From meisas point of view...
Fotobua i hagen skal pakkes bort for sommeren. Den har faktisk gitt meg mange fine øyeblikk og opplevelser på etterjulsvinteren. Og en del fine bilder av fugler har det jo også blitt. Tenkte jeg skulle vise hvor enkelt det kan gjøres: hytta er satt sammen av 10 euro-paller og dekket med en presenning på 4 x 6 m. Spikra sammen en liten rampe på utsida som jeg la mose på og festet diverse sittepinner til. Et par meter bak der igjen satte jeg opp tette einerbusker som bakgrunn i fuglemotivene.
Ønsker vel fortrinnsvis ikke tilbakemeldinger påselve fotoene her, men gjerne erfaringer andre har gjort med diverse fotohytter.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-05-15 11:27:12
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-05-15 11:27:46
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger415
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_318897} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Monika Frisvold V.

Nå si du er kreativ..
Det trenges ikke så mye, mitt skjul er delvis bygget som lekerhytte
av mine barn og i front er det ei gammel låvedør...har en presening som tak
med not over....
men fra høsten blir jeg mer avansert... Jobber alt med saken...ei gammel campingvogn... skal male den kamuflasje farget.... her håper jeg å få både to og firbente....store og små.....

det er nok mange som har ruslet forbi og lurt på hva driver dem med her...hehe
mvh monika
Bjørn Oddvar L.

Fin informasjon for en som er helt i startgropa av fotokarrieren. Jeg har selv tenkt å kjøpe et lite ''sprett-opp-telt'' på 160x160cm. Det har luker i alle sider og skal være enkelt å håndtere. Jeg lurer imidlertid på om fugler og dyr er skeptiske til nye installasjoner (som plutselig bare dukker opp)?
Ellers lurer jeg på om du har noen erfaringer med tripod og monopod. Jeg skal kjøpe stativ til nikon-hus med en nokor 200-400mm AF-S VR. til denne har jeg pr i dag ''original-foten'' og en ''KIRK-fot'' -Det går litt i surr for meg med alle de forskjellige festeanordningene... Har du gode råd er jeg glad for det!
Bjørn O Landsem
Ann Kristin S.

Her fikk jeg gode ideer og forstår hvorfor det ikke er fugler på fòrplassen min. Jeg har sagd hull i bakveggen på ei gammel lekestue som jeg forlengst er for gammel for å leke i (: og har aldri gjort det heller. Greit nok. Men jeg må nok være med kreativ med stubber og mose for plassen er for liten - i forhold til din som vel har EU standard (:
Jeg var dessuten for sen med å lage plassen i vår så fugger,n har ikke oppdaget den. Når er det lurt å begynne å fòre?
Flott, kreativt, informativt bilde som mange vil ha glede av.
Mvh Ann Kristin
anders s.

se her ja
det der var jo et virkelig et fotoskjul,og så midt i hagen:-)
tipper kona di var litt grinete,når du snikra opp det skjulet:-)
angående foring så skal jeg begynne med det samme til vinteren,og jeg vurderer å
bruke naturens egne kulisser til det.
jeg kommer til å labbe rundt i skogen,og finne en 3-4 flotte plasser, og fore jevnlig der.
og så kommer jeg til å bruke et pop-up telt som jeg tar med meg når jeg skal fotografere på di enkelte plassene.

grunnen til det er at jeg føler at da kan en blende ned litt og få med litt av naturen lengre bakover i bildet også,og at miljøet blir 100% naturlig. ikke det at det er så viktig,men jeg synes nå det er en positiv detalj.
den andre grunnen er rett og slett at jeg ikke har noen hage,bare en liten veranda med stygge bygninger som nermeste nabo:-)

lykke til med demonteringa arvid

mvh anders
Hans-Jørgen H.

Hallo Arvid!

Flott at du lar oss få innblikk i dine studiohemmeligheter.
Rart at fuglene overhodet våger seg innpå spør du meg med et slikt merkelig rørfenomen pekende rett mot seg ut av en blafrende pressenning....
Men man venner seg jo til det meste her i livet bare maten er nok fristende.

Kjenner meg igjen på selve scenen ja.
Har selv en slik anordning der jeg monterer alle mine rariteter oppi eventyrskogen.
Ikke så lang, men mer kvadratisk og bredere enn din.
Bua jeg sitter i er oppå åsen i gammelskog ca 500 m.o.h.
Samler og inn endel rariteter av forvridde røtter og slikt jeg kommer over som kan egne seg i kulissene....For ikke å snakke om mose.
Ofte mye plunder med å få rigga det til slik at jeg blir fornøyd.
Særlig spettmeisa og flaggspetten er vanskelige å samarbeide med da de roter til alldeles forferdelig.
Flaggspetten er en ren mester til å skape mosekaos....
Mangt ei hard glose er sendt etter dem, men hva hjelper det Arvid.
Der oppe har jeg begynt med helårsforing.
Er så spennende og morosamt når juniorene fra årets kull kommer inn på scenen......

Artig serie du viser oss her.
Gute Hitrakvellen Arvid!

PS:Ser nok princepakka.....
Hans-Jørgen


Arvid B.

Var litt spent på om noen gadd å kommentere/ beskrive sine egne fotohytter da jeg la ut dette, men responsen ble mer enn ventet! Synes det er artig å høre hvordan andre gjør dette med skjul/kammuflasje...

Campingvogn høres jo veldig flott ut, Monika! Slipper å fryse, samtidig som det går an å strkke litt på lemmene etter mye venting!

Jeg har også brukt pop-up-telt mye i vinter, Bjørn Oddvar! Du kommer svært tett innpå fuglene på dennne måten. Meiser og andre småfugler ved foringsplassen reagerer ikke på nye ting i miljøet, så her er det bare å sette opp telt. Da jeg skulle fotografere nøtteskrika, fikk jeg råd av Odd Kjølstad om å venne fuglene gradvis til teltet. Så her fora jeg ei god stund før jeg tok sjansen på å fotografere. Nøtteskrikebildene jeg har lagt ut er tatt på 7-8 meters avstand - nøtteskrikene reagerte ikke på teltet i det hele tatt etter et par ukers tid! Når det gjelder bruk av stativ, så er jeg ingen ekspert. Du får god hjelp dersom du legger inn et innlegg på forumet (under Nybegynner) her på foto.no.

Ann Kristin: Fore kan du vel egentlig gjøre året rundt, men du bør vel i alle fall begynne til høsten. Jeg regner med på sette opp bua igjen i sept-okt.

Enig med deg i at det er mer spennende med en foringsplass i skogen, Anders! Fikk jo arter som toppmeis og nøtteskrike da jeg startet med foringsplass oppi skogen på fastlandet. Jeg bygde første fotobua mi (lik dennne) i skogen nedenfor byggefeltet på seinhøste. Mye fugl til å begynne med, men da alle i byggefeltet begynte å fore utpå vinteren, forsvant fuglene helt! Med naturen som bakgrunn, vil du etter hvert få et problem med snø og snøflekker. Dette blir ikke alltid like heldig som bakgrunn i fuglemotiver, fikk jeg erfare. Det er hovedgrunnen til at jeg brukte einer; da er det bare å riste av snøen! Som regel er det i perioder med mye snø det er mest aktivitet på foringsplassen.

Artig å høre hvordan du har gått frem når du tar dine bilder fra Eventyrskogen, Hans Jørgen! Med foring hele året, vil du nok få en del spennende øyeblikk også gjennom våren/sommeren.


mvh

Arvid B
Avsluttet .

Morsomt innblikk ''bak kulissene'' dette Arvid.
Kulisser i alle størrelser og fasonger.
Flott oppsett med det som skal være.
En fotografs ''arbeidsbenk''.
Da stiller du som en sufflør der inne.
Interessant for meg og se og også lærerikt.
Med hilsen fra Eivind 8~))
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu