Orrestranden
Fra en kveldstur på Orrestranden på Jæren.
Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikkor 18-70
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger354
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_320866} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Ole-Kristian T.

Flott bilde med et nydelig lys! Tror jeg ville flyttet kameraposisjonen noe til høyre for å få med mer av sjøen?
Håvard S.

Varme solstråler fra kveldssola lager liv i forgrunnen og langs strandkanten med en herlig glød...
Enig med OKT; tror bildet hadde fått en bedre harmoni ved å vri kameraet litt til høyre. Nå vender blikket mitt mot den store kanten til venstre og det flotte vannet blir litt borte pga det.

Mvh. HåvardS
Eli R.

Drømmebelysning! Tenker også at du kunne jobbet litt med komposisjonen her. Mine tanker er at kanskje du kunne sittet på huk foran stråene til høyre, fått de i fokus som ''foreground interest'' og så brukt et høyt blendertall for å få god dybdeskarpet men det kan hende at du da ville måtte ty til stativ. Det står ikke noe om hvilken blender du valgte så det er vanskelig å gi noe tips der.
- Eli
anders s.

synes dette ble et pent bilde
likte godt kontrastene fra det varme lyset i grasset,til di mer mørke skyene.
er litt usikkker på den mørke forgrunnen,og jeg også er enig i at en annen kameravinkel, der mer av sjøen hadde vert med, hadde gjort susen.
mvh anders
Tone A.

Hei!
Det varme lyset som får fram orangetonar i den blåsande marhehalmen gir ei fin kveldsstemning til bildet.
Her har du fått fram den bua stranda kor bølgene slår hissige innover. Sjølve stranda er ganske smal med ei blaut sone kor bølgene har trekt seg tilbake.
Alle fotspora i sanden dreg blikket bakover og kor sandynene med marehalmen dannar ein fin bue og gir stor dybde.
Furuskogen gir kontrast med sine mørke tonar under ei himmel som berre har eit opplett under tunge skyer.
Her likar eg fotostandpunktet som er annleis og som både får med den friske sjøen, sanddynene med den gylne marhehalmen og på same tid noko av landskapet bak Orrestranda. Her ligg dei fremste husa i eit varmt kveldslys og bakover ser ein bølgande og låge fjell under den høge himmelen.
Sjøen har skummande toppar mot den blåtona sjøen som ikkje er heilt skarp i høgresida, så dette er nok dei siste solstrålene som gylnar landskapet.
Dei bølga linjene gjer mykje for bidlet saman med lys og marhehalmen.
Eit annleis bilde frå Orrestranda også med landskapet bak. Evt eit kutt øverst kunne vore prøvd, men elles eit flott komponert bilde.
:) Tone
Per Harald G.

Er imponert over grundig og utførleg kommentar frå Tone! Hengjer meg på den.

Kanskje litt for skarpe fargar på marehalmen?
Tor Eirik P.

Takk for kommentarer! :)

Ang utsnitt; Slet en del med dette selv, og dette er et bilde som har ligget på pc`en en stund uten at jeg var så fornøyd med det selv egentlig, så derfor 'slengte' jeg det ut for å få litt tilbakemeldinger på det! :)
Jeg prøvde å få med mer av sjøen, men hadde ikke mer vidvinkel å gå på, og jeg syntes marehalmen var finere en havet i dette lyset, så jeg valgte utsnitt til fordel for sanddynene denne gang. Prøvde også å gå litt lenger frem, men fikk det ikke helt til å stemme.
Hadde ikke med stativet da jeg bare var ute en snartur for å lufte bikkja.

Bildet er redigert på laptopen, og der så fargene ok ut (ville ha de litt sterke i dette bildet), men nå sitter jeg på en jobb-pc, og på denne skjermen er det nok noen hakk for oversaturert! Noen som sitter bak en 'riktig' skjerm som kan gi en pekepinn dette?

Tor Eirik
Sveinung T.

Synes fargene er flott og bildet og. Hadde det blitt tøft med lukkertider rundt sekundet for å få kun et mykt bilde med de digge fargene? Ang komp hadde det sikkert vært fint å dreie mot høyre for å få med mer av stranden (dersom den fortsetter...) og havet og samtidig mindre av skyggen i forgrunnen.
Fred S.

Mye fin og synkronisert bueform i bildet ditt, til og med fotsporene står i stil. Vakre farger, var virkelig gresset rødt oransjerødt ?
Pent, og veldig Jærensk. Har riktignok aldri vært der, men det er jo en del her inne som har vist mye fra Jæren opp gjennom årene, så jeg begynner å kjenne meg igjen.

vh fred
Svend Wiig L.

Hei Tor-Erik!

Flott lys og en deilig foftlighet!
Skarphet villet fått det til et helt annet bilde!
U-formen på stranden gir bilde en dynamikk!

God sommer......på stranden Tor-Erik!

Mvh Svend
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu