Midtsommernatt II
Bildet inngår i albumet • Landskap • -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger414
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_326294} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Malin R.

Liker skarpheten av steinen med den sterke blåfargen bak.
Flott bilde :)
Malin
Lars E.

Hei Geir

Nok en gang presenterer du et nydelig landskapsbilde her på Dotten. Flotte farger. Stor og spennende dybde. Komp og utsnitt er også meget bra. Litt ''maleri effekt'' også her.

Bra dette her :-)

M.v.h.
Lars
Jarle S.

Slike motiver er du meget dyktig på.Teknisk utførelse i toppklasse,og også
komposisjon og utsnitt er meget bra. Anbefales!

Mvh
Jarle
Avsluttet .

Herlig bilde. Anbefales.
Hilsen JFR
Yvonne N.

Nydelig! rett og slett nydelig. Vakre farver, vakkert utsnitt.
Dette er ett slikt bilde jeg kan sitte å stirre på i timesvis. :)
Tone A.

Hei
Ei nydeleg midtsommarnattstemning med fine kontrastar. Det skarpe svaberget i forgrunnen med sine furer og småe skjell er forgrunnen. Sjøen med sine sløringar og turkistonar gir fin kontrast, og dei mørke partia gir ørlite liv til sjøen. Svaberget i midten kor sjøen slår mest over er ikkje heilt skarpt og har mjuke former som står tir sløringane. Bakerst i venstrekanten er ei lita øy som ligg i den smale stripa farga av solnedgangen.
Kva med ein horisontal flipp pga at svaberget er diagonalt og dreg blikket mot den vesle øya?
Det einaste eg lurar på er kvifor horisonten er gråtona mens den sløra av sjøen og himmelen har fine turkistonar? Er det refleksjonar av det meir tunge skylaget over horisonten? Det er berre pirk eit elles nydeleg stemningsbilde frå sjøen kor himmelen er malerisk og sløringane gir så mjukt eit uttrykk mot det skarpe svaberget i forgrunnen.
Ei anbefaling frå meg også. Høgdeformatet er med å forsterka dybden i bildet.
:) Tone



ingebjørg fyrileiv g.

Bildet uttrykker en veldig behagelig ro, og fargene er fantastiske. Sløringen er drømmende, og jeg liker den godt. -Men det er også fint med den mer holdbare linja i horisonten. Ellers tror jeg at jeg hadde likt bildet mer uten forgrunnen. -En forenkling gjør seg ofte, og et kvadratisk utsnitt hadde nok passet.

vh ingebjørg
Tone A.

Ja sommarvarmen gjer ein litt ør, bildet er jo kvadratisk. Lagdelinga i bildet gir ein komposisjon som gir dybde.
:) Tone
Geir B.

Hjertelig takk for overraskende flotte kommentarer- det er veldig inspirerende.

Jeg innser at jeg kanskje for enkelte har presentert i overkant mange ''sløret bølge mot svaberg''-bilder. På den andre siden så er dette et motiv jeg virkelig liker å jobbe med - spesiellt med lange lukkertider oppstår det en form for malerisk stemning i vannet som har tenkt å utforske nærmere utover sommeren.

Dessuten er disse lyse timeene frem mot midtnatt ganske magiske enkelte ganger og jeg elsker følelsen av å glemme meg selv der jeg går og trasker småsnakkende med meg selv langs sleipe svaberg.

Tusen takk til Jarle, Jan Folke og Tone for oppmuntrende anbefalinger.

mvh
Geir
Arve K.

Herlig bilde med blåtimens fargespill. Den lange lukkertiden gir et malerisk slør over vannet.
Tom T.

Hei Geir.

Jeg må få lov til å bemerke at du virkelig har funnet en helt egen stilart innen dette med svaberg og vann som ''lever''. Meget inspirerende for andre av oss som bor 2 minutters gange fra svaberg, og har en lei uvane med å bare sitte stille å glo i det uenderlige på vannets duvende bevegelser. :)

Men det er jo selvsagt noe helt annet å BO ved svaberg, enn å virkelig gå ut og skape noe ut av det.

Bildene dine formidler på en måte en meget god ro, når jeg sitter og bare ''ser'' langt inn i bildet. Meget imponerende.

Fortsetter du slik trenger jeg snart ikke lenger bevege meg de 2 før nevnte minuttene.

Men hvor i all verden finner du slike fantastiske motiver? Holder ikke du fremdeles hus i den byen som kunne spille fotball i fjor? :-)

Mvh
Tom
Inger Anne Maritsdotter V.

Det er eit nydeleg bilde med ei malerisk flott stemning.
Eg ville vurdert eit kutt av himmelen.
Veldig fine fargar i bildet, og bra eksponert.

Inger Anne
Geir B.

Takk for nye, fine kommentarer.

Tom:

En ekstra takk for din personlige hilsen. Av ulike grunner har jeg alltid vært fasinert over møtet hav/ land nesten uavhengig av ''hvor'' eller ''hvordan''. Min metode her er såre enkel: Gå ut i skumringen medbringende vidvinke med gråfilter + stativ. Det er forbausende hvor mye farge som finnes om kvelden - husk at menneskets syn går over i gråtonemodus mens kamera fanger de fargene som ''faktisk'' er til stede.

Både en blå kveldshimmel nesten uten skyer ( som her ) eller en mer dramatisk himmel vil gi sitt bidrag på en måte som er ulik samme motiv på dagtid. Sammen med en sløret vannflate ( det er nok at det er litt drag i sjøen ) gir dette nok stemning selv til et meget enkelt motivutsnitt.

Dette er blitt mitt foto-tema denne sommeren ( jeg har alerede lagt ut mange bilder fra omtrent samme sted - flere skal det bli ) - med feriehus tilgjengelig i skjærgården både på Vestlandet og Sørlandet er jeg derfor heldig med god tilgang på kjente motiv i nesten umiddelbar nærhet.

mvh
Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu