hjemme hos
Prøver meg på noe helt nytt; miljøportrett. Min mor har vært så snill å stille opp som modell. Det jeg vil ha frem, er mennesker i deres miljø. Med ting og ''stas'' som sier noe om hvem personen er. En helt ny sjanger for meg, så her trenger jeg innspill til komposisjonen. Forslag om å duse ned bakgrunnen er ikke så interessante her. Jeg ønsker å vise personen i sitt eget hjem, med det som hører med. :)
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_318511} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Venche J.
Hei Stine.
Det er en spennende sjanger du har begitt deg inn på. Jeg tror det ville blitt betraktelig bedre om du ikke hadde gått så tett på personen. Tror jeg ville valgt et mye videre utsnitt med personen som en avslappet del sammen med sine ting og tang. Hvis du spør meg så fungerte ikke dette bildet som et miljøportrett - for meg. Det ble litt vel mye posering.

Prøv mer...

Wenche.
Amund Blix A.
Poseringen funker fint for meg, det som fungerer dårligere for meg er komposisjonen.
Midtstillingen og alle elementene i bildeflaten gjør at øyet hele tiden vandrer i bildet og jeg mister fokus på din mor. Det blir ikke nok orden i ''kaoset'' til at dette helt henger sammen.
Bilderammen som vokser ut av bakhodet hennes er også uheldig.
Kontaketen med din mor i bildet er veldig god, veldig fint lys også, så når du får til en mer balansert komposisjon, tror jeg det blir topp.

Mvh

Amund
Øystein S.
Jeg får et inntrykk av at din mor liker å pynte. Da ville jeg ryddet mer og fremhevet det som pynter (mljøet). Jeg synes utsnittet er for tett og ville vist mer at stuen. Dessuten ville jeg muligens senket perspektivet noe og benyttet mer vidvinkel og gjort henne enda stoltere i sitt miljø. Jeg synes at posituren passer fint her (American style).
Anne Kari Berg K.
Hei Stine,


dette var morsomt - en veldig interessant sjanger - og ekstra moro er det når du kan bruke din egen mor.

Egentlig syns jeg dette bildet funker bra. Du har en bakgrunn med ting som sier mye om din mor, om miljø og om tiden da hun lagde hjemmet sitt. Jeg syns bakgrunnen er fin.

Så noen ting som jeg tror hadde løftet bildet.

Du kunne ha trukket moren din litte grann frem i forhold til bakgrunnen. Sånn det er nå, syns jeg hun er trykt for tett inntil det bak, først og fremst bordet med blondeduken.

Jeg ville kanskje også hatt med mer av bakgrunnen - eller også fjerne de to tingene som du har kuttet halvveis. Ikke bildene - de er det helt ok å kutte, både oppe og på siden, men stolen til høyre med blomstrete trekk - og bordet til venstre med lampe på burde enten vært rydda vekk eller du burde sett mer av det - evt. hele. Du har croppa for mye m.a.o.

I mine øyne er det ikke feil å ''rydde'', tror jeg ville rydda vekk bordet med blondeduk, som jeg syns stikker seg ut i farge og kanskje stil i forhold til alt det andre som går mer i mørke farger, trefarger og lilla. Det andre bordet, derimot, er helt perfekt (bare at det burde ikke vært kuttet). Og telefonen og alle tingene på det lille runde bordet syns jeg også er bra.

Din mor har et flott uttrykk. Kanskje ville jeg økt kontrasten noe, men jeg syns de litt kalde fargene passer veldig godt her.

Lykke til.


mvh Anne Kari


Stine J.
Hei og tusen takk til dere for grundige og gode tilbakemeldinger. :)

Wenche: Enig i at det blir trangt. Poseringen derimot, den er tilsiktet. Takker for innspill. :)

Amund: Du setter fingen på det jeg selv syns var feil her. Jeg ønsket en midtstilling, men ser at det blir uheldig med rammene rundt. Takk for at du satte ord på det. :) Man kan se seg blind på egne bilder av og til. Her så jeg at noe var galt, uten å kunne sette fingen på det.

Øystein: Du har rett i at hun liker å pynte. :) Takk for innspill. Ikke sikkert at jeg ''rydder'' noe vekk, vil i grunnen vise det slik det er. Med både pynt og ''rot'', der det finnes. :)

Anne Kari: Takk til deg også. :) Jeg ser poenget ditt med å ''rydde'', men ønsker å vise ting slik det er i denne type bilder. (Ellers er jeg ganske så ryddig av meg.... :) ). Komposisjonen halter imidlertid, det ser jeg bedre etter de gode innspillene deres. :)

mvh Stine
S. N.
Har vært innom dette flere ganger uten å klare å formulere noe fornuftig. Det er noe som halter, og jeg klarer ikke sette fingeren på det. Jeg tror det er bunnen, med (bord-)bein, lys, skygger, telefonkatalog, ledninger etc som er for dominerende, blikket mitt suges ned mot gule sider og lys/skyggepartiet nede til høyre. Kanskje en annen lyssetting hadde hjulpet. Hadde bildet vært mitt ville jeg prøvd en strammere, og kvaratisk beskjæring, i øvre del av bildet, med malerier, vaser, kandelaber mm. Midtstilling synes jeg fungerer aldeles utmerket, bortsett fra det med ramma, som Audun påpeker. Posering javisst, og en herlig sådan! Synes dette er en god start og jeg håper det kommer mer. Hilsen Silje
Amund Blix A.
Hvilken Audun Silje? :-)

Ja midtstilling er slett ikke noe problem, jeg liker midtstilling i mange bider selv, men akkurat i dette tilfellet faller ikke elementene helt sammen som de burde, synes jeg. Masse ''rot'' er også ok om man får ting til å henge sammen. :-)

Amund
S. N.
Amund. Beklager! Burde holdt meg til AAB. Og jo, ja, ser hva du mener men vi får uenes litt om den midtstillingen ;)

S. N.
Haha, jeg fikk ikke DET til engang. ABA skulle det stå.

Beklager SJ at det ble litt mye tull her.

Silje

Avsluttet .
Hei Stine
Først skal du ha cred. for at du prøver deg på noe uvanlig. Jeg liker lyset, settingen og ikke minst modellen, du er heldig som har en slik naturlig modell tilgjenglig. Det er med meg som med andre som har kommentert dette bildet, noe hakker men klarer ikke å definere det helt..... at bildene på veggen er kuttet gjør meg ikke noe men de kunne vært rettet opp, det samme gjelder stearinlysene. Det er også tre ting du kunne fjernet før eksponering som ikke passer inn, pennene, gule sider/kataloger og kasettspilleren. du kunne prøvd også en annen eksp. med modellen dratt litt ut fra bakgrunnen. Ellers spennende og kreativt. Stå på!
Gunnar John C.
Dette synes jeg er et veldig engasjerende bilde. Jeg opplever litt av den samme tvetydigheten som i Kjetil Rolness sosiologiske betraktninger om det norske folks smak: et snev av tvil murrer i hodet mitt - er dette en kjærlig skildring på subjektets premisser, eller er det breddfullt av ironisk distanse? Denne tvetydigheten er uansett fascinerende inntil det smertefulle (positivt ment! :-). Slik sett tjener alle rekvisittene sin funksjon, særlig den halve kassettspilleren og telefonkatalogene bidrar mye.

Men dette er kanskje ikke helt i tråd med din beskrivelse av prosjektet ditt - ''...mennesker i deres miljø. Med ting og stas som sier noe om hvem personen er''. Da ville jeg heller forenklet litt, slik at det ble litt mer harmoni og mindre sprik, mindre tvetydighet i intensjon - men kanskje også mindre interessant?

Vennlig hilsen,
Gunnar
Carsten A.
Idéen er jo utmerket, men utførelsen stemmer ikke helt for meg.

Jeg ønsker meg hovedelementet, personen, lenger frem i bildet (og lenger frem fra bakgrunnen, hvilket ikke er det samme), og ville foretrekke at hun i langt mindre grad så tydelig poserer fremfor kamera. Akkurat midtstilling syns jeg ikke spiller noen rolle fra eller til, derimot er bildets avslutning mot alle andre sider enn den nedre forholdsvis problematisk, her er det mange gjenstander som kappes sånn ''midt på'' - og på sitt viss trekker blikket utenfor bildekanten.

Som sagt er idéen for et slikt bilde veldig bra. Men hva med å arrangere et område i rommet slik at personen etterpå kan passes inn. Det som stemmer i virkeligheten (rommet med sitt interiør) stemmer ofte ikke like godt i et bilde. For meg ville det være en viktig forbedring å flytte vekk det lille bordet til venstre for vitrineskapet, det samme med en stol med rødt trekk som stikker inn fra høyre. De to maleriene ville jeg hatt vekk under fotograferingen. Som personen er plassert er det forøvrig rent tonemessig en viss konflikt - toner i vitrineskapet og i kjelen går ikke i ett - med de næmere seg alt for mye, skillet blir ikke godt nok. Med noe annet enn helfigur kunne man forresten få en mye større frihet til å prøve ut andre utsnitt og plasseringer.

Ja, selvsagt skal omgivelsene være med på en tydelig måte, men det betyr jo ikke at de skal konkurrere om oppmerksomhet med personen. Men her er nok en ganske liten anelse (anelse, altså) av selektiv fokus vanskelig å få til effektivt med noe annet enn et skikkelig stort opptaksformat (4x5'').

MVH CA
Steinulf L.
Spennende sjanger du begir deg ut i her, og med et godt resultat. Med unntak av stolen som stikker inn til høyre og bordet med lampen til venstre, synes jeg dette fungerer godt. Gleder meg til oppfølgerne.
Avsluttet .
Ideen er utmerket og stemmer absolutt for meg.
At noen har noe annet så får de verra sin geit!!
Slofadaken har jo emmen da beit.

Imponerende studie, skal vise til muttern.

Typisk Rutta, mama must be. Harru vært på supern?

Med hilsen fra Eivind 8~))
Bjarne N.
veldig mye forslag til flytting av gjenstander her. men hele poenget er jo at det skal være et miljøportrett, med miljøet slik der ER, på den avbildedes premisser, og ikke fotografens. jeg synes faktisk bildet fungerer veldig bra slike det er. for meg virker poseringen ganske så naturlig og avslappet, og modellen utstråler en slags styrke og stolthet. fine toner også.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu