Uværsskyer over Nupenanlegget
Otterdalsparken kalles oftest Nupenparken, eller Nupenanlegget, på folkemunne. Kallenavnet stammer fra fonteneanlegget som ble utformet til byens 350 års jubileum i 1991 av den Kristiansandsfødte maleren og grafikeren Kjell Nupen. Parken ligger flott til ved gjestehavna i byen, og er et yndet sted å besøke på solfylte sommerdager. Da yrer det av folkeliv her, og selve fonteneanlegget er et fristende sted for barn å boltre seg i.
..
Lenger inne sees det kjegleformede, ''røde'' taket på Christiansholm Festning. Festningen, som ble bygd 1666 - 1672, var en del av Kong Christian IVs plan for forsvar av Kristiansand (Christianssand) da byen ble grunnlagt i 1641. Kun en gang, under Napoleonskrigene i 1807, ble det avfyrt ild fra festningen. Da kom linjeskipet ''Spencer'' seilende inn mot byen med kaptein Stopford ved roret. Ilden fra festningen fikk imidlertid både ''Spencer'' og de tre medfølgende skipene til å snu og forsvinne. I dag er festningen en turistattraksjon, og brukes bl.a. til utstillinger og festligheter; bl.a bryllup.
..
Da jeg tok spaserturen ned til Nupenanlegget fredag ettermiddag, kom mørke uværsskyer fra nord og la seg som et mørkt teppe over himmelen, mens tordenskrallene lød i det fjerne. Fr vest skinte imidlertid sola inn over anlegget og havna samtidig, og ga dette helt egne lyset. Ikke mange mennesker var å se, men en interessant opplevelse.
..
Synes det er veldig vanskelig å velge kategori til dette fotografiet? Ikke er det ren arkitektur, ikke et rent landskapsbilde, ikke rent ut natur, ei heller gatefotografi... Derfor legger jeg det inn under diverse, og så kan kanskje du hjelpe meg å velge en kategori som passer med innholdet?
Bildet inngår i albumet I bybildet. - Her legger jeg inn bilder fra den såkalte ''Palmekysten''; Kristiansand.
Utstyr
  • Olympus SP-570UZ
  • -
  • Brennvidde5mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • AnnetISO64
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_325855} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Tove H.

Mange ganger ender jeg også opp med diverse, fordi det er vanskelig å finne kategori. Tror jeg ville gått for landskap her. Landskap kan være så mangt, det... Ellers synes jeg du har fanget en spesiell stemning - det er bare å gripe til paraplyen - her buldrer det løs snart. Fint med solglimtene. Bra komponert med god dybde. Gangveien er fint plassert i flaten og leder inn mot det flotte anlegget. Fint værbilde fra en flott plass dette, Anne-Lise!
Hilsen Tove
Anne-Lise S.

Så heller ikke du sover bort sumarnatta, Tove! :-) Tusen takk for rask tilbakemelding! :-) Ja, Kristiansand er en flott by, men er ikke egentlig alle steder det, hver på sin måte? :-) Ja, kanskje landskap kan være det riktige å velge ift. kategori? Tar den med meg, og så ser jeg hva andre også mener om det!

Ha en fortsatt god natt og en solfylt søndag!

Anne-Lise
Liv F. D.

God søndagsmorgen Anne-Lise.
Dette var et flott bilde fra Krisitansand. Her har du fått fanget mange elementer i et bilde og med en fin og imformativ tekt til.
Likte lyset med de mørke skyene på himmelen. Her er det tydelig at regnet snart fosser ned. Fint med veien som lager en fin diagonal inn i bildet og gir dybde. Ble kanskje litt rotete på h-side med alle båtmastene. Ellers var det veldig fint. Men, jeg ser på dette som et landsakapsbilde - eller jeg vet ikke helt jeg hvilken kategori?? =)

Ha en strålende dag!
hilsen
Liv '')
Anne-Lise S.

God morgen, Liv, og hjertelig takk! :-) Flott, detaljert kommentar å få! :-) Du mener også det er et landskapsbilde, helt til du med et blir usikker. Jeg forstår deg der, men både du og Tove er inne på landskap i alle fall. Kanskje er det der dette ender til sist?

Ha en super-duper søndag!

Jeg har akkurat kommet inn etter en fem og en halv times tur i skogen! En alldeles herlig morgenopplevelse! :-)

Anne-Lise
Thorbjørn R.

Som miljøformidling er dette OK. Fontenen til venstre er et fint blikkfang og himmelen er dekorativ. Ellers kanskje litt ''flatt'' synes jeg.

Mvh Thorbjørn
Anne-Lise S.

Takk skal du ha, Torbjørn! :-)

Anne-Lise
Ole-Kristian T.

Hei Anne-Lise, takk for informativ tekst, det var interessant å lese! Palmekysten altså, ikke dårlig :)). Bildet synes jeg er greitt, men jeg synes det ble for mye vei og båter. Som betrakter ble jeg nysgjerrig på fontenene og skulpturene, men synes de er for langt unna. Ville droppet høyre del med båtene og gått nærmere fontenene. Tror også bildet har et forbedringspotensiale m.h.t. lys i levels. Skyene er flotte og et absolutt pluss i bildet. Fint å bli vist denne severdigheten fra Kr.sand, Nupen er en flott kunstner, så bl.a. et program om hans utsmykning av en ny kirke i byen deres, stemmer ikke det?
Anne-Lise S.

Hei Ole-Kristian! Joda, det stemmer. Kjell Nupen har bl.a. utsmykket en ny kirke på Søm; på østsiden av byen, direkte over Varoddbrua. En flott kunstner!

For mye vei og for mye båter. Du ville hatt mer fokus direkte på fonteneanlegget da kanskje, siden det er det som fanger din interesse aller mest? Joda, dersom jeg ønsket å vise frem kun det, så er jeg enig med deg. Da ville jeg trått nærmere og funnet vinkler som kunne fungere godt for å yte anlegget rettferdighet! :-) Når jeg valgte det slik var det rett og slett for å gi et mer helhetlig inntrykk av området, derav valgte utsnitt. Kan likevel se at her kanskje er litt vel mange master, og kanskje kan også brosteinsveien inn beskjæres noe. Har forsøkt på slikt utsnitt også; beskjæring i bunn og inn fra høyre. Får se om jeg kan legge det ut etterhvert! :-)

Hjertelig takk for godt gjennomtenkt kommentar! Det er noe jeg liker, vet du! :-)

Ha en fin søndagskveld!

Anne-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Her ville eg beskåret bort nesten hele himmelen til ca. 1 cm over det øverste treet, syns det er det flotte lyset og linjene i bildet som blir det severdige for min del i dette tilfellet.

Inger Anne
anders s.

rett og slett et flott bilde av en nydelig plass
di mørke skyene gjorde mye for bildet
mvh anders
Anne-Lise S.

Hjertelig takk, Inger Anne! Skal se på forslaget ditt om beskjæring! :-)

Anders: :-) Takk!!

Anne-Lise
Avsluttet .

Jeg gratulerer deg med tittelen her da siden jeg ikke har sett dette bildet før.
Her har du et meget godt lys. Tunge skyer velter imot deg, men sola skinner så fint på bygninger og det hele.
Vakkert.
mvh arild
Anne-Lise S.

1000 takk, Arild! :-) Du legger merke til lyset, noe som er alfa omega her! Truende skyer gir dramatisk effekt! Super tilbakemelding! :-)

Anne-Lise
Amalie V.

Fint bilde, mange detaljer. De mørke skyene likte jeg, det gir bildet det lille ekstra :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu