Rødøyevannymfer
... her i karakteristisk eggleggingspositur. Hunnen (den gulgrønne) kryper etterhvert under vann. Videre er det karakteristisk at en fremmed hann forsøker å blande seg inn i akten. Det fører som regel til at paret skifter standplass - til fotografens fortvilelse etter omhyggelig å ha sneket seg til egnet posisjon . . . På forsommeren er odonataartene (libeller og vannymfer) gjerne mer sky enn senere på sommer og høst.
Bildet inngår i albumet Sommerdager ved en dam - Opptak gjort fra en og samme standplass (3-4 meter) ved en næringsrik dam på Østlandet - av det livet som viser seg om fotografen tar seg tid til å vente på det, ikke skremmer det bort og bruker egnet utstyr for å fange det opp.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetLang brennvidde (400mm) med mellomringer.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger787
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_323734} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Ivan H.

Hei,

Har litt erfaring med foto av disse nymfene og jeg synes du har truffet ganske så bra her.
To motiver som jeg synes er godt fanget. Særlig bra å få med den flygende hannen.

Blå med røde øyne, disse har jeg ikke kommet over før.
Det er den del av de helblå nede ved vannet og veldig få helrøde (som jeg ikke har klart å fange på brikken før i år). Men de røde er kanskje ikke så skjeldne andre steder :)

Fint med utfyllende informasjon om nymfene og utgangspunkt til fotografen :)

Fin fotodag til deg

Hilsen
Ivan Holmedal
Carsten A.

Takk for kommentar.

Rødøyevannnymfe (Erythromma najas) er kanskje ikke akkuat sjelden, og det samme gjelder Rød vannymfe (Pyrrhosoma nymphula), men de hører etter min erfaring vel ikke til de mest vanlige. Rød vannymfe er det nå mange, mange år siden jeg så på den samme lokaliteten hvor dette bildet er tatt, mens rødøyevannnymfe ikke er helt uvanlig der, lettest å få øye på forsommeren syns jeg det virker som.

Mer rødøyevannnymfe her:

http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=384194

MVH CA
Avsluttet .

Hei! Dette var en flott fanga situasjon, en fin komposisjon. Jeg har heller ikke sett disse rødøyete vann-nymfene, bare Rød vannymfe som holder til i et tjern ikke så langt unna. Fint med teksten som forklarer hva som skjer her. Mvh Liselotte
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu