Utsnitt
Bildet inngår i albumet Vann - ''Vann gir liv og tar form og farge fra omgivelsene''.
Med vann som medium lager jeg en serie med bilder som spenner over et stort spekter av uttrykksformer fra det ene ytterpunkt til det annet. Mange av bildene vil derfor være ''naturabstrakte / abstrakte'' og gjerne tatt ''tett på''.
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon Nikkor AF 85mm f/1.8D
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/3s
  • FilmtypeISO 320 - RAW
  • Nei
  • AnnetStativ & støvler ;o)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_315554} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .
Stadig gode oppfølgere fra deg Lars 8~)) Og det synes jeg er fint.
Ser nesten ut som et oljemaleri, ikke akryl.
Fin bruk av sinkhvitt.
Spennende fargenyanser, diagonal og linjer.
Hadde gjort seg godt på lerret i 60x72, godt plassert i stua uten ramme.
Ha en spennende fotohelg med hilsen fra Eivind.
Natur er kunst!
Tove H.
Vakkert utsnitt, Lars! Liker bevegelsen i vannet som velter ut over kanten - i et vårlig fossebrus. Flotte diagonaler og fargetoner. Fint med det hvite bruset i bunnen av bildet.
Hilsen Tove:)
Brit M.
Dette var absolutt noe som ga farge til sjelen min.
Et bilde å hvile øynene i (ikke på, jo på også men mest i) et harmoniskapende bilde og rått på svart bakgrunn. Jeg har ingen innvendinger her, dvs som naturbilde foretrekker jeg at vannet ser mer ut som vann, men det er ikke slik jeg oppfatter dette bildet, og regner med at det heller ikke var din intensjon.
Jeg er imidlertid kvadratfreak, og har fryktelig lyst til å foreslå et kvadratisk utsnitt slik det nå står.
Men føler også trang til å vippe bildet mot høyre. Og da faller bitene på plass hos meg og formatet blir helt riktig. Den hvite flaten, som transformeres til den blå, veltende fossen...
Men du er skaperen av dette, og har nok dine tanker om hvordan det skal være.
Dette falt virkelig i smak hos meg.

Brit
Lars B.
Takk for kritikker, fotokolleger ;o)

Eivind: du har tatt det på kornet - har alltid ønsket å kunne male - dette blir min variant av et naturabstrakt ''fotooljemaleri'' i mangel av slike evner. Prøver ofte å vinkle bildene i den retningen slik at de passer på lerret. Og takk for anbefaling - inspirerer.

Tove: takk - fargene ble ganske ''rendyrkede'' på sine avgrensede områder som kanskje forsterker bevegelsen du liker i vannet.

Brit: takk for en inngående analyse og forslag - er glad for at bildet engasjerer. Svært få av mine vannbilder ser ut som vann - er litt for glad i det naturabstrakte til det. Går ofte svært tett på for å fange det litt spesielle med nærheten til bevegelser, lys og farger. Kvadratisk - og vinkelendring? Ja, hvorfor ikke? Jeg prøvde meg med flere varianter og havnet på dette - mest fordi jeg ville at mengden blåfarge skulle være med på å dominere bildet.

Hilsen Lars
Inger-Lise S.
Hei Lars!
Jeg vet ikke om jeg har skrevet det noen steder, men jeg har bedre forståelse for dine vannbilder enn tidligeree (Jeg likte flere av de før også,da)
Men jeg ser de på en helt annen måte nå.Dette er bare ett av de,
Kan det være at jeg har utviklet meg tro?
Ja, for jeg vil jo gjerne tro at vi alle gjør det, selv med ulik tid på saken..
Jeg tror vi hang oss for mye opp i negative bildekritikker, men mye har endret seg, ikke minst hos de kom ga tommelen ned, men VIKTIGERE: Vi har beynt å stole mer på oss selv, hva VI VIL og vi er trofaste mot oss selv! Ikke minst :-))
Meget bra!

Hilsen Inger-Lise:)
Vel, uansett: Jeg syns bedre og bedre om dine spesielle vannbilder, som har noe eget og absolutt skiller seg ut:)

Hilsen Inger-Lise:)
Lars B.
Hei Inger-Lise.
Takk for hyggelig tilbakemelding - det setter jeg pris på. Man gir mye av seg selv når man legger ut bilder man har lagt sin sjel i - det kjenner du sikkert godt til. Kjekt at du liker de litt sære vannbildene mine. I år har jeg nesten ikke tatt noen bilder pga arbeide med klargjøring for salg av huset på Auli, men neste år... ;o)

- Lars
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu