Tuberkulose er en fattigmannssykdom. Sykdommen spres av bakterier i luften som samles i lungene, men slår som oftest ikke ut før immunforsvaret er svakt. Mye legger til rette for god spredning av tuberkulose i Nepal. Dårlige ventilerte hus, hardt fysisk arbeid i støv og røyk og et lite variert og energirikt kosthold.

5000-7000 mennesker dør årlig av tuberkulose i Nepal. Okhaldhunga sykehus har rundt 70 tuberkulosepasienter hvert år. I følge folketallet i Okhaldhunga så skulle antall pasienter vært tre ganger så stort. Langt i fra alle tar seg råd til å komme til sykehuset når sykdommen slår til. Det er en lite hyggelige statistikk når omtrent 85 prosent blir helt friskmeldt etter behandling.
Bildet inngår i albumet Life in Okhaldhunga - Øyeblikk fra fotodokumentarboka "Life in Okhaldhunga Community Hospital". Jeg bodde på dette sykehuset i Øst-Nepal i seks uker i fjor og dokumenterte hverdagslivet til pasienter, pårørende og ansatte.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S NIKKOR 17-55mm 2.8G ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger459
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_322482} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Knut-Inge J.
Eitt ord for dette: Glimrande. Dette er jo ein sterk historie i seg sjølv - personane sine blikk og munnbind - og kontrasten til barnet. Her stemmer det meste: grupperinga, fargane, location (!), kroppsholdningane (f.eks. plassering av hender/armar). Dessutan - det går fram av fotografiet at du har fått god kontakt med desse du dokumeterer. Dokumentar-fotografi av øverste klasse.
Lars-Anders M.
En gjeng helsepersonell?
Erlend B.
Takk for kommentarer.

Nei, en gjeng tuberkulosepasienter. De blir boende på sykehuset to måneder for behandling.
Kristoffer L.
Jeg er enig med Knut-Inge. Dette er strålende dokumentarfotografi.

Anbefaling fra meg!

- Kristoffer
Yngve Sem P.
Ypperlig kontakt med gruppen, og det reiser seg noen spørsmål om hvorfor barnet er uten munnbind. Synes dette er særdeles godt gjennomført rent dokumentarisk, temaet her har jo stort fotojournalistisk potensiale. Kunne gjerne supplert en litt grundigere tekst rundt konsekvenser, behandling, statistikk osv., jeg blir i hvert fall nysgjerrig her. Ettersom dette er første bildet i en serie, blir det spennende å følge med videre. Lista er lagt :)
Tove H.
Godt dokumentert! Alle har ulike farger på munnbindene, det var jo spesielt. Farger kan kvikke opp i en trøstesløs hverdag. Godt barnet slapp munnbind, sikkert skremmende å få dekket til munn og nese for en så liten krabat.
Hilsen Tove
Erlend B.
Takk igjen for kommentarer og anbefaling! Har oppdatert med en forklarende tekst. Bildene i denne serien er en del av en dokumentarbok om sykehuset som etter planen er ferdig til jul.

Mvh. Erlend
Anne Kari Berg K.
Et sterkt og meget velkomponert dokumentarfoto.


mvh Anne Kari
S. N.
Enig med første taler. Meget bra. Silje
Nina S.
Enig i at dette er en sterk historie,dokumentert på en flott måte. Det første jeg la merke til er barnet uten munnbind. Mange spørsmål rundt det. Ungen ser ihvertfall sunn ut, heldigvis.

Veldig bra dokumentar dette.
Mvh Nina
Erlend B.
Takk for kommentarer!

Barnet har også tuberkulose og får behandling som de andre tb-pasientene. Et symptom for barn med tb er manglende matlyst. Barnet var underernært da det kom til sykehuset, men mye bedre da bildet ble tatt.

Erlend
Amund Blix A.
Knut-Inge sa det best, 100% enig. :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu