Reflections I
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-07-31 23:06:57
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 105mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger481
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_330601} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Håvard H.
Dette likte jeg, annerledes og spennende. Ville prøvd å lagt opp en versjon med litt mer kontrast eller justert litt i Channel Mixer.
Ole A. V.
Et bilde som tiltaler meg dette, vakkert og litt drømmende.
Liker hvordan bakgrunnen gjennspeiles i dråpene, ser nesten tegnet ut?
Blir nysgjerrig på om dette er originalbildet eller om det er en Photoshopkreasjon (uten at det har betydning for inntrykket).
Synes tonene og den avdempede kontrasten kler bildet.
Stine J.
Tusen takk til dere. :)

Håvard: Kontrastene kan ikke økes mer. Hvis du ser speilingen i dråpene, så er det allerede ganske sterke kontraster. At bakgrunnen er så svak, har med avstanden til den å gjøre. Hyggelig du likte bildet. :) Jeg har lagt ut et mer kontrastrikt bilde tatt på samme måten (men annet motiv) på galleriet: bilde nr. 391377

Ole: Ikke noen ''photoshopkreasjon'' dette. Det er et fotografi. Bakgrunnen er tegnet på et lite papir. Man kan bruke alt mulig som bakgrunn. Dråpene fungerer som linser og gjenspeiler bakgrunnen i dråpene.

Et forsøk på en annerledes tilnærming til dråpebilder som har vært spennende å jobbe med.

mvh Stine

Avsluttet .
Et spennende og annerledes bilde dette Stine.
Fine refleksjoner der dråpene omtrent farer mot meg.
Kanskje en liten tanke mer kontrast på bakgrunnen.
Kreativt jobba.
Med hilsen fra Eivind 8~))
Helge L.
dette var utrolig flott! likte det veldig godt. Hovedversjon aller best, den er i mine øyne mye bedre balansert mht kontrastene. Spennende teknikk må jeg si! fortell gjerne mer om hvordan du har gått fram... :-)
Helge
Tove H.
Fiffig! Utolig flott effekt med dråpene som ser ut som kuler med tegninger på - svevende ut av en tunnel.. Interessant å lese hvordan du har tatt bildet. Får lyst å prøve det ut. Liker best v1.
Hilsen Tove
Ole A. V.
'Ole: Ikke noen ''photoshopkreasjon'' dette. Det er et fotografi. Bakgrunnen er tegnet på et lite papir. Man kan bruke alt mulig som bakgrunn. Dråpene fungerer som linser og gjenspeiler bakgrunnen i dråpene.''

Ah, ja det forklarer hvorfor speilingen i dråpnene ser tegnet ut. En kreativ teknikk, håper du tar det positivt om jeg prøver ut dette selv en gang.
Stine J.
Takker for nye kommentarer. :)

Helge: Forteller gjerne hvordan du kan gå fram, fant ''oppskriften'' i et engelsk fotomagasin så det er ingen stor hemmelighet:

Du finner noe du vil bruke som bakgrunn for refleksjon i dråpene, enten tegner du noe eller legger en liten gjenstand, blomst el.l. på en hvit overflate. Videre trenger du noe i gjennomsiktig plastikk som du kan ha dråpene på. Jeg brukte et tomt CD-cover med litt skraper i. :) Dette må du plassere et stykke ovenfor bakgrunnen (mlm. 5 og 10 cm). Jeg laget dråper av vann og glycose for å gjøre dem litt stivere og plasserte dråpene på plastikken med en pensel for å ha god kontroll på størrelse og plassering av dråpene.

Du trenger en god lyskilde bak oppsettet ditt. Jeg brukte lys fra vindu (ikke direkte sollys).

Plasser kamera på stativ eller noe annet stødig i ca 45 graders vinkel ovenfra og ned mot motivet. Sørg for at du ser bakgrunnen speilet i dråpene. Still inn fokus manuelt til du har dråpen skarp. Skyt og mor deg. :)

Tove og Ole: Bare positivt hvis dere vil prøve ut metoden selv. :)

mvh Stine
Kjell Sigurd S.
Synes du har lykkes godt. Passe abstrakt og forunderlig. Fint romfølelse har du også fått. Hyggelig at du deler på ''oppskriften'' :-)

Kjell S
Marit O.
Kreativt stilig og andeledes dråpebilde,stilig med denne
bakgrunnen som gir en flott dybde følese og et artig mønster på dråpene Stine,går for versjon 2 med økt kontrast det ga bilde best dybde.
Mvh Marit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu