~ Motlys ~
Jeg har vel begynt å ta noen bilder av denne fuglen, men alle er nok ikke tatt ennå.
Tok en tur i soloppgangen i dag (natt) med fotokompis Jon, og vi fikk et vidunderlig motlys! Formålet med turen var netopp denne typen bilder, men siden sjøen lå speilblank, var det ikke mange stup hvor ørna ville vise seg fra sin beste side/fra siden...

Fornøyd med utbyttet, og ganske ulikt alt annet jeg har knipset av denne fantastiske fuglen.

Under slike ubeskrivelige morgenstunder er jeg utrolig glad for at jeg landet i Flatanger, og at jeg evner å glede meg over denne storslåtte opplevelsen.

Kjære dottere, dere får være så lei av havørn dere bare vil, men når et slikt syn utspiller seg ved siden av båten, blir et ord som ''lei'' totalt meningsløst. Jeg får gåsehud og blanke øyne av denne typen opplevelser, og kommer til å bli like imponert hver eneste gang. Deler derfor, nok en gang, et ørnebilde fra Flatanger med dere.

Nyt det den som vil, men vær så snill å ikke si at dere er så lei havørn. Da inviterer jeg dere til vårt fantastiske rike, til en spektakulær kveld på havet med min venn Ole M , og etter oppholdet vil jeg gjerne høre hvem som syntes dette var kjedelig :-)

Naturopplevelse plukket fra øverste hylle!
Bildet inngår i albumet Fugler -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-06-06 18:12:26
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 1D mkIII
  • Canon 300mm f/2,8 L IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/3200s
  • FilmtypeRaw 500
  • Nei
  • AnnetEv -1.0
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_322391} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Pål E.
Nydelig bilde, akkompagnert av en ærlig og naivistisk billedtekst. Jeg tror mange deler dette natursynet, og formidlingsiveren er selvsagt viktig for å bevare dyrelivet.
Når det gjelder dine bekymringer for å kjede folk med bildene dine - husk at antall ørnebilder sier lite eller ingenting om kvaliteten her. Dessuten er gode bilder gode, hvis du skjønner hva jeg mener med det.
Endelig må du ta høyde for at fotografiet er en representasjonform som kun kan gi en sekundæropplevelse (du har vel lest Platon?). Dermed er det faktisk mulig å gå lei av ørnebilder uten at det har noe som helst med opplevelsen av ørn å gjøre.

mvh, Pål
Ivar B.
Siden du legger opp til invitasjon:-) JEG ER SÅ LEI ØRNEBILDER! :-) Fra spøk til alvor. Fantastisk bilde. Vannspruten og lyset gjør dette til en stor opplevelse. Noe av det bedre jeg har sett her inne på lang tid. Ideelt sett kunne jeg tenkt meg mer av vannspruten bak og mindre luft forran ørna. Mulig du ikke er enig med meg der, men jeg synes ørna nå er litt midtstilt. Litt mindre luft forran er vel kanskje regelbrudd, men i mine øyne ville det her gitt mer fartsfølelse. Et rått skue! Mvh Ivar.
Stian H.
Takker for kommentarer.

Jo da, vet at opplevelsen av et bilde nok blir en blass skygge av opplevelsen fra båten med lyden av vingesus, lukt og varm soloppgang. Håper jeg klarer å formidle noe av dette.

Ikke uenig mht utsnitt jeg. Det er bestandig litt vanskelig på denne typen bilder. ''Etter boka'' skulle vel fuglen vært mer til venstre, men spruten er jo hele bildet. Har ikke mer på venstre side, men et kutt i front kunne nok hjulpet på.

Bare ring, så skal jeg sørge for en ørneopplevlse som får nakkehårene til å krølle seg!

Stian
Rune K.
Fantastisk flott. Skjønner godt at du er fornøyd.
Skuller gjerne vært der selv!
Enig med IB vedr beskjæring/utsnitt. Ville kuttet litt i høyre kant.
Rune H.
Kjempeflott bilde. Liker lyset bak ørna å som jobber seg oppover. Perfekt fanget!
Marcus V.
Blir jeg invitert til havørnas rike hvis jeg sier at dette er kjedelig? I så fall ....

;)
Avsluttet .
Joda, interessen for vårflommen av fuglebilder er 0,1%, men av og til kommer det opp bilder med noe mer enn en ren avbildning. Dette er ett av dem, og jeg kan ikke annet enn å lene meg tilbake og nyte lysspillet i vanndråpene og refleksjonene i sjøen. Helt ren og enkel komposisjon som dog forstyrres litt av signaturen som blander seg litt for mye inn. Tror det ville fungere bedre med å flytte signaturen utenfor rammen. Mulig jeg ville ha kuttet i høyrekanten slik at avstanden fra nebbet til høyre kant blir omtrent som avstanden fra vingen og opp?
Uansett, twelve points to Norway, beste ørnebilde hittil!
Tor-A
Kjartan T.
Nå skal jeg være ærlig, jeg er dritt lei alle ørnebilder fra deg, inkludert dette! Problemet er at de er så alt for bra:-)

Spøk til side, det var et flott skue dette Stian. Enig med Ivar B. som ønsker seg en annen plassering og mer vannsprut, men det blir i grunnen drømmetenkning og flisespik. Her har du et virkelig godt bilde der lyset i vannet også er et viktig ellement i inntrykk av fart og retning. Det funker virkelig bra, og du har igjen gjort noe som vi ikke har sett her inne før med havørna, og det er selvfølgelig en prestasjon.

Det er mange havørnbilder igjen å ta, og nakkehåra vil nok reise seg i Flatanger i hele vår levetid.
Robin J.
Bare det å få eksponert slik du har gjort er et kunststykke i seg selv. Imponerende og flott bilde. Mvh RJ
Jan-Eilert P.
Nei, jeg er ikke lei. Veldig bra utført dette. At man fortsatt klarer å finne utfordringer gjør at fotojakt sjelden blir fullkommet. Man må alltid forsøke noe nytt. Det er spennende å fordype seg i enkelte arter, slik du har gjort med havørna og du fortjener skryt for å være kreativ i å se nye løsninger.

Selv om ørna er fotografert veldig mye, blir jeg aldri lei av bilder med så god kvalitet.

Svært bra naturfoto.
Jan-Eilert P.
ps: Jeg er helt enig med forslaget til Ivar å beskjære i front. Det vil absolutt gi fartsfølelse.
Jan Inge K.
Ikke lei havørnbildene, nei, men får kanskje litt problemer med å sitte å foreslå mikroskopiske endringer på hvert eneste flotte bilde som kommer. For bildet ditt er nå flott, det, uansett hvor mye/lite luft/vann som vises foran/bak/over/under o.s.v....
Jon Erik V.
Hau, ikke enda et ørnbilde.. åsså du å dah! :-)

Regner med at denne klagen klassifiserer til nok en tur eller hundre på ørna igjen.
Knallbilde som klassifiserer seg til blant de beste av denne arten!

Jon
Ole Martin D.
Hallo unge mann.Må unnskylde at jeg ikke pressenterte Bent Olsen og ole Petter Drangsholt for deg!! De hadde fortjent å treffe deg.
Har jo sett mange bilder i samme situasjon ,men det er ikke så mange av dette kalibret jeg har sett av norske fotografer.Strålende utført og her må man kunne litt om eksponering!! Ciao
Thorbjørn R.
Et lite kutt på høyresiden, så er dette helt perfekt i mine øyne. Jeg er imponert over variasjonsbredden i ørnebildene dine.

Mvh Thorbjørn
Ole Birger S.
Oy, denne satt. Motlys gjør seg godt på bilder av fugler og vannsprut. V''1 for meg takk. Jeg har fanget noe i samme dur av storlom. mvh obs
Aleksander M.
Hei
Herlig bilde av havørn i motlys. Motlysbilder er vanskelige å ta, men blir ofte svært bra når man lykkes noe du har klart her. Synes dette er et av dine klart beste havørnbilder (kanskje slått av beste panoreringa). Nå håper jeg virkelig på å få komme opp til Flatanger og fotografere ørn igjen! :) :) Du er heldig som har ørner i nærområdet, det hadde jeg også før, men det var før jeg begynte å fotografere :(

Mvh Aleksander
Marit O.
Det beste motlys bilde jeg har sett Stian,
av denne arten!
Er bare og gratulere her,fantatisk når man treffer sån
med eksponeringen.
Du er en dyktig fotograf!
Anb.

Mvh Marit
Kristin S.
Fantastisk flott. Ja dette var et annerledes ørnebilde. Vannspruten og motlyset gjør dette virkelig lekkert. Ville kanskje kutta litt på høyre siden.
Meget bra.

Mvh Kristin
Tove H.
For et knallbilde med fantastisk lysspill! Slutter meg til jubelkoret! Synes v2 ble best, du er dyktig!
Hilsen Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu