Kom å dans Frøken Duva!
Skjære Petter byr den vakre Frøken Duva opp til dans. Han bukker dypt for henne og gir henne et solsikkefrø som presang....

Artig med de to store forskjellige fuglene som spiste sammen. Dumt at skjæra hele tida holdt seg bak dua og kameraet fokuserte hele tiden på dua i forgrunnen.
Hvordan skulle jeg fått dem skarpe begge to? Gode råd tas i mot med takk!
Bildet inngår i albumet Fugler i hagen, i skog og vann! -
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon 70-300 VR
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • AnnetISO 500
    Håndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger190
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_318563} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .

Hallo Ann Kristin.
Morsomt av Petter som byr opp til dans.
Duvamor vil nok ta en leikarring etter hvert.
Disse to fuglene er jo typisk urbane og det er flott at de kan tilpasse seg etter
hverandre.
God skarphet etter å ha kjørt linsa helt ut og atpåtil håndholdt.
Flotte farger, utsnitt og komp. etter min mening.
Litt mørkt på Petter kanskje,
men den herlige situasjonen overskygger dette så absolutt.
Bra jobba med hilsen fra Eivind 8~))
Ann Kristin S.

Hei Eivind
Jeg har aldri fotografert hverken duer eller skjærer - og her fikk jeg to i en smell. Har ikke noe greie på duer - tro om dette er en skogdue?
Synes litt synd på den for den ser så alene ut. Er ikke så vant til å se duer her som i byene. Tror aldri jeg har hatt noen due i hagen før. Flott fugl. Denne var spesielt vakker med flotte farger, smekker i fasongen og ser så ren og pen ut.
Koselig at du tok en titt på fjærkreene mine og var positiv til det du så!
Mvh Ann Kristin
Avsluttet .

Hei igjen Ann Kristin.

Etter å ha sjekket litt på internett er min konklusjon her at dette er en ringdue.
Den har vært her i landet i all sin tid.
Det finnes også fine matoppskrifter på duer, men det tror jeg ikke passer her inne.

Mvh. Eivind 8~))
Carina Hedegaard F.

Fin tittel :) Ser jo at han byr opp til dans..
Jeg tror jeg ville prøvd meg med en mindre blender for å få mer skarpt, kanskje blender 8 eller 11, mulig både skjæra og duen ville vært mer i fokus da (akkurat det å få to ting i ulik avstand til å fremstå som like mye i fokus, synes jeg er litt vanskelig selv også).. Men det kan hende at det er lyset som gjør at skjæra er såpass mørk også.. Ser ut som lyset er litt hardt, da får man litt skarpe skygger.

Mvh Carina
Ann Kristin S.

Hei Eivind og Carina
Tusen takk for at du har tatt deg bryet med å finne ut hva slags fjærkre dette var Eivind. Ellers så snakker vi ikke høyt om at den kan spises - får mannen min nyss om at det er løsduer i hagen så ligger den muligens tynt ann. Han er nemlig kokk!
Carina, jeg skulle prøvd flere blendermuligheter men det er så vondt å se i displayet hva som funker når det er så sol. Men det er nok også som du sier at skjæra satt i sola mens dua er gjemt bak stammen på et tre som sto ved siden av.
Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger fra dere begge.
Mvh Ann Kristin
Christian H.

Carina har rett, mindre blenderåpning er løsningen for å få større dybdeskarphet - akkurat der du står. Imidlertid vil dette også føre til at bakgrunnen blir tydeligere/mer sjenerende, så dette er en avveining du må gjøre.
En annen løsning er å flytte på seg slik at fuglene kommer i samme plan. Det hadde kanskje uansett vært en fordel å flytte på seg slik at du fikk sola fra en annen vinkel, nå ser det ut som du har fotografert mer eller mindre i motlys.
Ann Kristin S.

Hei Christian
Takk for god rettledning. Skulle prøvd forskjellige blenderåpninger ja. Skulle flyttet meg også, men det var ikke lett fordi jeg lå på magen på en smal terasse og disse to var like utenfor. Dua var veldig lettskremt så var obs på at jeg var i nærheten selv om jeg lå der stille om en mus. En burde sagt FRYS, funnet rett blenderåpning og posisjon og så vært tilbake igjen. Så enkelt er det ikke med levende vesener desverre.

Koselig at du kikket på bildet mitt og kom med gode råd.
Mvh Ann Kristin
Lene L.

Hihi....så bra :-)
Bra observert...herlig tittel.

Lene
Ann Kristin S.

Hei Lene
Jeg var ute en tur i sta og da hoppet de rundt sammen - i kveld også. Tror det må ha blitt et kjærlighetsforhold mellom dem. Jeg har hele tiden synes så synd på den ensomme dua, men nå har den kanskje fått en venn.....
Skal observere dem mer jeg.....

Koselig at du stakk innom....
Kveldshilsen fra Ann Kristin
ketil o.

Hei!
Liker utsnittet. Mangler noe på skarpheten. Skjæra gror litt igjen i det mørke partiet og øyet forsvinner. Ser du har hatt vanskelige lysforhold å jobbe med.
Mvh:
ketil
Fredrik S.

Hei Ann Kristin!

God fanga dette av ringdua og skjæra. Fine positurer og utsnitt.
Enig i kommentarar om at mindre blenderåpning (høgare tall) ville gitt eit større område som er skarpt, men som Christian også påpeiker ville dette også kunne gjort bakgrunnen meir sjenerande.

Du har nok hatt vanskelige lysforhold, men eit sjarmerande bilde som falt i smak! Blir spennande å følge med på utviklinga for paret! Dersom det blir full klaff hadde det vært interessant å sjå resultatet, hybrid skjære/ringdue hadde vært artig! :p

Mvh Fredrik S
Avsluttet .

Hei! Fin og passende tittel, fint fanga inn disse to. Når det gjelder å spise due så er det himmelsk godt også den gode sausen da. Mvh Liselotte
Ann Kristin S.

Go kveld Ketil, Fredrik og Liselotte
For det første så er ikke den dua til for å spises. Den skal bare flyte rundt i hagen min. Ja, for det er slik den ser ut der den beveger seg elegant rundt.
Artig om de kunne lage noen små ''ringskjærer''. Det hadde vel blitt en liten sensasjon. Søte er de i hvertfall.

Tusen takk for alle koselige tilbakemeldinger.
Mvh Ann Kristin
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu