~ Vertikal ~
Enkelte ganger når ørna kommer ned for å ta fisk, styrer den seg ned ved hjelp av en eller flere vertikale svinger. Flere ganger har jeg prøvd å fange dette, med mer eller mindre hell.

Bestemte meg for å satse kun på disse situasjonene sist jeg var ute; brukte 1,4 konverter på 300'en og tok kun i høydeformat for å fylle ramma mest mulig.
Likte dette, selv om lyset var i freskeste laget...
Bildet inngår i albumet Fugler -
Utstyr
  • Canon 1dD mkIII
  • Canon 300mm f/2,8 L IS USM
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1600s
  • Filmtyperaw 400
  • Nei
  • AnnetEv +0,7
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger653
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_315696} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Terje S.

Tøft bilde av ørna men syntes desverre ikke bilder presentert på høykant i webformat viser tekniske detaljer som ønskelig. Men på print vil dette bli bra Stian, sjøl om lyset er i overkant.


Terje
Stian H.

Enig der ja! 768px høyde blir for snaut til å se detaljene. Her lagd en print for å se om fargene stemmer med skjermen, og nå ser livet en del lysere ut :-)

Stian
Kjell Sigurd S.

Posituren er svært god. Lyset er nevnt. Bildet blir litt ''hardt''. Men det ser antakelig mye bedre ut i et mer egnet visningsformat.

Kjell S
Bjørn-Atle A.

Flott og dramatisk bilde. Ikke lett å få til eksponering på slike bilder. I dette tilfelle med mye sollys på fugl burde du kanskje ikke overeksponert så mye (men fuglen kunne like godt vendt andre veien og fått mye skygge på seg, så dette er ikke lett å planlegge). Uansett er dette et svært severdig bilde av ørnen.
Avsluttet .

Hallå ruggen,

Fott bilde med stilig positur. Er enig med de andre ang lys og kontur.

mvh
Tommy
Marcus V.

Hei Stian!

Supert teknisk og komposisjonen er bra og nytenkende. Lyset er som du sier noe hardt, men alt kan ikke klaffe hver gang. Fargene er også meget bra. Har du fått fikset kalibreringen av skjermen? :)
Charlotte S.

Nydeligt bilde.
Får sterk følelse av hvor stor denne fuglen egentlig er.
Bra jobba !
espen h.

Bra stian, du imponerer stadig med ny vri.
Stian H.

Takk for kommentarer!

Ja, lyset var nok noe hardt, det er tatt litt for tidlig på kvelden...
Prøvde å eksponere såpass over, for å få med detaljene i skyggen. Ikke enkelt med så mye lys, kontrastene blir ofte for store uansett.

Marcus, jeg fikk en utførlig beskrivelse fra Eizo i sverige, etter at de selv hadde prøvd. Ser veldig bra ut nå, men i forhold til min gamle skjerm er det mye flottere farger. Denne nye skalvise 95% av RBG-fargerom, i motsetning til min gamle dell som klarer litt over det halve. Dette er visst forklaringen. Jeg hadde nok brukt feil innstillinger under kalibreringen, derfor ble fargene feil og overmettet. skjermen er prima, men krever litt tilvenning.

Stin
Linda M.

Dette er en av de beste Ørnebildene jeg har sett på lenge!
det er litt spesiellt og viser som Charlotte sier hvor stor denne fuglen egentlig er.
Lyssettingen er god og kontrasten skarp! Virkelig godt jobbet!! :)

Mvh, Linda
ingebjørg fyrileiv g.

Noe så majestetisk, storslagent og mektig! Vingespennet er utrolig, og det blir godt framhevet og forsterket av det smale formatet. Ellers er også posituren slående god, og det tekniske er upåklagelig. Kjempebra, Stian. Jeg liker at det skiller seg ut.

vh ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu