one way Oh brother, one way
Vinteren i Spania kan bli lang når medbrakt lesestoff dreier seg om Bill Clintons memoarer, Alnæs Europahistorie og bibelen, ja til Photoshop. På et tidspunkt er det hele ferdiglest og hva så? I tillegg trengte jeg litt åndelig påfyll, så når jeg først hadde tid ville jeg fordype meg i den sprøeste og største i verdenskunsten Salvador Dali.
Jeg trålet biblioteket og bokhandelen i Almuñecar uten å få napp, sorry señor no Dali.
Enden på visa var at jeg dro til nabobyen Nerja for å se om den kulturelle terskelen var høyere der i vest.
Jeg opplever Nerja som en by full av begersvingende, bautene engelskmenn, med så mange måtte det vel finnes litt til?
Ganske riktig, i en Engelsk bokhandel fant jeg en murstein av en bok om Dali, skrevet i anledning en retrospektiv utstilling av mesteren over alle mestere.
Resten av vinteren drømte jeg meg gjennom de mest fabelaktige tablåer, i bildene til en fyr som kunne manipulere, med olje.
På veg hjem fra Spania la jeg turen innom Dali museet i Figueres, sprø greier, fyren var uten tvil et multigeni.
Jeg har hele mitt voksne liv hatt en dragning mot Dadaister, kanskje derfor at Salvador Dalis kunst er rene eventyrfortellinger for meg.

Uten sammenligning for øvrig prøver jeg meg på min vri på galskapen. Du får ta bildet som det er, min tolkning er for tiden ikke tilgjengelig.
Ønsker deg en flott dag, kveld, natt (stryk det som ikke passer)
:)Gorm
Bildet inngår i albumet Psychedelic reality - Manipulasjoner på skråplanet
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikor 28 - 105mm
  • Blender-
  • Nei
  • Annetlag på lag og godt humør løser det meste
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger590
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_311665} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Fredrik S.
: )
Fred S.
den største forskjellen på deg og Dali, Gorm, er vel at mens Dali var Dadaist, er du Bla-bla-ist.

vh fred
Helge .
Joda, du knuser Dronning Sonja totalt i hattevalg...
Ellers er Dali-inspirasjonen veldig tilstedeværende i bildet samt.
Et stort pluss at du plaserer dine to utrolig lettgjenkjenlig glugger i bildet. Frodig og flott og morrsomt.

Mvh
HelgeB
Geir F.
Fred Strømme: Ser at du leser teksten til Gorm og tar alt for god fisk. Dahli var nemlig mer regnet som surrealist enn dadaist.

Jeg synes du Gorm har tatt utgangspunt i dadaistenes tilfeldige og provoserende uttrykk på en ganske så treffende måte her. Du bryter mot de sammenhengende og intelektuelle konvensjoner. Og siden dadaistene stort sett var opptatt av det tilfeldige og impulsive uten noen intellektuell begrunnelse synes jeg egentlig Strømmes utsag om ''bla-bla'' var en nærmest genial betegnelse.

Men jeg er enig i at det visuelle formspråket ditt kan minne om surrealisten Dali. Utrykket ditt er tross alt noe mer kulivert enn den råskapen man ofte fant hos dadaistene.

Som sagt: Finner ikke noen intellektuell tilnærming her, men stemningen og komposjonen var kjempelekker. Du skriver at du drømte mye. Og ja, dette minner om en drøm. Og surrealsiene hadde jo nettopp denne dimensjonen som er grunnnpilar i sin kunst.

Klaps på skulderen fra

-fløde-



Avsluttet .
SURREALISTISK!! ( ser klokkeskiven:) )
Dramatiske og mørke sider ved livet har du virkelig prøvd deg på her:=)
en tolkning av ditt bilde hadde nok vært mat for mr. Freud!!
Fikk meg til å tenke på et timeglass..tiden renner ut. For oss alle sammen, men vi griper til et halmstrå for å holde oss i denne verden en stund til.
Men ubønnhørlig har vi bare tilmålt tid..
Blokkene av marmor som er formet av en fisk? hm ( tror ikke det har noe med fiskeripolitikk å gjøre) og hvorfor tynger de deg ned?? Er det et bevis på at vi er forgjengelige, men stenen den varer og varer?
Hånden strekker seg mot livet?
Ville sett mer angst i øynene, eller er det bare en oppgitthet jeg ser her?

Slik kunne jeg fortsatt i det uendelige, men det blir bare mine tolkninger:=) Ser både din humor her og ditt alvor!! Som alltid fascineres jeg av dine surrealistiske og spennende bilder, Gorm! Ha en finfin helg!! mvh Mari
Geir F.
Må nesten få anbefale det så flest mulig av de greie guttene her inne skal få nyte det!
Fred S.
Fløde; du må være noe av det mest selvhøytidelige som finnes her inne. Dadaisme eller surrealisme, who cares. ( Dali var forresten inne og snuste på dadaismen) Poenget mitt her er at blablaisme rimer fint med dadaisme, og bla-bla er det jeg forbinder med tekstene under Gorms bilder.
Forøvrig er det å ''opphøye'' dette bildet til surrealistisk kunst helt på trynet....

vh fred
Helge R.
Jeg blir ganske lykkelig når Fred slår om seg med innlegg som blir en Dadaistisk pusteøvelse. Det virker som om bildene mine treffer en øm tå hos deg, leit for de er hyggelig ment.
Bare en ting Fred, jeg har ansikt tryne er på grisen, eller hva??
Til dere andre, stor takk for at du tar deg tid til å kommentere galskapen min.
Ønsker alle på dotten, ja deg også,, en flott weekend
:)Gorm
Avsluttet .
Hallo Gorm.

Et flott kreert bilde du her har lagt ut er min mening.

Fine detaljer og muligheter for mange tolkninger.

High five og klaps på skulderen fra Eivind.
leif b.
Hei Helge, du er herlig gal. Fortsett med det, så gleder du mange.
En fin weekend til deg også.
lb
Fred S.
Nei,nei, Gorm. Dette gjør jeg ene og alene for å glede deg, vet jo at du liker at det blåser litt flau vind under bildene dine. Dessuten er jo du den eneste av de røde boblene som ikke sprekker når du møter litt motbør; du blir bare litt utflytenede. Greie gutter mot Røde bobler, fint utgangspunkt for litt kriging det. Dotten er jo i følge enkelte død,og jeg er jo helt enig i at den i det minste er hjernedød, så noe må en finne på for å holde den kunstig i live.

vh fred
Fredrik S.
Er helt med deg Fred Strømme, Fløde er som vanlig ute å feiltolker dine poeng. Herlig! Har jo ikke vært så gøy her inne etter forrige 100-kommentarers-bilde fra Helge. Leste diskusjonen under det bildet her om dagen og latterkrampene sto i kø. Gulp opp noe mer Helge-snikk-snakk Helge så vi får litt tempratur her. Fant ikke teksten over provoserende nok til å slenge ut med neven, men bildet var som vanlig helt grusomt : ) Vet du takler kommentarene uansett Helge. Bildet over minner meg om makramè-timene fra 1 klasse der alle fikk sette sammen bilder, ispinner, filt-filler og halve klyper. Når krig og fred ikke er del av undertekstene dine Helge får du meg til å tenke på kokken fra muppet-show, du kaster om deg med strofer om det ene og det andre ispedd en god dose meningsløse åpne spørsmål.

Keep on trucking!!
Avsluttet .
Hei!

Dette va i kjent Dali stil - syns det er gøy at noen finner inspirasjon i en slik kunstner samtidig som man setter et personlig og spesielt preg på det.

Med vennlig hilsen Jon Martin
anders s.
hehe sprøtt bilde
ha en flott helg
mvh anders
Per Einar G.
He, he, he dette var ukens høydepunkt, liker denne galskapen du viser oss og jeg ser også budskapet ditt!

Godt jobbet og klapp-klapp!

Trivelig helg!

Per E.
Bente K.
Dette er helt sprøtt! Ingenting passer sammen, jeg ser mest klipp og lim. Det jeg kan spore fra Dalis kunst er klokken og galskapen. Absolutt et bilde det er umulig å overse. Men genialt.....?
Hilsen Bente
Jon-Petter T.
Det er veldig moro at du ikke bare har ideer men faktisk utfører dem. Det er her det esensielle ligger!
Så utrolig viktig det er å fortsette med det. Således er bildet til stor inspirasjon!

God helg!

J-P
Tove H.
Det ser tungt ut å bære rundt på visdommen om ''one way''på hodet - i bruddstykker er den også, og hvor peker fingeren? Skjønner det frustrerte uttrykket!
Bra galskap satt i system! Godt jobbet!
Ha en flott helg!
Hilsen Tove
Aina s.
Et av favorittbildene mine dette. Har kommentert det på bildegalleriet, og har ikke lest kommentarene her før nå.
Finner utrolig mange flotte foto på bildegalleriet. Enormt mange fine landskapsbilder og andre ''vanlige'' bilder. De fleste tatt av amatører. Man behøver ikke å være utdannet fotograf for å knipse flotte bilder. Slik var det kanskje ''før i tiden'', men ikke nå. I dette mylderet av pene bilder, er det sikkert vanskelig å hevde seg, og selv om f.eks fuglebilder blir ivrig kommentert, så vil vel de færreste av dem bli husket særlig for ettertiden.
Synes bildene dine skiller seg positivt ut Helge. Jevnt over er de visuelt behagelige, skarpe, fargene er flotte, og kompen sitter. Men i tillegg ligger det som oftest en tanke bak, og en kreativ skaperevne som formidler tanken.
Bildene skiller seg derfor ut fra alle andre vanlige, pene og kjedelige bilder her inne. Kan ikke skjønne hva Fred Strømme bærer seg over når han mener det er helt på trynet å opphøye dette til surrealistisk kunst.
Har tidligere likt Dali selv, men i dag finner jeg for lite mål og mening bak bildene hans. Har forstått det slik at han var gal. Finner mer filosofi enn galskap i bildene dine. Bildene dine faller derfor bedre i smak enn dali.
Lykke til på utstilling!

Mvh Aina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu