Søskenkjærlighet
Klassisk portrett av mine barnebarn. Har jobbet litt i forkant med lyssetting. Lys fra vindu mot nøytral papirbakgrunn.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-07-31 21:14:27
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-07-31 21:49:21
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2008-08-01 08:30:43
    Versjon #4
Utstyr
  • nikon D 300
  • sigma 50 mm makro
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Annetiso 500. Minimal etterbehandling
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger317
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_330740} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Terje S.
Flott barneportrett John.Ville jobbet litt selektivt med øynene. Merk øynene med lasso tool å lysne en tanke. Litt uheldig med skyggeparti på minstemann hvor det ene øye blir veldig mørkt. Glimt/blink er tilstede på alle fire øyne men som nevnt blir det ene øye litt for mørkt å i skygge. Bakgrunn passer fint inn.

Har sjøl ligget på alle fire på Romsdalsmuseet idag å fotografert komfirmasjonsbilder av dattera til min svigerinne. Artig å prøve noe nytt. Lysatt med blitz forfra med diffuser og en Sb-600 skrått bakfra. Bra resultat i mine øyne.

Terje
Chr. G.
Synd du valgte minimal etterbehandling - ville nok løftet eksponeringen en god del - men dette gjøres selvfølgelig best under opptak. Posituren er grei - ser passe avslappet ut. Lett for mye tomrom på venstre side, tror jeg ville kuttet omtrent ved armhulen. Venstre øye på gutten til venstre synes å falle litt langt ned i skyggeområdet.
Johan S.
Flott portrett av barnebarna dine synes jeg. Det som trekker opp er kontakten med modellene og at de helt tydelig synes at de er med på notene. Kanskje det til og med er gøy og bli fotografert av bestefar - spennende er det i alle fall. Så er det lyset som jeg synes du har fått til flott. Det kler barneportrettet på en utmerket måte med de duse og myke nyansene. Ekstra gøy er at du har gjort det så enkelt som du har gjort. Tilslutt vil jeg nevne hudtonene du har fått til - sommer, godt lys og fin hud er flott!!!

Kan det kuttes litt på venstre side?


mvh
Johan

ps
Tipper modellenes foreldre gleder seg om de får dette i stor utskrift til jul!
ds
S. N.
Flotte gutter, som har fin kontakt både seg i mellom og med fotografen.

Bildet later til å være noe undereksponert - med unntak av den lille refleksen i øyene mangler bildet nesten alt høylyset (tok det inn i photoshop og tittet på histogrammet). Eksempelvis er det hvite i øynene deres svært mørkt. Kanskje du har en litt for lys skjerm eller ønsker du en såpass lowkey eksponering? Tror dette vil fremstå noe gjengrodd ved utprinting. Dette kan naturligvis endres med litt mer etterbehandling (levels, curves) eller hvis det er et råopptak kan du skyve eksponeringen litt til høyre. Er ikke så mye som skal til. Jeg er forøvrig enig med forrige taler at hudtonene i seg selv er fine (altså fargen) men synes det blir for mørkt til å karakteriseres som dust ..

Hilsen Silje
Stine J.
Hei

Naturlig og flott blikk på guttene. Bildet er, som tidligere nevnt, litt undereksponert. Det ser også ut til å være et gulstikk i bildet på min skjerm, noe som forsåvidt gjør hudtonene fine, men jeg undres om de er helt riktige.

Utsnittet er nesten i mål, en kombinasjon av v2 og v3 ville gjort seg. :)

Absolutt et bilde som sikkert blir et fint minne, men med noe forbedringspotensiale.

mvh Stine
John H.
Hei
Tusen takk for veldig begrunnede og gode kommentarer. Blir imponert over at dere legger så mye energi, grundighet og engasjement i tibakemeldingene. Takk til Stine som har gjort endringer i PS og sendt forslag på mail. På dette bildet har jeg gjort endringene i I- photo fordi PS har gjort seg vrang på macen min. Når det gjelder hudtonene er de nok tilnærmet ekte. På orginalen hadde jeg nok mettet fargene for mye. Brunfargen på guttene skyldes en usedvanlig fin sommer.
John
Avsluttet .
V 1, er veldig fint.men det er noe på øynene som ikke hører til der.Foresten to meget pene barn.
Alle barn som har vert ute her på møre i det siste mnd.er vel blitt ca,sånn brune.
Bjarne
Ann T.
Hei John - et nydelig barneportrett. Du har fanget lekenhet fra guttenes side - ser ut som de synes at det er gøy å bli fotografert. Vanskelig å velge versjon. Men jeg tror jeg liker V4 best. Flotte gutter!

Mvh. Ann
John H.
Hei
Takk for kommentarene til dere 2 siste også. Det rare på øynene er refleks fra vindubelysning. Kunne sikkert dille litt med det men for meg er det uvesentlig. Liker ikke det perfekte jeg, det blir ofte litt for glatt med alt dillet i ps.
John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu