Bildet inngår i albumet Landskap -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger168
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_325527} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Ole-Kristian T.

Det ser ut til at du var tidlig oppe i dag :). Og du ble i så fall belønnet med dette flotte bildet. Nydelige farger, fin silhuett forgrunn og fine linjer i vannet. Vakkert :)
Øyvind S.

Nydelig landskap du har fanget her, fine speilinger i vannet i flotte farger, likte delingen i bildet med den lyse stripen..... bra....
mvh Øyvind
Morten W.

Det er pent, men du må jo ha forsterket farvene i speilingen. For de kan vel ikke opptre sterkere der en i kilden?
Eli R.

Nå er ikke jeg noen ekspert men uten ND grad filter så er det vel naturlig at himmelen blir lysere. (Men det svarer vel Arve best på selv.) Jeg ville prøvd med et filter på himmelen. Personlig syns jeg forgrunnen er litt mørk men tenker at du valgte denne (under-) eksponeringen for å ikke få utbrent himmel. Jeg liker ikke ''hakket'' i gresskanten nederst så speilingen sitter helt i kanten.
- Eli
Arve K.

Takk for kommentarer.

Ole-Kristian: Ikke tidlig, men sent;-) Bildet er tatt mot øst i minuttene etter solnedgang.

Morten: Har gjort en generell økning i metning på +14 i hele bildet. Deretter har jeg justert kontraster og toneforløp i curves. At fargene i speilingen er mer mettet enn i himmelen skyldes lavere lysintensitet, da solen fremdeles lyser opp de øvre skylagene, mens lavere skylag og landskapet ligger i skygge.

Eli: Bildet er ganske riktig tatt uten filter. Et gradert ND-filter ville dempet kontrastforskjellen mellom himmel og landskap. Det var nettopp denne forskjellen jeg ville ha frem. Bildet er forøvrig ikke undereksponert. Tvert imot så er det svakt overeksponert med 1/3 trinn (eksponert mot høyre i histogrammet). Jeg har med vilje senket tonene i skyggepartiene for å fremheve speilingen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu