Øya ved Brevik
Kirken på Øya i Brevik, sett fra Stathelle.
Bildet inngår i albumet Sjø og Hav -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-07-10 13:47:39
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-07-10 14:04:49
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon Nikkor AF 70-300 ED 1:4-5:6
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetTester ut nytt filter i PS. (tone mapping)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1154
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_327108} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
André Ø.
Flott bilde med strålende lys. Etterarbeid er også fint :)
Johan S.
Bildet er flott, men det ble for mye effekt for meg.

mvh
Johan
Edvin S.
Her ble det rett og slett for mye effekt. HDR kan være fint, om man gjør det for å øke dynamikken, men her har du gjordet det motsatte, og fått et flatt bilde.

Jeg vet heller ikke hva som er motivet, men ser et tårn i det fjerne, men natur og landskap kan diskuteres. Et rotede båthavn er ikke det.

:: ~ Arne
Jan-Wilford A.
Er som sagt første famlende forsøk med akkurat dette filteret, ser endel støy i de mørke partiene. Har ikke jobbet så mye med det og lærer vel å bruke det etter hvert.

Ellers er det nå flyttet til (min) serie ''Sjø og Hav'' ;)
Jan-Wilford A.
Glemte å kommentere det med kategorien ''landskap'', det er jo et kystlandskap, så det hører jo hjemme der allikevel.
Edvin S.
Har et råd til deg, jobb med å få best mulig dynamikk i bildene. Ditt nye kamera leverer nok mye, mye bedre enn den gamle sliteren du har brukt her. Tittet på dine andre bilder, og ser at du tar bildene dine i RAW ;-)

Men, for å se hva potensiale, og hva sluttresultatet er, bør en også ha en god skjerm, og ikke bare det, men også at den er riktig kalibrert. Vet ikke hvordan ''ståa'' er hos deg, men at du har det i bakhodet.

Når det gjelder det komposisjonsmessige, så syns jeg ikke du har kommet i mål med denne, og har sett på dine andre bilder, og vet at du kan så mye bedre ;-)
Her ble en rotetede båthavn motivet, og ikke det kystlandskapet du så gjerne vil ha på bildet, og kirka forsvant helt.

Prøv og feil, det er det man lærer av, ha en fortsatt god ''foto-kveld'' ;-)

:: ~ Arne
Jan-Wilford A.
Takker for konstruktive innspill, det er det jeg er ute etter, ja D300 er det nok mer futt i. Men dette var egentlig bare noe jeg fant med passende himmel for å titte på hva filteret kunne gjøre.

Men du verden, har mye å lære fremdeles og slik skal det jo også være, ellers hadde det blitt kjedelig og fotografere ;)
Anne S.
Likte dette veldig godt jeg, etterarbeidet har gitt det noe malerisk over seg som jeg kan like:) kompen likte jeg også veldig godt...
anne sofie
leif b.
Mulig jeg trenger briller. Men jeg likte faktiskt bildet.
lb
Dag T.
Jeg likte det ikke. Himmelen har noe litt skittengrå støy, særlig i det blå til høyre og ellers virker den undereksponert, slik man i gamle dager fikk hvis vi etterbelyste for mye. Båtene på sin side er noen steder blasse og noen steder grå. Slik bildet er behandlet tiltrekker det lyse partiet ved båten i midten, og den blå duken, seg mye mer oppmerksomhet enn selve kirken.

Utgangspunktet for bildebehandlingen er et bilde som egentlig er litt rotete, men lyktestolpe og halve båter på begge sider.
Jan-Wilford A.
Her er det masse meninger for og i mot og ja det er støy i bildet. har ikke gjort noe med det og mitt første famlende forsøk med filteret viser at en bør jobbe mer med bildet før en legger det ut.

Men når det gjelder rotete båthavn så er jeg ikke enig. Jeg elsker båter og havner. Dette er et kystlandskap, slik det er på godt og vondt, men ikke uten sjarm.

Fint med kritiske konstruktive tilbakemeldinger. Må nok bruke litt mer tid på det tekniske fordi bruk av dette filteret gir støy i de mørke områdene.

Men forsøket var egentlig for å gi mer liv i et flatt og blast bilde og det føler jeg jeg fikk til. Bildet er jo tatt med mitt gamle D100 og ikke med min nye D300 som jo har bedre dynamikk i utgangspunktet.
leif b.
En del av komentarene minner om en fotojobb jeg gjorde for et kontor på 80 tallet..
Trär som sto i veien for motivet ble saget ned.
Den gang var motorsag like viktig som kamera.
lb
Eli R.
Kanskje nettopp når man elsker båter og havner så blir det vanskelig å se med et nøytralt blikk på innholdet, og verdien for de som ikek var der.

For eksempel syns jeg de halve båtene på hver side av bildet er skjemmende. Kanskje du kunne lete etter en komposisjon hvor du slapp å kappe båter.

Tårnet er plassert sentralt i komposisjonen, kanskje du kunne skapt mer dybde ved å ha det plassert litt mer til høyre.

Når det gjelder støy så er en mulighet at dette er forårsaket av høy ISO. ISO-støy blir forsterket når du bruker HDR så bruk stativ og hold deg på ISO 100.

Det som man syns er kjempestilig når man starter med HDR er gjerne ikke det man syns blir glorete når man har holdt på en stund, så her blir det en del læring å hente.

- Eli
Erlend S.
Gamle bilder kritiseres på bagrunn av din debatt. Noen år har gått, og det hadde vært tøft å se en versjon 4, for å se om din tilnærming, ditt syn og din filterbruk har endret seg. D 800 vil nok gi deg mulighet til helt andre uttrykk. Forsøk tilsvarende med ditt nye kamera, og se om det blir annerledes?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu