Mot kveld IV
Bildet inngår i albumet • Landskap • -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger721
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_328647} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .

Malerisk. Synd med så mye bevegelse i skyene.
Hilsen JFR
Eli R.

Vet ikke om du også her har hentet skyer fra et annet bilde. Men skyene er ikke helt ok, du skriver ikke noe om valg av blender, det kan være årsaken for eksempel. Eller for lang lukkertid, eller ustødig kamera...
Så min mening er at skyene ikke er ok på dette bildet. Men når det ikke står noe om teknikk brukt så kan jeg ikke komme med tanker rundt hva som kan gjøres anderledes.
Men hvis du har koll på det selv så er det jo greit :-)
- Eli
ronny s.

Hei Geir
Eg er langt på veg einig med Eli.
Først lika eg bildet veldig godt og synst motivet og fargane er heilt supre.
Men det er dissa skyene... eg ser at her er det fart i bildet, det er bevegelse i sjøen og det er det i skyene og, og svaberge er skarpt og fint.
Sånn må det bli med kun ei eksponering, men eg trur eg ville tatt eit til med kortare lukketid so skyene blir fryst, og satt dei saman, men det er mi meining og det er berre du som har fasiten på kor du vil ha det;o)
Mvh Ronny.
Øistein W.

Et fint motiv som hadde blitt finere med skarpere skyer.

Mvh.
Øistein
Geir B.

Takk for ( tildels fyldige ) kommentarer.

For meg tilfører de uskarpe skyene dette bildet en ekstra dimensjon - her er det kun steinen og svaberget i bildets nedre kant som er statisk og helt i ro. Bildets øvrige element ( sjøen og skyene ) er i bevegelse.

Jeg er derfor ikke enig i at dette bildet ville være ''finere'' med skarpe skyer: Dette er slik jeg har ønsket det, denne gang - faktisk så kunne skyene vært ennå mer uskarpe ( hvis jeg kan få lov å være kritisk og gi råd til meg selv ) .....

mvh
Geir
Avsluttet .

God morgen

Oppe tidelig og passer onger.Sitter og leser kommentarer av bilde ditt.Er enig med deg Geir.
Dette er ett bilde som det skulle vert flere av.Det er sånn bilde hadde sett ut med de eldre kamerane med film.Fotografer kann bli veldig opslukt av hdr og andre teknikker.Men for al del så er de nye teknikker på og skape gode bilder som mann ikke fikk før.

Til bilde ditt synes jeg det er godt liv og flotte farger.Ville hatt litt mere fjelll i forgrunnen jeg da.Det er smak og behag.God komp og eksponering.
Godt jobbet.

MVH
TGM
Geir B.

Takker for dine vurderinger, Tommy.

Jeg leste en artikkel av en landskapsfotograf som benytter en 2-opptaksteknikk á la det jeg har prøvd meg på her. Han gjør to opptak: Ett opptak eksponert for skyene og ett opptak eksponert for det belyste landskapet/ skyggene.

Så bruker han disse to eksponeringene til - manuelt - å ''fremkalle'' et bilde med et så naturlig toneforløp som mulig men med tegninger både i de lyste høylysene og de mørkeste skyggene ( og helt uten HDR-teknikkens karakteristika ). Det er litt arbeidskrevende og overgangen mellom lys og mørk eksponering kan ( enkelte steder ) vær vanskelig å kamuflere'' - men resultatet er verd innsatsen.

Faktisk så vurderte jeg en beskjæring i nedre kant for å både å midtstille horrisonten og å minimalisre billedelementene ytterligere.

Denne eksponeringen er 10 skunder - her kunne 30 sekunder gitt meg en ennå større bevegelsesuskarphet i skyene.

mvh
Geir
Helge .

Har stoppet opp ved dette bildet gang på gang, et bilde som må synke litt før jeg kan si noe om det.
Jeg er av den oppfatning at de uskarpe skyene er avgjørende for at bildet skal være intressant. Skarpe skyer er rett å slett unaturlig med denne opptaksteknikken. Bildet er forøvrig fint med gode fargetoner.
Kunne tenkt meg å se en versjon i S/H eller sepia.

Mvh
HRB
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu