Den vakre frøken Duva
I Norge har RINGDUA sin hovedutbredelse i sørnorske skoger og parker. Den finnes hekkende nord til Troms og såvidt Finnmark, og disse representerer verdens nordligste populasjon. I mange byer finner man den nå som et vanlig innslag i fuglefaunaen, i motsetning til tidligere da den var mer knyttet til kulturmark. Mye tyder på at den norske bestanden øker i antall, noe som også er trenden i mange andre europeiske land. De fleste norske fuglene drar sørover til Frankrike og den Iberiske halvøy om vinteren. Høsttrekket finner sted fra september av, og de tidligste kommer tilbake til hekkeplassene allerede tidlig i mars. På Sørvestlandet overvintrer en del ringduer i byer, og tallene synes å ha økt noe i løpet av det siste tiåret. I disse områdene er det ikke uvanlig å få de på foringsplassen.
Jeg har blitt betatt av denne vakre dua som ensomt sprader rundt i hagen - av og til med Skjære Petter på slep.
Vi er ikke så vant til duer her på landet, så derfor fasineres jeg av denne store vakre fuglen. Litt urolig bakgrunn, men kom ganske nær der den satt oppi treet.
Bildet inngår i albumet Fugler i hagen, i skog og vann! -
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon 70-300
  • Brennvidde260mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • Annet-0,7 EV
    ISO 400
    Håndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger231
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_319706} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Arvid B.

Denne har du lyktes veldig godt med, Ann Kristin! Flott, skarp fugl i fin positur. Godt gjort med tanke på kort lukkertid og håndholdt tele. Greit miljø - mye kvist selvfølgelig - men ikke veldig forstyrrende for helheten. Er vel ganske tam denna? Duene på Hitra er noen av de mest skyeste fuglene som er å oppdrive, faktisk! Så jeg har ikke ringdue i bildesamlinga mi...:-(

mvh

Arvid B
Ann Kristin S.

Hei Arvid
Så artig at jeg har en fugl i samlingen som du ikke har.
Nei, denne dua er også skikkelig sky. Hun sitter ofte minst 10 minutter i trærne over matplassen for å speide etter ulumskheter. Men akkurat da jeg tok dette bildet var hun så opptatt av katta som nok var en større fare enn meg. Har ikke kommet så nære de andre gangene jeg har truffet på den.
Veldig flott fugl.
Trivelig at du stoppet opp og kikket på ringdua mi. Trur du må ta deg en Hedmarkstur for å ta due og hakkespettbilder (:
Mvh Ann Kristin
Håvard S.

Go'kvæll!

Kanskje ditt beste fuglbilde så langt Ann Kristin!
Må si du har tatt kjempesteg bare på noen måneder!
1/30 sekunds lukkertid og handholdt er det jo ganske stor vanskelighetsgrad på for å få skarpt. Synes du har fått til det utrolig bra.
En god eksponering rett og slett.
Selvfølgelig skulle en ønske mer detaljer i fjørdrakta, men hva skal man forlange med den lukkertida og handholdt?
Litt synd med kvisten som går gjennom halsen...
Leter ofte slik sjøl i trær etter fugler som kan fanges til brikken og da må en av og til regne med litt kvist og kvast... en får i allefall med miljøet rundt!

Ha en trivelig onsdag!

Mvh. HåvardS
Fredrik S.

Heisann Ann Kristin!

Imponerande skarpheit med tanke på lukkertid og håndholdt kamera.
Duse farger og lys- behagelig å betrakte!

Nokre uskarpe greiner/kvister som snik seg inn nede mot stjerten, men det speler liten rolle. Fint miljø du har fanga ringdua i! Enig med deg- flott fugl dette! Her i Oslo er den tam og tallrik, men erfaringa mi fra bygda er at den kan være sky og på vakt, så har har du nok vært dyktig i å snike deg innpå..bra jobba! =)

Mvh Fredrik S
Ann Kristin S.

Hei Håvard og Fredrik
Håvard: Å nå ble jeg glad for så god tilbakemelding. Artig at noen registrerer at det går fremover. Fuglebilder har jeg ikke tatt veldig mange av.
Artig å høre at jeg har lykkes.
Fredrik: Småkvisten over fjæra så jeg, men turte ikke begynne å klone akkurat der. Er ikke så god til det.

Tusen takk for veldig god tilbakemelding fra dere begge. Kanskje jeg skal ta flere bilder av dua - som akkurat nå sitter like utenfor vinduet her og spiser solsikkefrø.
Mvh Ann Kristin
Terje M.

Hei Ann Kristin.

Et nydelig bilde av en flott fugl. Veldig behagelige farger. Synes du har lykkes veldig bra her, særlig med tanke på lang lukkertid 260mm. Veldig bra.

Mvh
TerjeM
anders s.

se her ja
synes dette ble et nydelig bilde av dua
miljøet i bildet er kjempeflott,og skarpheten sitter som et skudd
meget bra
mvh anders
Ann Kristin S.

Hei Terje og Anders
Lever lenge på de gode tilbakemeldingene deres. Kjempemoro å få!
Tuuuuuuuuuuuuuuuusen takk.
God fotohelg til dere.
Mvh Ann Kristin
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu