Steinvev
Bildet inngår i albumet En annen verden - Fra dagbruddet til Hellviksplitt AS nord for Egersund i Sør-Rogaland. Det er som en annen verden å vandre rundt i det store krateret på Hegrestad. Her utvinnes det anortositt. Verdens nest største forekomst av ilmenittmalm er knyttet til anortositt i Egersundsfeltet, og Titania AS har storstilt drift i et dagbrudd på Hauge sør for Egersund. Både i Rogaland og i Gudvangen i Sogn og Fjordane er store partier av bergarten omdannet til hvit anorotsitt. Denne har vært utnyttet i keramisk industri så vel som matvareindustrien, men volummessig dominerer pukk av hvit anortositt som tilslagsmateriale i lyse veidekker og betong. Finknust hvit anortositt brukes i tillegg som fyllstoff og som bestanddel i steinull.
Utstyr
  • Panasonic DMC-FZ3 LUMIX
  • -
  • Brennvidde14,8mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_330371} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Ole A. V.
Synes ikke du helt klarer å formidle stemningen du beskriver i teksten din her, selv om form og farger på steinura er interessant og speilingen er symmetrisk og fin. Høyresiden er litt kjedelig, og jeg blir mer nysgjerrig på hvordan det ser ut videre til venstre; kanskje du kunne dreid kameraet litt mot venstre? Og kanskje tatt med noe i forgrunnen som ga mer dybde og spenning i bildet?
Teknisk er det en del utbrenthet og skarpheten kunne vært bedre.
Roy Arne K.
Jeg er til dels enig med Ola.

Spørsmål: Er de fargene de riktige.

Jeg ville kanskje laget bildet en del mørkere for å oppnå en mer dramatisk følelse, samt skarpet det opp litt. Om du kuttet det en del på høyre side (det feltet som er litt mørkere) - da blir vel bildet nesten kvadratisk - tror kanskje det hadde blitt bedre.
Og hvis du retter det opp litt - det heller litt ned til høyre - da blir det forhåpentligvis bra.

Også en ting til - det hadde vært fint om du la ut en versjon i s/hvitt - tror det hadde blitt bra i og med at det er så kontrastrikt.

Stå på.

Mvh. rak

Eli R.
Er det noen utbrente felter på de stenene? Det er som om texture er helt flat på noen av dem. Blir litt lite futt!
Speilingen er fin.
(Jeg blir også mer nysgjerrig mot venstre av en elelr annen grunn!)
- Eli
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu