Hubro
Jeg har noen drømmearter, som jeg brenner etter å få oppleve. Uglene, særlig de største, kommer veldig høyt opp på den lista. Den største har jeg tidligere kun sett to ganger i mitt liv...

I løpet av 3 dager har jeg hatt disse utrolige uglene rundt meg hele døgnet, med en eventyrlig vakker natur som kulisse. Det ble nesten uvirkelig, men minnene på brikka levner ingen tvil... Du verden for en heftig opplevelse!

Takk til min gode venn Ole Martin som tok meg med til denne eventyrverdnen, og ikke minst til den lokalkjente Guiden Frode, som ville vise dens hemligheter til oss, under tre døgn bortimot uten søvn.! Opplevelse for livet:-)

Vil med det samme belyse galskapen som er under planlegging: I denne vakre øygruppen, som i år rommer minst 15 hekkende hubropar, planlegges det 2 store vindmølleanlegg!!!

Nå kan nok kanskje vindkraft betegnes som miljøvenlig ''grønn kraft'', men det ville være en miljøkatastrofe av dimmensjoner om disse anleggene ble realisert. At flere av innbyggerene ønsker vindmøllene velkommen, klarer jeg ikke å sette meg inn i. Det er skremmende hvor blendet man kan bli av utsikter for klingende mynt...
Har hatt en fjern drøm om å feste denne til brikka en vakker dag, og når det skjer i flukt, med vakre nordlandsfjell som bakgrunn, er jeg lykkelig jeg :-)
Bildet inngår i albumet Fugler -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger864
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_325337} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
ingebjørg fyrileiv g.

Gratulerer Stian. Du har fått et blinkskudd av drømmen din, og bildet er rett og slett fabelaktig. Posituren er kjempefint, og ansiktet kommer godt fram. At ikke lyset ligger i ansiktet er uvesentlig for min opplevelse av bildet. Bakgrunnen er også meget vellykket. Jeg vil heller ikke ha noen flere vindmøller hjemme, både for fugl, rein og andre.

vh ingebjørg
Ole-Kristian T.

Dette var knall! Gøy at du fikk knipset drømmen din! Utrolig flott fugl, i perfekt positur, og med en rolig og passende bakgrunn. Anbefales!
Håkon S.

Hei, det er bare å ta av seg hatten for dette. Ypperlig naturfoto i høy klasse. Nydelig. Bra teknsik og alt stemmer spør du meg.
Vi må kjempe for at de vindmølle parkene ikke blir noe av, det ville som du sier vært en katastrofe. Anbefales !
Jon A.

Oj, dette var praktfult. Liker spesielt godt hvordan skyene bak gir bakgrunnen en dybde.
-Jon
Kjell Sigurd S.

Strålende. Denne skulle jeg gjerne hatt i samlingen. Finner ikke noe å sette fingeren på. Gratulerer.

Kjell S
Roland J.

Tillykke med sådan et super skud, her er alt jo som man kan ønske sig det. :-)

mvh Roland
Robin J.

Veldig bra dette Stian. Fluktbilde av denne karen er ikke hverdagskost:) Mvh RJ
Øistein W.

Hører ut som du/dere har hatt en plan for å skaffe disse på bildebrikken, og du har virkelig fått lønn for strevet og bare en masse gratulasjoner fra meg.
Rått og nydelig fangst.

Mvh.
Øistein
Marit O.

Et utrolig flott bilde av Hubro`n,Stian,flott fanget dette fin positur
og flott eksponert.
Moro at du fikk drømmen din oppfylt,gratulerer med dette blinskudde!!

Mvh Marit
Tove H.

Gratulerer med dette blinkskuddet! Her stemmer alt - en nytelse å se på! Anbefales!
Hilsen Tove
Tom E.

Flott lys du hadde da.Fint fluktbilde av hubroen dette.Henger meg på alle positive kommentarer.
Når det gjelder vindmøller,så synes jeg at det ene slår det andre ihjel.
mvh Tom
Morten L.

Henger meg på all ros. Knallbra! Anb.
Mvh Morten
Kjell G.

Jeg er enig i at dette er veldig bra!

Fortsatt god sommer!

mvh kjellg
Kjartan T.

Godt at naturfotografene nå står i kø for å komme seg til Sleneset. Vi er jo en saueflokk som strømmer i hælene på hverandre, og denne gang håper jeg virkelig at flere kaster seg på og booker rorbu så vi kan vise vindkrafttilhengerne at naturen deres er helt unik slik den ligger nå. (Den eneste utleieren av overnatting er faktisk positiv til vindkraftutbygging.)

Bildet er selvfølgelig veldig bra Stian, fint å se et så godt fluktbilde av hubro. Håper flere får lyst til å prøve på å få til noe så bra på denne arten. Det finnes ingen andre steder i verden der sjansen er større enn på Sleneset i Lurøy kommune.

Mer info om stedet finner alle på http://www.sleneset.com

Frode, som drifter de web-sidene, er hubroguiden dere kan bruke.

Espen U.

Bildet er utvilsomt kjempebra, men kanskje litt synd at fjellene bak ser ut som skyer og ikke som fjell. Med tydeligere fjell hadde det blitt mer miljø.
Men med mindre dybdeskarphet hadde vel bilde av hubroen ikke blitt like godt. Ellers snakker vel de som vil bygge vindmøller om at hubroen flyr lavere enn bladene på vindmøllen, men det er kanskje bare tull?

Mvh
Espen Utaker
Aleksander M.

Hei Stian!
Dette er utvilsomt meget flott, og hubroen er absolutt også en av mine drømmearter. Håper virkelig jeg kan oppleve noe lignende en gang i fremtiden også, og håper også det ikke blir noe av vindmølleparken. Bildet er utrolig flott, med nydelige fjell i bakgrunnen. Dette var et skikkelig flott bilde og både opplevelse og bilde er slik som jeg bare kan drømme om. Ville nok følt det som deg om jeg fikk oppleve dette en dag.

Mvh Aleksander
Kjell Ivar Ø.

Gratulerer sjeldent og flott. Fortsatt god sommer.
Mvh Kjell Ivar
Roy M.

Meget bra bildet!

Bare en liten betraktning i forhold til Kjartan sin kommentar.

Min erfaring med hubro er at dette er en art som er sinnsykt var for forstyrrelser på hekkeplassen, og som skyr både egg og unger (når de er små) om den blir forstyrret. Det er litt synd om en saueflokk med telelinser skal utrydde vår mest fascinerende fugl på disse øyene, om vindturbinene ikke gjør det?

Mvh, Roy
terje d.

Hei, nydelig bilde av Hubro. Hubro ser jeg innimellom her jeg bor, men for meg er det umulig å få til så bra som dette.
Du skyter godt på alt du skyter på :)
Lurer fælt på hvordan du klarer dette, gang på gang, så neste vår dukker jeg opp å blir med en dag for å bekrefte det ;)

Kanskje bilder av død hubro og annen fugl ved vindmølleparker kan være med å stoppe disse parkene. Det er bra de tenker miljø, men for meg er det i feil rettning når viktige arter vil trues av dette.

Terje
Ole Martin D.

Strålende jobbet Stian. Vet hvor vanskelig dette er.
Til deg Roy M, det er 1 guid som tar med seg begrenset mengder fotografer, han kjenner arten og har et STORT hjerte for Hubroen. Så jeg tror ikke dette er noe stort problem nå vi også vet at han ikke starter guiding før ungene er nesten flygedyktige.
At Hubroen flyr lav er vel sant men Hubroer blir jo også drept av strømledninger som er 20-30 meter oppe i lufta.Men på Smøla finner de alle slags fugle + Flaggermus drept av turbinene. Den sjeldne Smølarypa er drept i stort antall siste året.
Espen B.

Nydelig fluktbilde dette! Litt mer av landskapet rundt hadde vært fint.

Jeg tenkte imidlertid det samme som Roy Mangersnes her allerede da jeg så bildet til Terje Sylte ( http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=385347) med påfølgende oppfordringer og kontaktinformasjon. Jeg kjenner ikke til hvordan denne guidinga foregår men det er jo tydelig at her kommer man på kloss hold midt i hekketida noe som er betenkelig. En økt ferdsel som følge av naturfotografer i kø KAN virke negativt på hubroen. Det finner man først ut når det er for sent.

Greit nok at kjenninger tipser hverandre om slike fotomuligheter men jeg mener man ikke bør gå ut så direkte med tips om hubro på et nettsted som dette. Noe annet blir det med tips om aktører som f. eks har tilrettelagt for bjørnefotografering i finland.

Når det gjelder vindmøller så er jo statkraft flinke til å ta vare på naturen. Se bare her: http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=333127

Mvh Espen Bergersen
Hans-Jørgen H.

Hallo Stian!

Ja, du bør absolutt være lykkelig over dette fluktbildet av hubroen.
Fenomenalt bilde, og svært moro og intressant å se.
Hade vært noe å opplevd ja....
Helst uten vindmøller.

En klinkende klar anbefaling!
Hans-Jørgen
Kjartan T.

Espen og Roy, jeg håper dere tar kontakt med Frode (hubroguiden) og snakker med han. Det er i grunnen vanskelig for meg å sitte her å forsvare det han gjør, men mannen har nok mer erfaring med hubro enn alle oss til sammen. Det er også liten tvil om at folkene på Sleneset og hubroen har en helt annen omgangstone enn det vi har lengre sør i landet. Fuglene på disse holmene er vant til båter og trafikk, om de så reagerer på telelinsene? Tja, det må det vel forskes på, men jeg tviler...

Dere som ellers betviler faren ved to vindmølleparker på Sleneset i forhold til hubroen bør sette dere inn i hva som faktisk planlegges der oppe. Det er veianlegg, broer, moloer, steinfyllinger, sprengning og alt industriutbygginga fører med seg som blir det største problemet. Ikke noen hundre fugler i rotorbladene.

Strategien med å gjøre et område kjent for naturverdiene før det eventuelt bygges ut synes jeg er god. Å holde ting hemmelig til det blir sagd ned eller utbygd har så alt for mange naturelskere prøvd tidligere.

Se forøvrig Ut i Naturens film fra områdene rundt Sleneset her:

http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/61671
Kjartan T.

PS! Se også den glimrende vindmøllefilmen der Sleneset-utbygginga er datafremstilt:

http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/193197
Vegard L.

Du verden. Mektig bra dette Stian!
Vegard
Avsluttet .

Hei! Flott opplevelse, heldig du. Synd med vindmøllene. Et vakkert bilde av hubro i flukt. Anb. Mvh Liselotte
anders s.

dette her ble rett og slett et helt genialt flott bilde
denne hubroen er en vakker og mystisk fugl
gratulerer så mye med ''fangsten''
mvh anders

Roy M.

Ole Martin og Kjartan; Jeg tenkte på det etter at at jeg skrev forrige melding, at Frode Guide sikkert vet hva han holder på med. Det var forøvrig bare en liten betraktning som jeg mener er viktig å ha med seg uansett hva man tar bilder av i naturen.

Beklager Stian det ble litt på siden dette her :-)

Mvh, Roy
Ole Martin D.

Jeg skjønner hva Espen og Roy mener og tar synspunktene.Men som Kjartan sier så holder vi ting hemmelig til det er for sent å gjøre noe. Jeg bruker å kjøre forbi ein plass der det spiller Tiur på ein vei, utrolig opplevelse for mine gjester. Denne våren var kanonbra men uka etter var hele området snauhugget!! Kanskje jeg skulle ha fortalt de som ikke viste at det fantes og ein Tiurleik hadde berga. Vi Må fortelle hva som finnes , det er den eneste måte å forhindre at norskekysten blir et gigantisk propellhelvete!! Dessverre!!
Beklager Stian at jeg bruker sia di til dette. Du er jo så sart!!
Roy M.

Så deg i avisa (leser kun VG på flyet)! Tragisk sak dette med den tiurleiken. Kjente jeg ble skikkelig forbanna.
Rune H.

Sett utallige ganger gjennom bildene, å du er herved min favoritt fotograf.

Venta i spenning på neste bilde. Har en del kopper av Jon Østeng Hov, at ikke du lager en slik samling du å. Kunne tenkt meg å drikki kaffe med en kopp med de utrulig fine bildene du har ;) hadde ikke vært dumt.

Lykke til med neste motiv, gleder meg til å se det.


Mvh
Rune Holm
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu