Toppdykker 10.04.08
Toppdykkerne har en egen sove/hvilestilling, her svømmer den i denne spesielle hvilestillingen.
Bildet inngår i albumet Toppdykker2008 - Våren 2008 har gitt uvanlig gode forhold for opptak av toppdykker (Podiceps cristatus). Jeg har derfor tatt sikte på en omfattende bildesamling av denne arten i ulike situasjoner. Innspill om artskarakteristika, kjønnsulikheter, rugetid og annet ønskes velkommen
Utstyr
  • EOS 40D
  • EF 500/4 + Soligor 1.4x
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetOpptak med 40D satt til ISO 1000
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1146
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_312987} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
lene s.
Flott med den speilblanke vannflaten og samt krusningene og fargetonene i vannet. Skarpt og fint er det også.
Det jeg er litt usikker på er komposisjonen, jeg ville hatt litt mer luft over og bittelitt mer til høyre. Men det kan hende jeg tar feil her og :-)
ketil o.
Hei!
Sylskarpt og detaljrikt bilde av toppdykkeren der den ''ploger'' vannet. Fin positur og en utrolig klar speiling i vannet av fuglen. Fint lys i bildet,liker fargene som gjenspeiler seg i de små krusningene i vannet. Velkomponert og pent.
Mvh:
ketil
Ivan H.
Hei,

Igjen, veldig bra Carsten.
Når det gjelder komp ville jeg her plassert toppdykkeren med kjølvann lenger mot venstre. Men da vil fuglen være på vei ut av bildet, litt usikker på om det tjener bildet eller ikke.
For å få med speilbildet, må nesten den horisontale linjen i bildet ligge midt i.

Flott bilde!

Hilsen
Ivan Holmedal
Helge .
Dette var jo en strålende demonstrasjon på hva 40D er kapabel til i de rette hender.
Veldig skarpt og detaljert og speilingen er av de klareste jeg har sett.
Et lekkert bilde.

Mvh
HelgeB
GUNNAR S.
Brilijant !

Så skarpt at det nesten gjør vondt !

mvh
Gunnar på Mo
David O.
You should give out plasters with pictures like this Carsten !! somebody is obviously going to cut themselves .
Most impressed with the structure in the water in front of the bird
As usual excellently presentated
Venche J.
Fargerikt, skarpt og vakkert. Har dratt frem plasterpakken. :)

Wenche.
Svend Wiig L.
Hei Carsten!

Nydelig!
Kunnet tenkt meg det med en annen beskjæring og ''rettet opp!''

Ellers ok!

Ps: Har gjort det ''til mitt'' hvis du vil jeg skal sende det!??

Mvh Svend
Kjell G.
Det kan tenkes at at en mindre justering counterclockwise hadde gjort seg på grunn av bølgestrukturen, men jeg antar at bildet viser situasjonen slik den var. En anelse mer vann bak dykkeren hadde antagelig hevet bildet noe.

Nydelig vann, og, som alltid, flott mørkeromsarbeid.

mvh kjellg
Inger-Lise S.
Egentlig er jeg ikke '' on line''om dagen, men nå ser jeg dette bildet....Og da kan jeg forstå hvorfor folk beskriver deg, i mail, som en fotokunstner.
Jeg er enig, Carsten. Du er svært dyktig. Det tekniske kan du, det vet vi.....Men du har jo noe mer å fare med og det er nettopp det! Og derfor vil du forstå hvorfor jeg ikke vil kunne komme med noe konstruktivt... Men du er der!

Inger-Lise
Tor Olav O.
Veldig bra og tektisk helt på topp. Men, synes utsnittet er for trangt. Det abstrakte mønsteret i bølgene fortjener mer plass. Det ville også kunne gitt en mer spennende komposisjon. Men, bevares, dette er jo svært bra som det er også. mvh Tor Olav
Carsten A.
Takk for kommentarer.

Ad beskjæring etc:

Til tross for denne ''hvilestillingen'' svømte toppdykkeren ganske raskt, og satt opp en tydelig ''baugbølge'' foran seg (og det var avgjørende med panorering under opptaket). Jeg har 32 opptak over ca. 16 sekunder av denne situasjonen, toppdykkeren ser der i varierende grad ut som den svømmer i motbakke, alt ettersom opptaket treffer fuglens egne svømmetak (og denne gjegivelsen er nok realistisk). ''Baugbølgen'' og perspektivet forøvrig er nok ganske sterkt påvirket (og tilsynelatende en god del ovedrevet) av et meget lavt kamerastandpunkt og ekstremt trang billedvinkel (fysisk brennvidde 700 millimeter på 40D). Bildet gir inntrykk av å være et næropptak, men det er en illusjon, opptaksavstanden er antakelig 20 meter, kanskje mer. Bølger i bakgrunnen antyder hverken det en eller det andre mht. om opptaket er skjevt, bølgenes (tilsynelatende) vinkel (mot bildekanter) er avhengig av deres opprinnelse (vindretning eller andre fugler som plasker i overflaten).

Mer plass bak bildets hovedelement vil føre til mer midtstilling av dette elementet, noe enhver ytterligere beskjæring fra venstre i tilfelle også ville forsterke. Jeg er derfor ikke enig i at et annet utsnitt er noen forbedring, tvertimot, og jeg er derfor heller ikke enig i at utsnittet er for trangt. Et videre utsnitt (forutsetter forøvrig et helt annet opptak) ville gjøre hovedelementet mindre vesentlig i bildeflaten, og det passer ikke for meg. Dessuten overser man i tilfelle at det at det umiddelbart utenfor opptakets utsnitt er en god del rotete vegetasjon som stikker opp av vannet.

MVH CA
Avsluttet .
Fin speiling og fin positur.
Teknisk topp kvalitet.

Mvh KN
Espen A. I.
Ser ut som litt støy i ''skyggepartiene''. Ellers hadde jeg ikke brydd meg om slikt, men siden fuglebildene vrimler så må kritikken være deretter. Ellers fin positur.

mvh Espen
Ketil K.
Dette ble helt utrolig bra i den tekniske gjennomføringen! Jeg liker også komposisjonen, de skrå linjene gir fint liv i bildet, og posituren ble original og med en morsom oppfordring: Kast ikke bort tiden, svøm når du sover, gjerne så det fosser!
Kjell Sigurd S.
Flott av en typisk situasjon. Du har fått mye ut av det som ser ut til å ha vært litt daffe forhold. Mulig noe mer luft bak ville vært til det bedre, uten at det er viktig. Jeg får vel ta meg selv i nakkeskinnet og legge turen til Østensjøvannet snart.

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu