Indrefilet
Vi skifter meny på kaféen jeg jobber i.
Jeg fikk i oppgave å fotografere noen av rettene.
Her er et av de bedre bildene.
Bildet inngår i albumet Kontrollert - Kunstig belysning i kontrollerte omgivelser.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-05-03 13:48:34
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Tamron SP AF 90mm f/2.8 Di
  • Brennvidde90mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO 200 RAW
  • ja
  • Annet3 blitzer.
    Sunpak 383 lavt fra høyre.
    Sigma 500 høyt oppe fra venstre.
    Sunpak 383 med rødt filter og grid på bakgrunn.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_316797} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .


Dette viser et stykke kjøtt og tilfeldig pålessede asparges. Udelikatt!!
Du burde ha fått fotografere et stykke indrefilet ned et friskt snitt som viste kjøttets friskhet.
Kort og godt, prøv igjen og vis i det minste hele tallerlknen,.
Bon apetit..

Mvh
arve
Willy N.

Arve: Tusen takk for kommentar! Beklager jeg fornærmet deg med dette bildet, men jeg lover å gjøre det bedre neste gang!

(Var forresten i tvil om kritikken var seriøs eller ment som en spøk. Tatt i betrakning dine grammatiske- og ordfeil så tolker jeg det som seriøs.) :P
Jon Christian J.

Er ikke helt enig i kritikken til Arve. Et slikt bilde fra siden gjorde det litt uoversiktlig og ved å heve kameraet litt ville det på tallerkenen syntes mer. Men jeg synes fargene var greie og grei stemning i bildet. At du absolutt skal ha med hele tallerkenen er jo bare tull. Men mulig Arve har lest fotobok for matfotografer og at der er en av reglene at man skal vise hele fatet. Men som ved all fotografering gjelder det å finne løsninger som fungerer. Av og til fungerer det å ha med hele fatet andre ganger skaper det mer spenning i bildet ved å utelate deler av det. Det kan godt være at det hadde vært vellykket å ha mindre på fatet og skåret et stykke i kjøttet for å vise dets indre.
Avsluttet .

Jeg fikk i hvertfall lyst på indrefilet, og det er vel litt av hensikten ;)
Anne Kari Berg K.

Jeg synes umiddelbart at dette var lite lekkert. De røde dype fargene gir ekle assosiasjoner. Fargene og stemningen er min største innvending. Ville nok jobbet mer både med stylingen og bakgrunn/belysning. Den røde væsken på tallerkenen ser ut som blodvann.

Sier ikke dette for å være slem, for jeg syns du er god til å ta bilder. Men disse matbildene ga ikke apetitt for å si det slik.

Kikk i matblader på bildene til de dyktigste - som Dreyer Hensley. Der er stylingen, lyset, fargene, sybdeskarphet/uskarphet perfekt - noe å lære av.


Litt lekkert dandert stæsj - en pen kniv, serviett, en bunt med urter hjelper ofte...

Syns for øvrig ikke det er nødvendig å se hele tallerkenen.

Anne kari
Ole-Kristian T.

Hei Willy, jeg har sett på mange matbilder, og en del ganger tenkt at dette så udelikat ut og videre tenkt at det må være en vanskelig øvelse å ta slike bilder. Jeg er stort sett enig med Anne Kars kommentar her. Bildet ditt er ikke det verste jeg har sett, men jeg synes på ingen måte at du er i mål heller. Mine innvendinger er først og fremst den røde bakgrunnsfargen, du må finne noe mer avdempet. Selve maten ser ok ut, men den er som Arve sier velkdig tilfeldig dandert. Jeg ser du jobber på kafe og ikke restaurant, men på et bilde bør det i det minste jobbes med finishen på hvordan maten anrettes på tallerkenen. Ang. selve tallerkenen bør den stå rett, på bildet er den ut av vater. Vel, dette var mine synspunkter :)
Willy N.

Jon, Vidar, Anne og Ole-Kristian; Takk for fyldige kommentarer!

Hadde flere bilder fra samme sett.
La opp en V2 med mindre intens rødfarge på bakgrunnen.
Jeg synes den ble litt kjedelig i forhold til V1, men V2 hadde kanskje fungert bedre for ''folk flest''.

Mye kunne ha vært gjort med stylingen, men det blir litt rått parti å sammenlikne meg mot et team av matstylister, propstylister, fotoassistenter etc.
De har ofte et helt annet budsjett enn det vi hadde, og slike team bruker gjerne en hel arbeidsdag på ETT bilde.

Jeg valgte derfor å konsentrere meg om lyssetting og gjøre det enkelt.

Jeg ønsket også å gjøre bildet mest ''reell'' i forhold til kaféen.
Dvs bruke de fatene, bestikkene og evt pynten vi har i kaféen, eller la være hvis det ikke er pent nok.
Må innrømme jeg var fristet til å ta med meg noen av mine penere bestikk hjemmefra, men følte det blir litt feil.
Hadde dette vært til en kokebok ville jeg bare kjørt på med det jeg hadde.

Angående muren i bakgrunnen så var det med i planen (tipper noen kommer til å kommentere den).
Bildet er tatt for Kafé Kippers på USF Verftet i Bergen.
For de som ikke kjenner til stedet er det et kjempestort murbygg.
Jeg ville derfor ha ''en del av plassen'' som bakgrunn, i stedet for noe nøytralt og sterilt som ikke betyr noe.

Bildet var tatt i forbindelse med presentasjon/smaking av ny meny for de ansatte. Jeg fikk knapt 1 minutt til hver rett, så det meste gikk på refleks og instinkt.
Skal overtale sjefene om å la meg gjøre en ''skikkelig'' fotoshot en annen dag :)
Magne Olav R.

...aner ikke hvem av dere som har rett i dette tilfellet.. men jeg ble ihvertfall SULTEN :-)!!

Bon apetit!!
Magne
Avsluttet .

Hei igjen Willy.
Synes du fortjener en kommentar på din reaksjon..
Du ber om seriøse tilbakemeldinger? Bli da ikke pottesur når du får en!!
Det er direkte ufint å kommentere om det skulle dukke opp en eller annen trykkfeil. (Har aldri sett noen har vært så ufine på foto.no tidligere).

Jeg har tildligere jobbet med tilrettelegging av annonser i flere tiår og uttaler meg som proff i denne sammenheng.
Ser du nå gir bakgrunnen for bildet, og det er en grei forklaring.
Lykke til med neste matfoto.

Ikke lett å få biffen til å ''smile''.. :)

Mvh
arve
Avsluttet .

Tillegg: Versjon#2 er hakket bedre!!
Willy N.

Arve: jeg har ingenting imot selve kritikken, men det er måten du sier det på.
Din kommentar låter mer ut som en sint og misfornøyd klient enn en medfotograf.

Og det du sa om å ha med hele fatet fikk meg faktisk til å stusse på om du egentlig bare tullet med meg.

Uansett, beklager min sarkasme. Jeg ser nå i ettertid at den var minst like kvass som din kritikk. Om vi kunne slette kommentarer ville jeg ha gjort det.
Helge R.
+3
he, he, latter, masse bråk om en biff, du får bare sende den ut og be om en ny
Avsluttet .

Medium stekt? Liker toern og farger Willy.
Bestiller en flaske rødvin til i samme slengen,
regner med at gratis kaffe følger menyen.
Artig med matprat.
Mvh. Eivind 8~))
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu