utsette på stemningen her.
Odd Tore
Ketil K.
Lyset på fjellene, og skyene bak skaper et rolig og delikat panorama. Utnyttelsen av gjerdestokkene i en diagonal, og selvfølgelig med større brennvidde ville blitt et annet og også sikkert flott bilde. Men det spørs om du da ikke måtte ut og sette opp gjerdet i en bedre vinkel i forhold til fjellene da! (Mens det holder fint med bildedvinkelen her.)
Per S.
Der havde været mange muligheder med sådant et lys, og at det er fanget fra bilen ses ikke. Fantastisk flot billede.
Monika Frisvold V.
Nydelig landskapsbilde der du har fanget lyset i fjellet..
Herlig natur...Tusen takk for du deler..
slike opplevelser skulle vært på blåresept :)
mvh monika
Avsluttet .
Nydelig landskapsbilde med helt herlig flott lys:-)
Hilsen Tone!
Bergliot E.
Tusen takk til dere siste for kommentar.

Ketil, du har nok rett her mht gjerdet. Om jeg valgte å gå lenger til høyre ville hele motivet bli skygget av hus og en hestestall, så hvis jeg skulle ha gjerdet med ble dette det eneste alternativ, bortsett fra å gå ned til havet å få med mer av speilingen. Men jeg er redd lyset hadde vært vekk før jeg hadde rukket å ta ti skritt ut på marken her. Det forsvant farlig fort etterpå.

Bergliot:)
Frode F.
Nydelig stemningsbilde med fantastisk lys på fjellene der bak, Bergliot...

Du har blikket :)

Flott presentasjon, liker dette veldig :)

FF
Bergliot E.
Takk takk Frode, hyggelig at du likte bildet:)

Bergliot:)
Tove H.
Svært vellykket! Nydelig lys!
Hilsen Tove
Per R. G.
kjempeflott bilde
Bergliot E.
Stoor takk til Tove og Per :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu