Store Blåmann
Fra dagens topptur til Store Blåmann på Kvaløya utenfor Tromsø. Bakerst sees Store Hollenderen (1017 m.o.h.)
Bildet inngår i albumet Tromsøfjell - Diverse topper i Tromsøs nærområde. Se også serien om Lyngsalpene.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-07-11 20:01:55
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS-1D Mark III
  • Canon EF 17-40mm 4,0L
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/640s
  • FilmtypeRaw ISO 320
  • Nei
  • Annet-1 EV. Konvertert til s/h. Justert kontrast. Oppskarping. Noe beskåret.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_327315} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
anders s.

se her ja
du vanker mye i storslått fjellnatur for tiden,skulle gjerne ha vert mer i fjellet jeg også,men jeg satster på å få tatt en del turer til høsten

synes dette ble et pent bilde fra fjellheimen
fint utsnitt og bra dybde
tåka var også et pluss for bildet
ikke lett å se personen i bildet med det samme:-)

mvh anders
Per Einar G.

Se det ja....jeg har vært på nabofjellet rett bakom deg ;-) Flott bilde og utsnitt..gjorde seg godt med tåka på toppene. Pirk, mulig jeg hadde justert en liten anelse i levels for å få det helt toppers. Ellers god konvertering. Likte dette!!

Mvh

Per E.
Øyvind S.

Et godt bilde fra fjellheimen dette, bra med personen som skuer ut over dette mektige partiet, synes det gjorde seg at betrakteren ble litt anonym i bilde, men er der og gjør komposisjonen bra... synes ikke det trengs noen justeringer... bra
mvh Øyvind
Ole-Kristian T.

Et massivt stykke fjellnatur du viser oss her, Thorbjørn :). Fint med innslagene av tåke innimellom. Bra med den lave himmelen. Personen så jeg ikke med en gang, litt kult det synes jeg :).
ketil o.

Hei!
Mektig natur du her viser. Usikker på ditt valg av s/h her,skulle gjerne sett en fargeversjon som v.2. Fine kontraster. Liker komp/utsnitt. Lyset er behagelig og lys/skyggepartier spiller godt på lag. Personen tilfører bildet det lille ekstra i lag med den lave himmelen.
Mvh:
ketil
Ragnar B.

Fint bilde! Du har klart å formidle den storslåtte naturen på en god måte! Bra at du har med en person i bildet slik at proporsjonene kommer frem:-). Personen kunne kanskje vært plassert stående og litt lenger frem i bildet for å synliggjøre han bedre.
Anne-Lise S.

Mektig og flott landskap dette her! Norge har igrunn det aller, aller meste, men kanskje reiser vi rundt i eget land altfor sjelden.

Her gripes jeg av kontrastene mellom det mørke mektige og det lysere og mykere. Personen som skuer utover la jeg ikke straks merke til, og det er et pluss. Han kunne kanskje vært plassert noe annerledes i bildet?

Anne-Lise
Thorbjørn R.

Takk for kommentarene.

Per Einar: Nabofjellet rett bak? Det må vel være Buren det. Fin topp for skikjøring. Når du skriver at du ville justert i levels, så forstår jeg deg slik at du mener at toneskalaen kunne vært strukket noe mer. Og den kunne nok det, ifølge histogrammet - særlig i de lyse tonene.

Ketil: Jeg har lagt ut en fargeversjon. Som du ser blir det ikke store forskjellen, da landskapet er rimelig grått.

Ragnar og Anne-Lise: Plasseringen av personen var ikke helt enkel her. Helst burde han vel stått mot bakgrunn av himmel eller snø - nå går han noe i ett med omgivelsene. Men fra dette perspektivet lot det seg ikke gjøre.

Jeg er enig Anne-Lise i at Norge har mye å by på. Dette landskapet befinner seg bare drøye 30 minutters biltur fra Tromsø sentrum. Og kjører du i motsatt retning og plusser på en time er du i Lyngen - hvor fjellene blir virkelig spektakulære.

Tilbake til bildet: Jeg var selv noe usikker på linjeføringen her (eller mangel på sådan), særlig i nedre halvdel av bildet. Mulig jeg prøver meg på en variant med bare øvre halvdel.

Mvh Thorbjørn
Ivar B.

Herlige fjell i storslått landskap. Komposisjonsmessig er det jo linjeføring i bildet. Eggen sterter en s-komposissjon som går bakover i bildet som ender i Store Hollenderen bakerst. I møte med slikt landskap, får man lyst til å vise alt det mektige man står ovenfor. jeg tror likevel bildet hadde hevet seg flere hakk med en mye større isolasjon av enkeltelementer i landskapet ved bruk av tele. Mvh ivar.
Jon K. L.

Vakkert og storslått og med fin dybde gitt av de ulike gråtonene innover i bildet. fint med personen i forgrunnen som forteller litt om proposjonene. Foretrekker v1.

Jon K.
ingeborg w.

Her gjør personen mye for bildet. Han danner et blikkfang, øynene kan hvile på ham og så ser jeg utover for å se hva han ser. Jeg foretrekker s/hv her når det allikvel er så lite farger i fargeversjonen. Hadde fyren hatt en rød anorakk hadde det sikkert vært annerledes.
Bjorn F.

Ville og vakre fjell dette,fint med persjonen i forgrunnen.Liker best v1.
Hilsen Bjørn.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu