Ventetid på leiken
Snart braker det løs på leikplassene, men her i Namdalen venter tiuren på nymåne og litt varmere vær.

(Bildet er tatt på Klinga i Namsos. Den unge tiuren var halvtam og jeg hadde litt flaks med at månen var der i bakgrunnen, det var bare å justere seg inn.)
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-04-19 21:34:22
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon 300 mm AF-S II f 2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_314344} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Stian H.
Jeg har en forkjærlighet for siluetter, og når det er tiur i måneskinn, kan jeg jo ikke annet enn å like det! Tro nok ikke jeg har sett noe slikt før, så det var lekkert. Stikker inn noen greiner i bildet. Om de forstyrrer vet jeg ikke, kanskje skal de være der for å skape en følelse av at vi faktisk befinner oss i skogen. Ikke verst dette!

Håper jeg kan få lura meg te et par netter på leik:-)

Stian
Ivar B.
Svært så elegant skildring fra leiken dette. Stemningsfullt. Greinene hører med i mine øyne, det må ikke bli for pent heller. Mvh Ivar.
ketil o.
Hei!
Herlig silhuettbilde. Å ja greinene bør absolutt få være med. Månen er prikken over i,en i komposisjonen. Personlig tror jeg at jeg ville fjernet støyen i bildet. Fint utsnitt.
Mvh:
ketil
Kjartan T.
Takk for positive kommentarer. Synes selv også at det ble ganske stemningsfult og et fint bilde å ha med i en serie om tiur, vår og leik. La ut en versjon med skikkelig støyvask. Selv synes jeg grumset er en stemningsskaper som viser at det er mørkt, men den digitale-verden har gjort mye med bildesynet til mange.
Hilfred M.
Stemningsfullt og vakkert.
Jeg har nå sittet og kost meg med bildet lenge. Det er en nytelse!
Jeg har ingen problemer med versjon 1, men etter nøye overveielser har jeg kommet til at versjon 2 er hakket bedre. Jeg synes ikke støyfjerninga har vasket vekk noe av stemninga bildet formidler.
Anbefales.
------------

Noen tanker til din kommentar, Kjartan.
Du tror den digitale-verden har gjort mye med bildesynet til mange.
Det vet jeg du har rett i. Jeg innrømmer at jeg har forandret bildesynet. Men når jeg tenker tilbake så var overgangen mellom svart / hvit og farge en større revolusjon, og en minst like stor utfordring for bildesynet til mange. Også den gangen tok noen det nye i bruk med en gang, mens andre måtte ha noe tilvenning før de klarte å akseptere fargene, og noen klarte vel aldri å godta fargebildet som et fullverdig bilde.
HM
Svein B.
Nydelig, og for meg ganske så nytt fra tiurleiken. Tror ikke jeg har sett slike bilder av tiuren på nattekvisten før. Jeg går for ver #1, støyen ser ikke jeg.
Mye stemning og fint gjort.

Mvh
Svein B
Odd E. k.
Hei Kjartan!

Et fint bilde av tiuren i en flott silhuett mot den lyse himmelen og månen. Flott skarphet i bildet og passe med greiner rundt tiuren, noe som gir stemning og en indikasjon på de omgivelsene fuglen oppholder seg i. Liker også blåtonen som bakgrunnsfarge. Kvisten ned som stikker opp foran fuglen kan klones bort, dette for å få et mer stilreint bilde. komposisjon og utsnitt også meget bra.

Mvh

Odd E.
Robin J.
Trolsk stemning. Flott utsnitt og månen som et pluss her. V1 for meg. Potensiale i fotojakta dette etter mitt skjønn:) Mvh RJ
Aleksander M.
Hei
Et trolsk bilde og foretrekker derfor V1 som styrker denne følelsen! Heldig med å finne en halvtam tiur, men samtidig dyktig utført med månen perfekt plassert. Jeg liker veldig godt silhuetter og dette var noe som absolutt falt i smak!
Prøvde meg på orreleik idag. De to foregående årene har det vært 3-4 haner på samme leik, men idag var det ingenting. Det er ikke lett!

Mvh Aleksander
ronny s.
Dette er jo berre eit drømme bilde.
Eg har ikkje noke og tilføre, so eg berre nyter.
Eg skal gå og pakke sekken og kome meg til fjells og få med meg orreleik i morgontimane i morra.
Håpa på litt meir enn ti minutter med leik denne gangen.
Synst du fortenar ein annbefaling på eit so skjeldent bilde;o)
Mvh Ronny
anders s.
dette var bare nydelig kjartan
å få månen med på et sånt bilde er jo bare helt utrolig
kvistene som stikker inn fra siden skaper litt miljø i bildet,og var en fin ekstra detalj.
meget bra
anbefales
mvh anders
Henning J.
Hei, jeg liker også silhuetter og når det gjøres så godt som dette er det veldig bra. Jeg velger å gi min stemme til versjonen med støy. Både synes jeg månen kom bedre ut der og en slipper de gråaktige haloene rundt greiner og fugl.

Når det gjelder greinene tror jeg at jeg ville kuttet bildet rett over tustene nede i front. I mine øyne forstyrrer de litt, mens jeg synes greinene øverst og på sidene i bildet gir stemning.

Alt i alt et svært vellykket bilde.

Mvh,
Henning
Kjartan T.
Takk for nye kommentarer til dette bildet. Hyggelig med så mange positive ord!

Aleksander: Det lønner seg virkelig å gjøre litt undersøkelser før man legger seg ut. Ta en kikk etter ekskrementer og konstater at det finnes en del ferske og fine ''spillskit'' før teltet plasseres. Håper du har bedre lykke med deg en annen natt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu