Tvindefossen
Fanget dette skue i nedre del av Tvindefossen.
Etter timer med iherdige forsøk klarte jeg endelig å få til et etterlengtet ''slør'' på bildet.
Bildet inngår i albumet Fosser, fjorder og fagre fjell - Vestlandstur 2008
Utstyr
  • Nikon D80
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_330144} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Johnny H.

Hei.

Et flott motiv du kunne fått mye utav. Vann er en spennende materie.

Her er det mange elementer, og det er viktig og velge de riktige.
Ikke alltid like enkelt, men noen utfordringer må man ha.
Ikke minst, - motivet bør være i fokus, og skarpt.
På dette bildet, og i et par andre av dine bilder er dette ikke tilfelle.
Du oppgir ellers lite info, ang. lukker og blendertid m.m.

Ut i fra det jeg kan lese i fra bildet, har du valgt lukkerprioritet, og blender 22, med ISO 100. Dette er greit, med unntak av du trolig har glemt ''stativ''!?
I visse tilfeller er det et must for å få skarpe bilder, uansett IS eller ikke.
Tar jeg feil får du arrestere meg, men da har det trolig vært jordskjelv eller noe annet inn i bildet. Uansett får du ha lykke til. Her er det bare å prøve seg frem.

Mvh. J.H
Rune F.

Takk for kommentar Johnny, stativet var på plass - men jeg ser at jeg kanskje bør investere i en fjernkontroll - eller evt. bruke timerfunksjon. Det blir litt rystelser uansett hvor forsiktig man er.
Eli R.

Du kan også bruke mirror lock-up funksjonen sammen med timeren. Da løfter kameraet speilet og venter to sekunder før bildet tas, på mitt Canon i hvertfall. Det du også må tenke på er hvor du skal sette fokuset. Generelt for landskapsbilder er at man skal fokusere ca en tredjedel inn i bildet. Altså ikke i midten. Du kan feks bytte til nederste fokuspunkt, og skru over til manuell før du tar bildet. Her tenker jeg at fokus burde ligget omtrent på den grå stenen i midten til høyre. Jeg har også lest at når man har kamera med liten sensor bør man holde seg til f/16 og ikke gå til f/22 pga skarphet - ejg har ikke helt forstått det der ennå.
Når det gjelder vann i bevegelse forstår jeg at det nærmest er to skoler, de som vil se at det fremdeles er en elv og de som liker drømmende stemning i vann. Jeg har ikke helt bestemt meg hvor jeg er ennå.
Hva jeg øver på er å prøve masse forskjellige lukkertider på samme vann for senere å se på PC-en hva jeg liker best! Veldig lærerikt. Du bør alltid legge ut blender og lukkertid his du vil ha råd.
På ditt bilde her syns jeg at det hvite feltet i bildet rett og slett er for stort og intetsigende, og jeg villde derfor hatt en kortere lukkertid.
- Eli
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu