Over og under
Forsøk på å gjøre et litt nyskapende bilde fra kysten. Si din hjertens mening om det du ser!
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D200
  • 17-35mm UV-bag
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_315745} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Kjartan. Jeg synes at bildet virket litt mer spennende på thumbnailen, og ble kanskje litt skuffet da jeg åpnet det. Bildet er absolutt spennende, men jeg savner renere farger. -Jeg synes det blir litt mørkt og skittende i overgangene. Tittelen gir et hint om innholdet, og jeg ser jo et eller annet under overflaten. Men det blir nok litt for uklart for meg (det er bobler?). Mer skarphet, og klarere farger hadde nok hjulpet mye for min del. -Og kanskje mindre bevegelse. Det spørs kanskje hvor annerledes det hadde blitt da..

vh ingebjørg
Monika Frisvold V.
Er nok enig med Ingebjørg sin kommentar...
men jeg har tro på at med trening å nytenking at det kan bli...
Lyset og fargene ble spennede, men uklart..ser du er under vann delvis..
Tror også jeg hadde kuttet bort halve bildet...laget høydeformat... Da tatt bort den enslige måken....
mvh monika
Ketil K.
Dette ble meget spennende. Jeg liker bruk av lang lukkertid her og blir sittende og lure på hvor alle fargene kommer fra. Men det er vel dels veibelysning? Bra plassering av måkene som alle er kommet i det blå og samlet står i fin innbyrdes kombinasjon med farger som også funker sammen.. Overgangene i bildet fungerer bra for min del. De tilnærmet skarpe skyene hever også bildet. I dette tilfellet hjelper uskarpheten på i bildet og gir maleriske kombinasjoner.
Kjell Ivar Ø.
Synst dette ble en flott nyskapning. Fine farger og overganger, uskarpheten
passer til bilde. Skal jeg pirke må det bli måken til høyre dominerer litt
men det er pirk i ordets rette forstand, uansett har du gjort en god jobb.
Vh Kjell Ivar


Tove H.
Har absolutt sansen for dette bildet! At du har med biten under vann gjør bildet spesielt! Malerisk og flott med fine farger. For meg fungerer overgangene pga den maleriske effekten de gir. Spennende!
Hilsen Tove
Venche J.
Artig bilde og brukbart utført.

Nå ser det ut for meg som om dette er tatt i sent ettermiddagslys. Jeg tror det hadde blitt bedre i et tidligere lys. Jeg understreker _tror_, for jeg har ikke prøvd selv.

Er det en EWA Marine bag du har brukt. Jeg har en slik selv, men sikler etter et skikkelig undervannshus med porter for de forskjellige objektivene. Koster flæsk. :)

Wenche.
Håvard S.
God søndag Kjartan!

Synes dette er meget severdig.
Fungerer så absolutt for min del.
Liker de duse overgangene og sola som er på veg ned i horisonten.
Muligens det hadde blitt enda bedre med fuglene skarpe og kanskje noe dyr som var skarpt i vannet også, men det er vel kanskje å be om for mye.
Synes også kanskje at plasseringen av fuglen til høyre er litt ''dum'' da den ligger i en overgang og blir derfor ødelagt pga av den, hvis du forstår.
Men absolutt nyskapende og liker idèen!
Spent på fortsettelsen.

Mvh. HåvardS
Kjartan T.
Takk for både negative og positive tilbakemeldinger på bildet. Fint å høre, og skal jeg være ærlig synes jeg vel selv også at det har en del positive ellementer, men også noen mangler. Bildet gir uansett en pekepinn på at det finnes muligheter til å videreutvikle dette.

Det er tatt like før solnedgang i Flatanger (derfor mange fine farger), med en EWA marinbag ja Wenche! Tok også noe av havørn som ble ''nesten'' og fikk lyst til å prøve mer.
Robin J.
Spennede dette prosjektet. Du er nære på det helt store her.Fine farger og passe lukkertid. Ville kanskje ønsket litt mer fokus på fuglene og den til høyre hadde ikke trengt å være med. Går ut fra at du har brukt fjernkontroll med dertil liten kontoll over situasjonen. Kan du si hva en EWA er for noe:) Mvh RJ
Fred S.
Litt vanskelig å kommentere bildet når jeg ikke vet hva du har gjort her, EWA marinebag sier meg ingenting.
Men bildet ser jeg nå likevel, og jeg vet ikke helt. Midtpartiet, altså den gule og den underliggende mørke stripa, og ikke minst sola slik den framstår her, gjør bildet veldig urolig. Det skaper for meg rett og slett disharmoni i et motiv som egentlig er harmonisk.
De tre fuglene skaper luftige drømmer, himmel og hav er fargemessig vakre, og uten det urolige midtpartiet ville dette ha vært i det minste et pent , om enn tradisjonelt bilde. Men det er jo alltids noe.
Må også nevne at jeg ikke ha den helt store sansen for den fjerde fuglen, finner heller ikke ut hva som er opp og ned på den.
Og nyskapende ? For at noe skal være nyskapende så må det vel ha slått gjennom først, og ha blitt til en viss grad fulgt opp/videreutviklet av andre.
Så foreløpig vil jeg ikke kalle dette nyskapende, men tiden vil vise

vh fred
Rolf S.
Bildet har helt klart spennende ting ved seg, men jeg synes at det som er under vann ikke tilfører så mye. Fra vannflata med fargene av sola og solnedagngen og oppover fungerer det bra.
Kanskje finne en lokalitet med noe vegetasjon i vannet som lyset kan leke seg med i tillegg til fugler eller annet over vannet ?
Kanskje - jeg har ikke prøvd.
Men det er vel å ta i å kalle det nyskapende. Man har da sett det før. Om ikke på foto.no.
Jeg gleder meg likevel til å se fortsettelsen.
Rolf
Kjartan T.
Takk igjen for nye synspunkter på bildet, tips og god kritikk.

Det er tatt med fjernkontroll så dette er som å sprute maling på et lerret og kalle det ''kunst'' ja Robin.

Rolf og Fred: OK, så er ''litt nyskapende'' sikkert en overdrivelse, men jeg tenkte vel mest for egen del når jeg skrev de ordene. Her aldri prøvd å ta måkebilder fra under vannflata sjøl tidligere.

For å lage noe virkelig nyskapende innen foto må det vel mere til. Kanskje hvis jeg hadde malt linsa i sjøblått og festet UV-pakken på ryggen til en nise mens jeg brente løs med fjernkontrollen... :-)
Avsluttet .
Jeg liker perspektivet - og at sola og den ene måka går litt i oppløsning. Plasseringa av måkene er ikke like bra.

Men skakke farger og uro er vel nettopp poenget med bildet her?

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu