- I -
Grytidlig tirsdag morgen. Solen ligger lavt enda. Prøver meg på en serie motlysbilder. Lurer på om de fungerer siden dette er nytt for meg?
Bildet inngår i albumet Motlys -
Utstyr
  • Olympus SP-570UZ
  • -
  • Brennvidde49mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • AnnetISO64
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_326238} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
anders s.

ja dette fungerer for meg
jeg har hele tiden vert opptatt av å være på ''rette'' siden av sola hele tiden,men i det siste så har jeg oppdaga et motlys kan gi mye mer spennende bilder,sån som i dette tilfellet.
flott med speilinga og skimringa på vannliljene
mvh anders
Anne-Lise S.

Hjertelig takk, Anders, for oppriktig tilbakemelding! :-) Når jeg prøver ut noe nytt; har vel prøvd å fange motlyset et par ganger før bare, så prøver jeg mitt beste, men vil gjerne høre og få vite hva som er okei og om det er noe jeg kunne ha gjort annerledes for å forsterke og heve! :-) Derfor mottas både ros og ris med takk! :-)

Ha en flott solskinnsdag!

Anne-Lise
Odd E. k.

God sommer Anne-Lise!

Nydelig fanget dette Anne-Lise. Likte godt motlyset der omgivelsene ble undereksponerte mens måken sammen med tangen i vannet kommer fint tilsyne. God skarphet der også fargene kommer fint frem i tangbladene. Nydelig speiling, noe som fint dekker opp for den mørke vannflaten. Fin rett horisontlinje, noe som er viktig til slike motiver. Fin dybde i bildet der tangen innover i bildeflaten gir en fin dybde og balanse i motivet. Utsnittet ble også meget bra sammen med komposisjonen. Flott fanget Anne-Lise!

Mvh

Odd E.
Avsluttet .

Et enkelt fint bilde hvor lyset i vannliljene og fuglens fjær hever bildet fra å være vanlig til å bli noe mer.
Vakkert dette.
Hilsen Tone!
Anne-Lise S.

Oj, så moro at dere synes det fungerer såpass bra da, Odd E og Tone! :-) Da kan jeg kanskje tenke i den lei at jeg i alle fall er på rett vei mot noe... Tusen takk!

Anne-Lise
Ole-Kristian T.

Hei Anne-Lise, synes dette ble KNALL! Liker det kjempegodt, de sterke kontrastene gir bildet et flott uttrykk. Så ser måken veldig skarp og fin ut, bra plassert i flaten og med en stilig positur der det ser ut til at den begynner å gå inn for landing? Ikke minst motlyset som treffer måken hever bildet ytterligere. Speilinga av fuglen i vannet er flott, der brytes linjene vakkert. En annen ting jeg synes er fint er linjene til venstre, først en kort, så en litt lengre og så en tvers over det hele bakerst, den siste med antydning av blått i seg. De nærmeste linjene glitrer som i en blanding av diamanter og så vannliljene innimellom. Nydelig! Antydningen av bakgrunnen helt innerst i bildet skaper en fin kulisse for bildet. En ting: Jeg synes linjene tipper litt ned mot venstre, ville prøvd å rette bildet opp litt :). Bra jobba, et severdig bilde. Anbefaling!

Ole-Kristian T.

Hei igjen. jeg leste Odds kommentar nå, og ser at han sier horisonten er rett. Jeg måtte måle, og tror han har rett, så jeg beklager :).
Anne-Lise S.

TUSEN, TUSEN TAKK for at du kommenterte - I - . :-) Og så for en kommentar! :-) Rett og slett utrolig skjønt å få, for dette med motlys kan jeg så utrolig lite om, at jeg føler meg totalt grønn. Det er upløyd mark for meg, og derfor synes jeg det er så deilig med ekte og oppriktige kommentarer som jeg kan jobbe videre utfra! Valget av tittel som - I - er jo selvfølgelig fordi jeg har tre, kanskje fire bilder som jeg tenker å jobbe meg og lage som en liten serie! Ja, det er den samme måka, men i ulike positurer og med ulike vinkler. Horisontlinja kan kanskje virke noe skjev dersom øyet lar seg forlede av nedre del av den bredeste vannliljedelen under måka, for nedre del heller mot venstre. Bredden bakenfor skal imidlertid være ganske så rett, noe du også har kommet frem til etterhvert, ser jeg! :-)

Så moro at du la merke til linjene inn fra venstre og opp mot måka! :-) DET er det kun du som har kommentert til nå, og den er viktig for komposisjonen synes jeg. Meningen er jo at øyet skal ledes av de linjene i diagonal opp mot måke, for så at øyet faller ned på speilinga. Om det er slik du betraktet bildet så har jeg oppnådd det jeg ønsket, i alle fall hos en person! :-)

Anne-Lise
Anne-Lise S.

PS: Anbefaling! Jøss! Er det mulig ved aller første forsøk? :-) Thanx! Jeg smiler fra øre til øre!
Liv F. D.

Hei Anne-Lise.
Her har du lykkes utrolig godt i første forsøk. Nydelig i motlys. Flott med speilingen av måken der vi ser bena godt. Bildet var rett og slett lekkert.
Anbefales.
Ha en strålende aften !
hilsen
Liv '')
John H.

Hei
Du kan bare smile. Hiver meg på de positive kommentarene her. Noen ganger lykkes man bedre enn forventet. Det gjør aktive fotografer som du. Flott dette.
John
Anne-Lise S.

Synes du virkelig det, Liv?! :-) Jeg kan ikke annet enn å takke, men usikker som jeg er kan jeg liksom ikke helt tro at du liker det så godt... MEN jeg takker varmt, og tror deg når du sier det! :-)

John: Ja, den siste tiden har jeg virkelig fått blod på tann, igjen ift. å ta bilder. Dvs. jeg har ikke hatt noen pause akkurat, men jobben tar svært mye tid i.o.m. jeg sitter med websida til skolen der jeg jobber på kveldene. Da går det utover noe, og jeg har fått fotografert altfor lite. Nå er det ferie, og da benyttes selvfølgelig anledningen! Det er jo ikke noe annet jeg vil! :-) Tusen, tusen takk for din kjempekose tilbakemelding, John! Som jeg skriver til Liv så .... You know...

Anne-Lise
Odd Tore S.

Etter min mening er motlys noe av det beste fotolyset man kan ha, og det må bare oppsøkes og utnyttes.
Jeg synes at du har utnyttet det bra her, og at du også har lykkes med komposisjon med vannliljebladene som antyder en trekant og som balanserer fuglen.
Jeg ser på bildet ditt i gråtoner når jeg skriver dette. Jeg likte det best slik.
Odd Tore
Anne-Lise S.

:-) Så hyggelig å høre din mening om dette, Odd Tore! :-) Takker så mye!

Anne-Lise
Svend Wiig L.

Hei Anne-Lise!

Nydelig dette! Ikke lett å få det riktig eksponert!
Her traff du!
Liljene skaper en viss dynamikk og diagonal til måka som er plassert riktig og i fin positur der jeg synes halestjerten blir fremhevet godt!!

Flott!

Mvh Svend
Anne-Lise S.

Hjertelig takk, Svend! :-) Supert med en detaljert kommentar der du forteller hva du synes gjør dette greit! :-) Det lærer jeg av, og dette er mitt første av fugl i motlys! :-)

Anne-Lise
Hans-Jørgen H.

Hallo igjen Anne Lise!

Forstår at det sprudlende feriehumør har kommet, og det blir jo sikkert ikke mindre av all denne rosen og bekreftelsen på et svært så hverdagslig og tradisjonellt måkebilde....
(måtte bare tøyse litt...)

Supperlativer skal du få fra Tyrin og for dette må da vel være et av dine aller beste.
Synes motlyseffekten og de harde kontraster fungerer veldig stilig.
Lyset og komposisjonen skaper billedkunst som det ikke hadde vært meg i mot å hatt på veggen.
Spennende og litt mystisk speiling av måka, og sølvglitteret i vannet innimellom alle vannlinjene er flott.

Ja, hva kan da forhindre en midtsommer smultering med soft ice i midten.
PS: Nær ved å bli spist opp av svære knottesvermer ved Lågen i kveld..
Husk knottenett!!!
Hans-Jørgen

Per Einar G.

Dette ble jo riktig så lekkert, flott komponert og med en super motlysfaktor. Full klaff fra første stund........ spennende å følge med fortsettelsen av denne serien. Nesten så en kan få Angstasjonspress ;-)

Mvh

Per E.
Helene L.

Liker speilingen av måken veldig godt! Spennende kontraster og enkle linjer.
Anne-Lise S.

Hans Jørgen: En rask en før jeg entrer toget: Din tullekopp! :-) Takk! :-)

Per Einar: Det er noe ved ditt siste ord der som gjør at jeg får en følelse av at det kanskje var dumt av meg å skrive det om serie.... :-) He, he, he... Går vel helst læringsvei for meg det, og det er jo du og ''dottene'' kjempegode til å bidra til! :-) Takk!

Helene: Så hyggelig at du liker det! :-) Tusen takk for kommentaren! :-)

Anne-Lise
Thorbjørn R.

Ja, motlys er tingen. Dette er absolutt vellykket, men du har mer å gå på. Jeg synes for det første at det ikke er helt heldig at måken bryter strandlinja. Bakgrunnsfargene og vannet framtsår som litt gråe og vasse synes jeg -og jeg er litt usikker på hvor dekorative jeg egentlige synes vannliljene (?) er. Posituren på fuglen er flott - og pip'en synes også bra eksponert.

Mvh Thorbjørn
Anne-Lise S.

Heisann, Torbjørn! Du kommer med noen virkelig interessante betraktninger synes jeg, og jeg setter skikkelig pris på dem! :-) Du gir meg noen tanker som kan drive meg videre ift. motlysfotografering, ift. å se nærmere på enkeltelementene og vurdere hvorvidt f.eks. tangeringen av vannlinja er så forstyrrende som du kan se ut til å mene? Selv ser jeg på bakgrunnen som såpass dus, og at fuglen er så fremtredende og godt belyst i seg selv, at brytingen av bredden ikke er til sjenanse her. Jeg mener å forstå at du heller ville plassert fuglen enten under eller over horisontlinja, og siden du synes bakgrunnsfargene fremstår som grå og vasne, lurer jeg på om du ville forsterket eller dempet? I tillegg er du litt usikker på vannliljene i seg selv? Hva ville du selv gjort med dem? Ser gjerne konkrete forslag som spennende omkring nevnte spørsmål! Som skrevet over er motlysfoto helt nytt for meg, og for å komme meg fremover ift. dette setter jeg veldig stor pris på råd og tips ift. å lære mer om det! Ser frem til svaret ditt!

Hjertelig takk for kommentaren din, foreløpig! :-)

Anne-Lise
Thorbjørn R.

Hei igjen. Ja, jeg ville nok plassert måken enten over eller under vannlinjen - men veldig skjemmende er ikke måkens plassering i dette tilfellet. En alternativ plasseringen av måken ville imidlertid forutsatt et annet utsnitt - og også bildet ville da blitt et annet.

Bakgrunnen er grå, sannsyligvis fordi den ligger i skyggen. Å øke fargemetningen tviler jeg på vil gi et bra resultat. Jeg ville helst sett et annet lys og andre farger på bakgrunnen.

Noe av det samme gjelder vannliljene. De framstår (ihvertfall på min skjerm) som noe blasse (brun-grønne). Jeg tror ikke det er så mye du kan gjøre med det, å øke fargemetning/kontrast tviler jeg på blir bra.

Vel, dette er bare min personlige mening - og det er jo mange foran meg som ikke synes å ha tilsvarende innvendinger. Uansett tror jeg imidlertid det kan være fornuftig å være litt bevisst på disse tingene - bakgrunnsfargene betyr nok mer enn man tror - de er viktige for stemningen i bildet.

Det blir spennende å følge fortsettelsen i motlys-serien din.

Mvh Thorbjørn
Anne-Lise S.

Grundige betraktninger, Torbjørn, og noe å ha i tankene f.eks. ved senere motlysbilder. Om du mener dette, og de før deg ikke, så betyr ikke det at verken du eller de betrakter motivet galt. Det betraktes med egne øyne og egen kunnskap ift. denne typen foto fra hver og en av dere, og hver kommentar forteller igjen meg noe. Det som fungerer godt ift. kommentarer tar jeg med meg videre som noe jeg får til, mens tips som ditt tas med i tankene videre ift. noe å tenke over når jeg evt. skal prøve meg på motlysbilder senere! Tusen takk! :-) Enhver kommentar gir vekst! :-)

Anne-Lise
Avsluttet .

Dette likte jeg.

Flott levert, stå på videre!


Hilsen
Arne
Anne-Lise S.

Takk, Arne! :-) Det var hyggelig! :-)

Anne-Lise
Eli B.

Dette er et flott bilde synes jeg, liker spesielt godt hvordan lyset faller både på vann og fugl og speilingen av fuglen.

mvh Eli
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu