Skagentrawler på vej til natfiskeri.
den 9.5.08 stod jeg i skagen og fotograferede fiskekuttere lige inden mørkets frembrud. vejret var let diset
og himlen havde en meget smuk gylden farve efter solnedgangen.

kl. 2112 kom skagentrawleren WELL BANK sejlende ud på natfiskeri efter jomfruhummere. Jeg havde på forhånd indstillet kameraet i en lav vinkel, og som kun var mulig, da molen efter påsejling var under reparation.
billedet er med drejet polfilter.

1.præmie i a.p.møller/mærsk`s søofficerskoles fotokonkurrence med titlen: "livet til søs".
folder til fiskeripolitisk årsmøde.



Fra en skala fra 1-10, syntes jeg 10
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-06-22 08:51:15
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-09-10 16:00:56
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2010-09-10 16:51:19
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon 30 D
  • Canon 50mm bl. 1,8
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1/500s
  • Filmtypeiso 400
  • Nei
  • AnnetStativ m/drejeligt hoved i alle retninger.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_320197} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Eli R.

Meget vakkert. Hvis jeg skulle ønske meg noe ville det vært litt større avstand mellom kutteren og moloen. At moloen var trukket litt mer til venstre liksom? Og kanskje sett mer av kjølvannet, mindre over båten, men jeg ser at det kræsjer både med plassering av horisontlinjen og antennene. Men egentlig er det en skam å kommentere slikt for dette er virkelig flott!
- Eli
Bernt S.

Nydelig bilde, med en flott sammensetning av duse farger. At det står en grønn liten fyrlykt midt i bildet bidrar til å skape liv - og størrelsen gjør at det slett ikke blir dominerende. Flott sett, og fotografert!
Trygve A.

Vakker bilde. Syns bildet sier noe. Mannen på dekk, farvell ?. Dus og fin stemning og flott med det skarpe grønne fyret. Er ikke sikker, men kanskje jeg ville ha økt kontrasten en liten tanke.
Bent R.

Hej:

Eli: Ja, lidt større avstand mellem fyr og trawler er bedre, men jeg var bange for at trawleren blev for lille. Tak for kommentaren.
Bernt: Tak for kommentaren.
Trygve: Du har ret i, at billedet mangler lidt mere kontrast og farver. Jeg har justeret det en smule. Tak for kommentaren.

M.v.h. Bent


Per-Ivar L.

Flott bilde! Fine farger og god stemning! Flott sett!

mvh PIL
Bent R.

Hej Per-Ivar:

Tak for kommentaren. Ja stemningen lige før det er helt mørkt, er jævnligt extrem spændende og farverig i Skagen. Man skulle lige bo der fast. Jeg har 100km. at køre for at komme dertil. M.v.h. Bent
Unni F.

Dette synes jeg er meget vellykket. Et stemningsfullt bilde fra et nydelig område. Båten er akkurat riktig plassert i billedflaten, fargene er spesielle og det irrgrønne fyret ser nesten malt ut, er det sånn i virkeligheten? Det gjør seg ihvertfall, gir bildet spenst og dynamikk. Den nesten utviskede horisonten skaper en drømmeaktig atmosfære. Jeg liker de litt duse fargene her, jeg ville nok ikke øket kontrasten.
Himmelen er utrolig flott.
Skagen er også et av mine favorittsteder. Ligner på Jæren, eller omvendt.

Hilsen Unni
Bent R.

Hej Unni:

Fyret er rigtig meget grøn i virkeligheden, og det skal det være da det så er nemmere at se i f.eks tåge. Ja drømmeagtig atmosfære. Det har du ret i, og det er først nu jeg ser det. Tak for kommentaren. M.v.h. Bent
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu