Gulsanger i askeskog
Gulsangeren er en fugl få andre enn ornitologer kjenner noe særlig til, den lever gjerne i tett løvskog og går nærmest i ett med omgivelsene. Men den synger flott, og etterligner særlig varselropene til svarttrost, men også en rekke andre arter. Også blåstrupe og nattergal hører til repertoaret den hermer, den har derfor litt nedlatende blitt kalt bastardnattergal. Den trives best i varme områder av landet, men finnes til dels også i bjørkeskog på fjellet og helt nord til Finnmark på gunstige steder. Norsk art nr. 148 på foto.no.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_322517} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Thorbjørn R.

Fint dokumentasjonsbilde som passer bra til det du skriver. Fuglens plassering mellom de to greinene er bra. Jeg ville vurdert et lite kutt i bunnen.

Mvh Thorbjørn
ingebjørg fyrileiv g.

Dette var et særdeles behagelig bilde. -Og teksten av både interessant og som Thorbjørn skriver, veldig passende til bildet. Komposisjonen fungerer veldig godt, hvor gulsangeren har fåt en fin innramming. Skarpheten er fin, og det samme gjelder uskarpheten i bladene. Fargene er ypperlige, og jeg opplever bildet noe annerledes. Kanskje på grunn av at omgivelsene er så gode, og at bildet inneholder så mye mer enn en fugl.

vh ingebjørg
Inger-Johanne A.

Synes også dette er et behagelig bilde, og er enig med Thorbjørn om et kutt i bunnen. Interessant tekst som hører med.

Mvh Inger-Johanne
Håvard S.

Hei Ketil!

Først og fremst et godt bilde av fuglen der miljøet er veldig flott!
God, informativ tekst til bildet som føyer seg i rekken av mange fugler du har lagt ut! All mulig kreditt for det.
Mulig at en kunne fjerne litt støy på selve fuglen.

Mvh. HåvardS
Yngve Sem P.

Perfekt komposisjon i mine øyne, et flott miljø- og artsbilde av denne fuglen. I ett med omgivelsene, så menn. Ville ikke kuttet. Tror jeg ville foretrukket at de skarpere bladene til høyere var mindre skarpe. Veldig fint :)
Jan Inge K.

Vakkert! Ikke alltid så enkelt å komme disse på ''skuddhold''...
Pål E.

Nydelig. Perfekt komp og utsnitt. Flotte, repeterende farger og mønstre. Av pirk til ettertanke nevnes litt mørk kvist, samt ønslelig lysing av fuglen fra brystet og opp (men: ser ut som du allerede har justert endel lokalt; filllight?)

mvh, Pål
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu