en ferd i plantene
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Tamron 90 mm
  • Brennvidde90mm
  • Blenderf/2.8
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger600
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_322522} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Avsluttet .

Vel Ingebjørg
Du irriterer meg igjen. Jeg er nesten sikker på at jeg ikke liker det jeg ser. Fokusplanet ligger på eggen på blomsten, og vi ser en siluett av en maur. Jeg får nok dessverre ikke noe meningsfullt ut av dette.
Beklager.

mvh arild
Ketil K.

Dette var morsomt. At mauren er uskarp er da bare fint! og originalt. Liker også utsnittet der du har fått en ''emblemvirkning'' - meget bra!
ingebjørg fyrileiv g.

Beklager at jeg har så lett for å irritere deg, Arild. .Men dette er min måte å ta bilder på, og jeg synes at det er uhyre spennende ;) Jeg er veldig glad for at du utdyper din irritasjon for meg gang på gang, men jeg må nok si meg uenig. Skarpheten ligger akkurat der jeg la den, og hvor jeg ville ha den. Takk så mye for kommentar!

Ha en fin kveld.
-ingebjørg
Avsluttet .

Hallo:-)
Jeg har jo sansen for disse makrobildene dine jeg:-)Og syns du er til inspirasjon,du gir meg lyst å prøve nye ting:-)
Kan forstå at den uskarpe mauren kan irritere noen men for meg skaper dette spenning.Lyset er flott.Er litt usikker på utsnittet,føler kanskje mauren kommer litt for langt til høyre,men vet egentlig ikke hva som kunne gjort det bedre så det blir bare en tanke fra meg.
Liker bildet iallefall og syns maurens positur er helt herlig der den henger med følehorna sine over kanten på blomsten:-)
Hilsen Tone!
Thorbjørn R.

En uskarp, litt diffus og mystisk maur, jo dette liker jeg. Utsnittet fungerer også fint, på tross av tomrommet oppe til venstre. Skarphetsplanet kunne du egentlig droppet helt, etter min mening.

Mvh Thorbjørn
Zett Alexzander E.

Hei.
Enig med de fleste her ja, uskarp maur, det er nettopp det som gjør bildet interessant og anneledes.
Hilsen Zett
ingebjørg fyrileiv g.

Takk til dere tre siste. Er det forresten noen som vet hvilke maur det er? Det er ikke av den vanlige mauren ved navn ''pessmaur'' på lokalt. Jordmaur? Blomstermaur?


Tone - Det er fint å høre at jeg inspirerer! Da oppnår jeg jo mye med mine formidlinger, og det er bra. Jeg har kuttet bildet litt til venstre i arkiv-varianten.

Thorbjørn - nå, pittelitt skarphet må det nok være..


-Ingebjørg
Avsluttet .

Fin anelse av mauren her Ingebjørg.
Et nydelig bilde.
Med hilsen fra Eivind 8~))
Monika Frisvold V.

Hei
Et fortellende bilde av mauren
Her viser du oss et bilde slik mange av oss ser den
inne i platen...
At mauren er uskarp synes jeg ikke gjør noe her..
mvh monika
Ivar B.

Dette ble knalltøft. Skarpheten er fint lagt, slik at bildet i sin helhet bare spiller på form og farge. Jeg synes faktisk at det balanserer godt til tross for noe tung høyreside. Likte dette! Mvh Ivar.
John H.

Hei
Skarphet/ uskarphet. Vel her er det med på å gi bildet dimmensjon. Og pissmaur har du taket på. Her blir den litt ufoaktig og spennende. Komposisjon kan du bedre enn de fleste og det er med på å gi oss andre inspirasjon og nye tanker og ideer.
John
Fred S.

Sært,rart,tøft, Ingebjørgsk... Ikke umiddelbart frelst, men passe postiv til en gradvis tilvenningsprosess. Vakkert med de nesten ''isbelagte'' bladene.

vh fred
Jóhann Á.

Hei Ingebjørg!
Stilig og nok så frekt, Ingebjørg! Men umiddelbart så liker jeg bildet. Jeg ser tydelig hva det er (selv om dyret er ute av fokusplanet) og resten av kompen er veldig du..!!

MvH, Johann
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for flere kommentarer.

John - Takk for komposisjonskompliment, men jeg har jo funnet min greie vet du. Så da er det artig å eksprimentere litt innenfor det. Om jeg har så mye tak på disse maurene vet jeg dog ikke helt. Det er vel en grunn til at de ikke blir helt skarpe.. ;)

Fred - Isbelagte blader? Det skulle gjerne ha vært så kaldt, men ikke enda..


-Ingebjørg



Jan O Ø.

Hei.
Helt etter min smak dette særegne bildet fra deg.
En god jobb.
Mvh Jan O.
Avsluttet .

Dette var bra! Du har din egen ''macrostil''....meget kreativt...føyer seg IKKE inn i rekken av de vanlige macrobilder....fortsett med det!mvh Ulv
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentare til Jan O og Ulv.

Ulv - Det er fint å høre at det ikke føyer seg inn i noen rekke. Jeg vil jo helst at bildene mine skal være noe annerledes. Det er ikke noe jeg skal slutte med, så det trenger du ikke å bekymre deg for..


-ingebjørg
Stig Børre E.

Kreativ vri. Bevisst bruk av uskarphet for å få en abstrakt effekt.
Finner ingen verdens ting jeg ville forandret. Ble bare inspirert til å børste støv av macrolinsa :-)

StigB
Roger K.

Hei hei, Ingebjørg!
Du går dine veier i skapelsen av et foto og det skal du fortsette med. I et slikt øyeblikk hadde nok jeg valgt å lagt fokuset på mauren. Nå viser det seg faktisk at dette lar seg unnvike å gjøre som her. Så er det dette med personlig smak av ting og litt usikker på hva jeg ville valgt av bilder med fokusplanet på maur eller som her. Du har gjort valget og bilde står seg godt. Litt halo rundt mauren tyder på litt harde drag i spakene under bahandling. Ellers har jeg ikke noe å utsette på dette. Godt jobba.

Mvh RK
ingebjørg fyrileiv g.

Takk til dere to siste!

Stig B - ja, fram med macron! Det er gøy vet du.

Roger - Det kan være at bildet bærer noe preg av hardt arbeid ja. Selv synes jeg ikke at det gjør noe, men det er fint at du påpeker det.


-ingebjørg
Bjorn F.

Et stilg,kreativt og utfordrende bilde,likte det ikke til å begynne med , men etter å ha betraktet det en stund tiltaler det meg mer og mer.
Hilsen Bjørn.
ingebjørg fyrileiv g.

Takk, Bjørn. Forstår at det trenger litt tid hos noen. Fint at det omsider faller i smak, og godt at du forteller det.

-ingebjørg
Tove H.

Snedig! Slutter meg til jubelkoret!
Hilsen Tove
Marit O.

Nå har jeg sikkert sett på dette bilde 10 ganger Ingebjørg,
og har kommet frem til at dette ble knall stilig spennende
og kreativt.Andeledes macrobilde som inspirere til og tenke nytt :)
Eneste pirk,er at jeg ville redigert bort den flekken du har på det fremste blade i
det lyse feltet.
Ellers flott!

Mvh Marit
ingebjørg fyrileiv g.

Takk til dere to siste!

Marit - så fint å høre at du har tatt deg tid til bildet. Å vite at du har kommet tilbake til det, har veldig mye å si for meg. Fint at du også liker det etterhvert! Flekken skal fjernes.. :)


-ingebjørg
Per T.

Jeg ser at graden av skarphet på mauren har skapt diskusjon. Og slikt sett har du lykkes i å engasjere. Og det er jo spennende. Vi får da lese hva andre mener og der ligger stor lærdom synes jeg. Selv om jeg kan være enig eller uenig. Man blir nødt til å gjøre seg opp en egen mening.
Jeg synes dette var et tøft bilde. Jeg liker utsnittet som er med på å gi bildet et nesten abstrakt drag. Det er liksom ikke helt gitt hva denne mauren står på eller hva slags omgivelser den ferdes i. Bildet blir litt mystisk, og den uskarpe mauren er med å å underbygge nettopp denne mystikken.
Keep up the good work!. Mvh Per
Sissel N.

Spennende, originalt, kreativt !
ingebjørg fyrileiv g.

Takk til dere to siste.

Per - Det er mye som kan skape diskusjon, men jeg synes at egne meninger er viktig å få fram, og setter derfor pris på litt uenighet også. Fint du liker det.

Sissel - takk for anbefaling.


-ingebjørg
Helene L.

Dette var et bilde jeg måtte se på to ganger før jeg klarte å fokusere meg frem til maueren. Men jeg så den uten å lese om den, så det holdt fint å se på bildet. Det gjorde ferden min lenger og mer interessant. Det er spennende at du har lagt fokuspnktet der du har, men jeg forstår også om man ville hatt mauren skarp for at den skulle komme mer til sin rett. Men sånn du har gjort det blir det kunst og ikke ''bare'' et naturfotografi.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu