dramatiske snøkrystaller
Med over 30 grader i skyggen savner jeg nok vinteren litt... Bildet er tatt ved Cunojavri på turen fra Abisko til Katterat.
Bildet inngår i albumet Lofoten Folkehøgskole 07/08 - Bilder fra oppholdet som elev på friluftsliv fjell i Lofoten.
Utstyr
  • canon EOS 350D
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger616
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_322078} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Fred S.
Hei Ingebjørg: En av favorittene mine fra kveldens ''foredrag''. Du hadde mange fine som du ikke har vist her enda. Snødrevet i kombinasjon med lyset gir en fabelaktig effekt, og tryller dessuten fram fine linjer i terrenget. Men, jeg hadde enda større sans for bildet du viste før dette, det du hadde tatt med telelinsa. Tror jeg ville ha foretrukket dette i kvadratisk format, med et kutt rtett over nederste sky, selv om det blir et brudd på de høye himlene dine.

vh fred
Johan B. H.
Med et søvnig blikk over dotten sine bilder i sene nattestimer våknet jeg da jeg så bildet ditt. Har ikke for vane å kommentere naturbilder, da dette ikke er min sterkeste side, men dette var det noe med.

Jeg liker de maleriske duse fargene og spillet i lyset. Dramatikken i bunn av bildet som gjør det tungt, men ikke for tungt til å la seg blåse med videre opp i bildet. Og til slutt å ende opp i himmelen.

Jeg liker dette, føler nesten det forteller meg en historie.

Takk!

-Johan
Per Einar G.
Et fabelaktig godt bilde som jeg mener du bør la være som det er. Ser at Fred Strømme nevner et kutt rett over nederste skyen, ser jo at det hadde fungert utmerket også......men symmetrien i bildet med den mørke blå toningen nederst på fjellet i bildet og match øverst på himmelen synes jeg fungerer godt.

Mvh

Per E.
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for kommentarer og anbefaling.

Fred - Jeg var selv litt usikker på den blå klatten øverst, men finner ut at jeg liker den veldig godt. -Som du er inne på vil jeg nok ha høyden i bilde, og jeg har jo tross alt det jeg viste før som er liggende (begge er forøvrig tatt med tele). Det er mye jeg ikke har vist fram, men hyggelig at jeg traff med en ''favoritt''.

Johan - Jøss, så trivelig å kunne vekke deg! Jeg setter pris på at du sier fra om det, selv om det er et naturbilde. Takk for en fin kommentar.

Per Einar - Takk, og joda. Jeg skal nok la dette være som det er. Jeg har et som ligger, så da er det ikke grunn til å gjøre om på dette.


-ingebjørg
Ivar B.
Virkelig lekkert. Nydelige blåtoner. Utsnittet er velfungerende, og jeg ser ikke at kutt i toppen hever bildet. Det blå i toppen blir gjentagelse av bunnen og balanserer fjellet godt. Herlig stemning. Mvh Ivar.
Robin J.
Fine toner og stemning i dette bildet fra mine ''nabofjell''.Mvh RJ
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette er et av dine beste fjellbilder, Ingebjørg.
Det har et malerisk preg og linjene på himmelpartiet gjentar seg i fjellet.
Vil gjerne beholde formatet og utsnittet slik det er.
Flott stemning med lyset og tåkedottene.

Mvh Inger Anne
Avsluttet .
Nei, jeg skal ikke klage på formatet. Der forblir vi uenige, og det kan vi ikke gjøre noe med :)
Det blir litt vanskelig å klare å forholde seg til ting her. Jeg har vært innom tidligere idag og sett på det. Jeg vet ikke hva jeg ser, jeg bare tror. Alt ligger som i en skoddeheim. Farvene forteller heller ingenting.

Men tross denne sutringen min, føler jeg at bilde står seg bedre for hver gang jeg ser på det. Er det et tegn på at jeg begynner å få tak i elementene?? Ja, jeg tror det.
Du er en liten lurejente du. Stakkars mine gamle små grå, kjenner de jobber på høygir i sommervarmen.
Tror jeg skal avslutte og glemme bildet ditt her og nå, men kommer kanskje innom igjen senere.
Føler det er noe uoppdaget her, trenger mer tid til å fordøye.

Nå skrollet jeg opp på bildet igjen. Det er jo rent og pent med en liten dasj mystikk.
Hvorfor må du gjøre slik mot meg gang på gang. Kan du ikke bruke kameraet til det det skal brukes til. Avbildning. hehe.

mvh arild
Avsluttet .
Dette synes jeg var spennende.
Nydelig fargetone og kjempegode kontraster.
Synes også at komposisjonen fungerer bra.
Hilsen Gunnar.
ingebjørg fyrileiv g.
Takk så mye for flere kommentarer.

Robin - nabofjella dine var lett å like, og godt å ferdes i.

Arild - Klag så mye du vil du ;) Synes du bildet har for vanskelig innhold? Jeg kan fortelle deg at du har sett på fjell hvor snøstormen herjer, og snøen legger seg som en raskt bevegende tåke over bakken. Uansett er det jo fint å gi deg litt motstand, så kanskje du vokser på det.. Mitt ønske er jo at bilde ikke skal være så lett å glemme, men dog. Gjør som du vil. Jeg bruker ofte kamera til avbilding. Men jeg liker best å fotografere..


-ingebjørg
Reidar N.
Ja dette er andre boller enn ein tropevarm sommarkveld i starten av juni. Nydeleg bilde av naturen på sitt tøffaste.

Reidar
anders s.
herlig bilde av en den kalde årstid dette her
likte godt blåtonene i bildet
skulle gjerne ha sett dette bildet i større format
mvh anders
Ketil K.
Et deilig bilde der det dype blå går igjen i bunn og topp og en klatt litt til høyre på midten. Jeg oppfatter dette bildet som delabstrakt, der komposisjon er i førersete. Det beste i bildet er forsterkningen av fjellet i form av en forstørret sky til venstre over. Det er utrolig hva man kan få til med en 300mm i landskapet. Nesten som det man kan klare med en 105mm i makrofotgrafering. Jeg oppforder gjerne flere til å bruke tele til landskapsutsnitt.
Avsluttet .
Nok et flott bilde fra deg Ingebjørg. Liker komp og farger. Skulle også likt å se bildet i større format. PS savner ikke vinteren (;
Anbefales!
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for tilbakemeldinger.

Angående større format, så skal jeg prøve å få til det neste gang. Jeg liker å ha bildet akkurat slik at jeg slipper å scrolle, men på andres skjermer kan det forståelig bli litt lite.

Ketil - Jeg har nesten ikke brukt 300mm til annet enn landskap, og jeg er enig i at det kan anbefales. Men jeg har ikke stativ, og det bør man vel ha. -Også her..

Stig - Jeg savner vinteren.. Men man skal ikke klage, og sommer en jo fantastisk på sitt vis den og ;)


-ingebjørg
Thorbjørn R.
Dette er virkelig flott. Lyset, linjene, skyene og snøfokket. Høydeformatet passer supert her.

Mvh Thorbjørn
Inger-Lise S.
Nydelig bilde! Svært vakkert motiv med flotte blåtoner.Dyktig levert.

Inger-Lise
Vegard L.
Flott bilde!. Jeg skulle gjerne ha sett motivet i bredde-format.
Vegard
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for kommentarer.

Vegard - det kan være at jeg legger ut bildet i bredde senere en gang. Du får følge med...


-Ingebjørg
Kristin S.
Hei!

Et alldeles nydelig fjellbilde med herlig stemning og nydelige blåtoner.

Mvh Kristin
Ben B.
Nydelig. bak- og forgrunn bindes sammen av skyene og disen (eller hva det er).
ingebjørg fyrileiv g.
Takk til Kristin og
Benjamin - Forgrunnen er fjell hvor det blåser sterkt med snø. -Altså ingen dis, men en god og gammel vinterstorm i sol.


-ingebjørg
Aina s.
Et nydelig velkomponert bilde. Snøstormen skaper både liv og harmoni og binder sammen bildet. jeg er litt usikker på det mørkeblå feltet øverst, som på min skjerm ser ut til å ha en helt annen blåfarge enn resten av bildet. Jeg synes det feltet bryter harmonien litt. Ellers flotte fargetoner i bildet.
Mvh Aina
Kjell Sigurd S.
Dette har jeg gått glipp av. Meget severdig. Fine toner. Bare å sette seg tilbake i godstolen og nyte dette.

Kjell S
ingebjørg fyrileiv g.
Takk til Aina og Kjell Sigurd!

Hyggelig at dere er innom et bilde fra i vår. Jeg vet at blåtonen er annerledes, men det får bare være. -Jeg vil ikke gjøre noe med det, så det får bare være slik. Selv synes jeg ikke at det trekker ned, men bare bidrar til litt positivt spill i bildet. Kos deg i godstolen, Kjell!


-Ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu