Kornspurv
På den norske rødlista står kornspurven oppført som utdødd i Norge. Men den hekket igjen bl.a. på Jæren i 2006! Kvikksølv på såkorn, pestisider og lite spillkorn har som for hortulanen antagelig vært hovedårsaken til at denne tidligere vanlige og trivelige arten med sin sommerlige sang er blitt borte i Norge. Gledelig er det i hvert fall å kunne innlemme den som norsk fugleart igjen. Dette er norsk fugleart nr. 137 jeg har lagt ut på foto.no.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_316107} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
anders s.

i fugleboka mi så står det 0 hekkende par i norge,men at den blir observert årlig.
mao litt av en fangst:-)
flott miljø rundt fuglen,men skarpheten er ikke helt på topp.
mvh anders

Avsluttet .

Fint miljøbilde av Kornspurven, synd at ikke fuglen ble skarpere, men vist det stemmer det dere sier så er det jo flott å få dokumentert at den eksisterer i Norsk natur igjen.

Eirik
Nils Christian S.

Veldig artig å få se dette bildet - av en spurv det er heller sparsomt av her til lands.
Espen A. I.

Veldig bra du fikk denne på brikken, om den er ''utdødd'', all honnør og fint å ha i arkivet for ettertiden.

mvh Espen
Ketil K.

Takker for kommentarene. Selv om jeg presenterer fuglearter i Norge, er ikke nødvendigvis alle bildene tatt i Norge, selv om de absolutt aller fleste er det. Kornspurv er sett i Norge både i fjor (Lista) og i år (Mandal). Vi får håpe at pesticidbruken i norsk landbruk er blitt mer skånsom og ikke slår ut nye hekkeforsøk for arten.
Marcus V.

Bra av kornspurven i miljø. Fine farger og bra teknisk!
Jan Fredrik I.

Fint med et godt miljøbilde innimellom her inne, synes det har en tendens til bare å skulle være tett på fuglen i perioder.
Pen presentasjon i grønne/hvite omgivelser som gir en fin innramming av fuglen, teknisk bra.
Mvh
Jan Fredrik
Venche J.

Nydelig liten sak i flott miljø.

Wenche.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu