Fluesopp
Utstyr
  • Canon A1
  • Canon 100 mm macro
  • Blender-
  • Filmtypefarge negativ
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger81
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_3150} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Carsten A.

Meget bra bilde av Amanita muscaria!
MVH CA
Thorfinn B.

Sjelden å se gode soppbilder, men her har du et...!
Avsluttet .

Väldigt vackert..jag njuter av att se en så välkompad bild...
terje s.

jeg sier det ikke for å være vanskelig, men refleksen ble for voldsom...

Jørgen J.

Terje, bildet er tatt med befindtlig lys, så der var lite å gjøre med refleksen. Jeg kunne ha justert i photoshop, men er ikke sikker på om det er riktig å manipulere denne type bilder.
Carsten A.

JJ: Jeg synes det er ekstremt dersom enn viss påvirkning av toneverdier skal regnes som ''manipulasjon'' - et ladet ord for mange (men ikke meg). Etterbelysning (eller det motsatte) av utvalgte partier i bildet (f.eks. for lys himmel) har vært standard praksis under vanlig forstørring, og det kan ikke være anderledes under digital billedbehandling. Det er ikke dermed sagt at det er enkelt å fjerne reflekser, uansett om prosessen er digital eller tradisjonell. En god løsning kan være å velge lysforhold som ikke gir reflekser. En annet alternativ, ofte like godt, mange ganger bedre, er polafilter - men dersom dette påvirker bildet (og det gjør det), så er vel det like mye manipulasjon?
MVH CA
Are S.

Synes at den kraftige refleksen i sopphatten skaper en slags konflikt med den store roen som finnes i bildet, noe som hjelper til med å holde bildet ''aktivt'' og levende. Dette bildet er jo fullt av kontraster - rødt mot grønt, levende mot livløst, etc, så hvorfor ikke også i lyset? For meg er det det som forhindrer dette bildet i å bli ''bare ennå et postkort''. Nydelig stykke arbeid!
Jørgen J.

Bildet tilhører en serie på ca 25 sopp og ca 200 blomster fotografert på Konnerud hvor jeg bor. Det betyr noe for meg at bildene er 100% autentiske så i denne sammenheng har jeg vært forsiktig med justeringer. Ellers er jeg enig med deg. Det er en balansegang mellom bilde og dokumentasjon.
Avsluttet .

Jag håller med om att ett polfilter hade reducerat reflexen och möjligt gjort bilden gott men det är inte alls tvunget..tänk alla porträtt där en liten ljusglimt i ögat uppstår p.g.a paraply eller motsvarande..inte är det någon som reagerar på detta !!!!Nej..spegla dig i glansen,Jörgen..och njut av livet...
Anders J.

En härlig bild...det första jag såg (förutom svampen förstås) är den roliga ''killen'' till höger... för visst ser jag rätt...öga, öga, näsa och en härlig kortklippt frisyr i grönt...härligt!
Nina J.

Jeg likte dette bildet,fine farger,det ser så
klart og rent ut!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu