Eternite
Et stilleben som var et ironisk bidrag til en konkurranse med tittel 'ditt beste ferieminne' og som endte opp med å likne en parfymereklame.
Jeg jobbet mye med vinklene, dybdekarphet og fokus for å få det til å se bra ut, jeg er fornøyd med tanke på at det er mitt første raw bilde, samt første bilde jeg behandler i Nx2.
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon Nikkor AF-S DX 18-200 IF-ED VR
  • Brennvidde90mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/20s
  • Nei
  • AnnetBrukt hvitt A4 ark som bakgrunn med +0.7EV og ISO 3200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_330980} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Knut Georg F.

Hei Rune
Sikkert plass for et gode ferieminner her, men tror ikke dette bilde vil gi deg fribillett til en tur opp i Eiffeltårnet (men her tar jeg kanskje feil). Paret i forgrunnen er ikke skarpt hele veien, kanskje for stor blenderåpning.
Siden dette er ''stilleben'' kunne du sikkert valgt lavere ISO og kompensert med lukker/blender (forutsatt at du bruker stativ). For meg virker det som om bildet er for mye beskåret i bunnen.
Lykke til med nytt digitalkamera, ser frem til nye bilder fra deg.
Hilsen fra Knut
Kine B.

Jeg synes det passer fint at figurene gir illusjon av at de står på gulvet, men Eiffeltårnet skulle kanskje vært litt høyere opp slik at følelsen av astand/størrelse blir mer riktig? For min del gjorde det ikke noe at beina til figurene er litt uskarpe, det bidrar til at mine øyne vandrer oppover mot hovedfokus.
Rune F.


Jeg har økt fokus og kontrast (i nx2) rundt jentas ansikt med tanke på at hennes reaksjon på kjærlighetsærkleringen er hovedfokus, derfor er også vinkelen på paret dreid slik at hun ser rett inn i kamera. Jeg har latt paret være høyere enn eiffeltårnet for å illustrere øyeblikkets storhet i forhold til eiffeltårnet som er mye mindre viktig enn det som skjer i deres liv i det gitte øyeblikk. Jeg er kanskje enig i at eiffeltårnet burde vært høyere opp, det hadde kanskje hjulpet for å få et mere realistisk perspektiv..jeg er også veldig usikker på plasseringen av paret og selve tårnet i bildet, samt hvor mye luft jeg skulle ha i mellom og på sidene - det kan nok bli bedre :)

Takk for fine tilbakemeldinger!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu