Vårkveld ved Tyrifjorden
Kveld. 4. april 2008. Solnedgangens korte etterglød lyser opp.
Bildet inngår i albumet Tyrifjorden - Bilder tatt hovedsaklig ved Røsholmstranda, Tyrifjorden.
Utstyr
  • Canon EOS 5D
  • Canon EF 17-40 f/4L USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/6s
  • FilmtypeRAW, ISO100
  • Nei
  • AnnetCokin Z121S gradert gråfilter benyttet.
    Curves justering, saturation og vibrance økning. Clarity økt.

    Bildet er horisontalt speilet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_311795} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Lene Zaria H. A.

Jøjje meg for en dybde i bildet! og for noen farger! Herlig! Dette likte jeg virkelig, her får man virkelig følelsen av mektig og storslått natur. Anbefales!

Hilsen Lene
Turid L.

Dette var virkelig flott med
fine duse farger som gir en
spesiell stemning i bildet.

mvh Turid
Eirik A.

Herlige farger! Nydelig dybde, og for en dato.. 4.4 (har bursdag da :)
Vakker speiling i vannet!
Veldig fint og stemningsfullt bilde

Eirik
Ole-Kristian T.

Hei Anders, dette var et herlig bilde, nydelige fargetoner på himmelen og i speilingen. Herlig perspektiv i bildet, takket være de tre elementene som danner forgrunn, mellomgrunn og bakgrunn pluss brennvidden. Eneste pirk fra meg er at jeg ville ''vætet'' det tørre partiet på steinen i forgrunnen. Bilde er vakkert :)
Roar K.

Herlig bilde. Jeg la på grå ramme på sort bakgrunn og det fikk bildet bedre fram og økte dybdefølelsen synes jeg.

Fantastisk bilde som anbefales.

Roar
Øyvind S.

Kjempebra bilde, og hvordan vi blir trukket innover i bildet av elementene, ja det var utrolig, igjen et flott bilde....
mvh Øyvind
Øistein W.

Enkelt og flott motiv, teknisk flott
Lene Zaria H. A.

Måtte bare inn å titte igjen jeg, det var så vakkert!

Hilsen Lene
Avsluttet .

Hei Anders

Bra levert igjen.Liker godt fargene i bilde.God skarphet i bilde.Nydelig speilbilde av himmlen.Steinen er fint plasert i bildeflaten.
God dybde.

MVH
TGM
Anders N.

Takker for trivelige tilbakemeldinger folkens. Dette bildet ble som nevnt, tatt 4. april. En herlig vårkveld, og stillheten var til å ta og føle på. Litt fuktighet og dis i lufta gjorde lyset og stemningen til noe helt spesielt. Eneste som var litt synd, var at fargene på himmelen ikke ble så sterke som jeg hadde håpet.

Dette er den andre kvelden der nede på Røsholmstranda at jeg har fått gleden av å oppleve at Tyrifjorden nærmest ligger helt stille og skaper perfekte refleksjoner. Første gang var tidlig i oktober i fjor.

Uansett, nå er det godt at våren er i gang (i allefall her på Ringerike) og jeg ser frem til mye fotografering fremover (og mange nattlige kjøreturer til locations).

Takk igjen. Håper dere får en flott helg alle sammen!

- Anders
Truls L.

Dette var et nydelig bilde med flotte farger og fin stemning. Flott dybde med en kjempeflott himmel og fin speiling :)

Mvh Truls
Unni F.

Dette var uendelig nydelig!! Alt stemmer her synes jeg. Duse vakre farger, likevel gode og varierte, - speilingen er herlig, og den store stillheten i naturen kommer tydelig frem. Vet godt hvor det er tatt, - har vært så mye langt Tyrifjorden . Sendte en anbefaling før id ag, før jeg rakk å sende tilbakemelding på bildet.
Man må kunne meditere til dette bildet, - finne den indre roen i horisonten som nærmest forsvinner inn i himmelen.
Hilsen Unni
Tone A.

Hei Anders
Eit nydeleg bilde kor det osar av stilla og harmoni med flott lys og lyse pastelltonar på himmelen.
Flott dybde med det lette skylaget som dreg bakover og dei skogkledde landtungen som gjentek seg bakover i høgrekanten. Bakerst er fjellet med snøflekkar som minnar om at det ennå er vår. Fin balanse med det smale fjellpartiet bakerst i venstrekanten og den smale horisonten er litt skjulti den rødtona disen som også speglar seg.
I midtgrunnen er det skylaga som speglar seg i den stille sjøen, kor den bruntona steinen med spegling gir flott kontrast med det varme lyset.
Forgrunnen er berre nydeleg med svaberget som strekk seg bakover mot steinen i sjøen.
Dei orangetona stripene er fine kontrastar mot svaberget sine brutonar. Litt rart med det lyse partiet heilt nederst antakeleg frå ei fugleskit?
Elles er den gjennomsiktelege sjøen er fin effekt med sjøbotnen i forgrunnen med sine gylne småsteinar.
Ein tynn ramme hadde gjort seg men elles eit nydeleg stemningsbilde flott komponert og ikkje mimst arbeida med i photoshop.
Her minnar du meg på det graderte gråfilteret ( Cokin ND 8) som eg har bestilt frå Foto&Video i Bergen fleire gonger og ennå ikkje har fått.
Både bokmerke og anbefaling frå meg.
Helsing Tone
neil robert jones f.

Horisont er uendelig, og bilde er verklig vakkert. Like det veldig.
kjetil g.

For et naturbilde! Flotte farger og dybde i bildet. Liker hvordan fargene i steinen i forgrunnen kommer igjen i skyene og hvordan skyene som speiler seg i vannet går igjen i havbunnen.

Anbefales

Kjetil
Anders N.

Tone: Det lyse partiet i forgrunnen er nok bare tørr stein. Kunne selvsagt klonet litt der nede (og har forsåvidt også gjort det i en senere versjon). Uansett, takk for at du tok deg tid til å skrive en såpass innsiktsfull kommentar. Settes pris på. Og hvis du vil ha ND filtre, anbefaler jeg varmt å handle hos bhphotovideo.com.

Takk for anbefalinger også!

- Anders
Finn M G.

Et fantastisk vakker kveld som du har fått foreviget på en meget god måte: meget god komposisjon og god linjeføring!
For å være litt pirkete så hadde jeg ville tatt meg litt tid med Dodge, Burn og Sponge tools i Photoshop for å sette den siste prikken over i'en: Synes Cokin-filteret har gitt en litt for krafig effekt aller øverst på himmelen, men dette kan du lett rette opp med å male litt med Dodge-tool. Som du selv sa så fikk du ikke fargene på himmelen godt nok frem, men mal litt med Sponge-tool akkurat på det rosa i horsonten på venstre side så retter det seg!

Som sagt: et meget godt bilde der jeg spesielt liker de flotte refleksene i vatnet. Og forslaget (bare pirk egentlig) til små justeringer drister jeg meg til å komme med bare fordi bildet var så bra!

En anbefaling fra meg også!

mvh
Finn Magne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu