Stokkandpar i lav vårsol
Utstyr
  • 1D Mark II
  • 300/4L IS
  • Blenderf/4
  • Lukker1/1250s
  • FilmtypeISO 1600 - JPEG
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_313215} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Jarle S.

Hei,Marcus
Fint fluktbilde av fuglene her,selv om den ene anda er noe ute av fokus.
Her er det full konsentrasjon før landing ser det ut til,med ''flapsen'' ute og klar til myk landing.Det kan nok være noe å utsette teknisk,men dette er et helt ok
andebilde,Marcus. Godt fanget øyeblikk.

Mvh
Jarle
Avsluttet .

synes dette var veldig stilig, det så ut som om endene var kolnet siden de kom inn i akkurat samme posisjon.
Marcus V.

Hei, og tusen takk for kommentarer begge to.

Jarle: Joda, hunnen er ute av fokus, men som du ser av de tekniske opplysningene jeg har gitt over, er det lite å gå på hva blender angår. Personlig synes jeg det hever bildet, og det er nok vesentlig bedre med hunnen der enn ingenting.

Kunne du sagt litt om hva det er å utsette på teknisk her? Er veldig glad for å få kommentarer og å lære av andres synspunkter.
Arvid B.

Dette ble et tøft motiv, Marcus! Ser veldig synkronisert ut denne landinga! fin skarphet på hannen, og hunnen har du også fått bra dreis på. Likte dette godt!

mvh

Arvid B
Aleksander M.

Hei
Har vel egentlig ikke noe å utsette på det tekniske. Liker at de to fuglene flyr såppass synkront. Ville nok selv valgt et litt tettere utsnitt, men fortsatt hatt luft i de samme sidene som du har valgt nå. Ellers er bakgrunnen ganske kjedelig og jeg ville foretrukket å se disse fra en annen vinkel. Sideveis funker ikke så godt, ville nok helst hatt dette forfra og med et ganske lavt kamerastandpunkt. Det tror jeg hadde funket mye bedre enn slik det er nå. Denne situasjonen var sikkert vanskelig å få fra en annen vinkel, men stokkender er såppass medgjørlige at det burde la seg ordne om du bruker litt tid. Lykke til!
Ellers skjønner jeg ikke hva du mener med at du ikke har noe å få på på blenderen. Slik jeg forstår det vil J.S. ha bedre dybdeskarphet og f/4 gir så liten dybdeskarphet du kan få til med dette objektivet. Men regner med at du selvsagt vet dette og skal jeg ha misforstått vil jeg bare beklage og ikke føre noen videre diskusjon rundt dette :) Men enig med deg i at det er bra med hunnen der og at den ikke burde vært skarpere. Det hadde tatt oppmerksomheten bort fra hannen som tross alt er den viktigste i dette bildet.

Mvh Aleksander
Marcus V.

Hei, og takk for kommentar Aleksander og Arvid.

Aleksander: f/4 gir liten dybdeskarphet, ja, men hadde jeg blendet ned til (f.eks.) f/8 (hunnen ville blitt skarpere) ville nok mest sannsynlig lukkertiden vært for lang til å fryse begge fuglene. Joda, jeg kunne nok kanskje hatt litt å gå på, men personlig liker jeg at hunnen er ute av fokus.
Jarle S.

Hei igjen,Marcus
Da jeg skrev i forrige kommentar at det kan være noe å utsette på dette teknisk,
så mente jeg vel egentlig at noen kan finne ting å sette fingeren på.For min del
kunne jeg bare ha tenkt meg en liten aning mørkere bakgrunn. Og du har nok helt rett i at det er bedre at hunnen er med i bildet.Jeg overså beklageligvis at du hadde brukt blender 4,så det med fokus må bli slik det er.
Håper du ikke misforstod meg,jeg mener bildet absolutt er severdig.Ha en trivelig helg.

Mvh
Jarle
Marcus V.

Hei Jarle, og takk for kommentar.

Jeg skjønner hva du mener, og jeg er takknemlig for at du fikk presisert hva du mente med de tekniske manglene i bildet. Solnedgangslys er meget vanskelig å forholde seg til - og ekstra vanskelig blir det når bevegelige motiv skal fotograferes, da korte lukkertider er et must for å sikre seg skarpe resultater.
Kylo S.

Jeg likte at du har så lite dybdeskarphet at hunnen er i ufokus. Ga meg en følelse av at mannen leder veien
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu