Fra Damstredet i Oslo
Gamle Vika er borte, gamle Enerhaugen er borte - lever kun i Alfred Næss' revyvise som Arvid Nielsen gjorde udødelig. Damstredet lever fortsatt som kanskje den mest kjente av de gamle trehusgatene vi har fått lov å beholde.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-08-02 11:52:57
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-08-02 11:53:33
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 40D
  • Sigma 18-200
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTatt for frihånd
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_331018} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
anders s.
rene sørlandsidyllen dette her jo:-)
visste ikke at det fantes slike plasser i oslo
synes dette ble et velkomponert og pent bilde
mvh anders
Helge R.
v3, krana blir forstyrrende på de to andre (vet at den er der, men den kan klones vekk)
Trond-Ole H.
Hei!
Fine bilder. er enig med at kranen blir forstyrrende. liker v2 best
Roland J.
Hej Roaring

Smukke billeder, fint komponeret, eneste forstyrene er kranen som er nævnt.

mvh Roland :-)
Roar K.
anders selland:
Ja det finnes noen få igjen. I dette strøket finnes det et par til. I Maridalsveien mellom Marcus Thranes og Arendalsgata står det noen igjen også. Harkke sjekka Kampen på lenge, var litt igjen der da jeg bodde der i ei gammal rønne frae fra -74-76 - ble revet rett etter.
Takker så mye for kommentar.

Helge Rudschinat Grønli:
Omtrent umulig å ta bilder i Oslo uten at det blir med byggekraner så derfor lot jeg den være på dette ene bildet - ikke to som du skriver. Hele serien fra denne gatestumpen består vel av 8-10 bilder, men altså bare ett med kran.
Takker for kommentar.

Trond-Ole Husebø:
Litt artig med det at hvis en nevner krana så følger flere etter. Slik er vi mennesker - akkurat som sauen. Dit en går følger de andre etter. Dette fenomenet ser vi igjen i fotokommentarer også. Hadde bildet ute på en annen side og fikk 25 kommentarer - bare en nevnte krana, men han ville at jeg skulle bygd opp bildet rundt den. Men det er nå en gang slik at når andre oppdager noe så ser man det man kanskje ellers ville oversett.
Takker så mye for kommentar.

Roland Jensen:
Takker så mye for kommentar.

Roar

Tove H.
Liker v3! Fint at det finnes slike perler igjen.
Hilsen Tove
Avsluttet .
Liker alle versjonene Roar. Godt fortellende er min mening.
Savner litt mer spennende himmel, men meteorologiske saker
er det vanskelig å rå over.
Med hilsen fra Eivind 8~))
Roar K.
Tove Heggø:
Ja, det finnes no få til i mitt nabolag. Skal se om det er mulig å få noe brukbart derfra etterhvert også. Takker så mye for kommentar,

Eivind M. Jacobsen:
Hadde vært grått hele dage - fint fotovær og grunnen til at jeg gikk ut. men utover ettermiddagen sprakk det opp og ble slik. Kunne selvfølgelig jobba litt med det eller også bytta ut himmelen, men dette er ment å være dokumentariske bilder så da kan det være som det er.
Takker så mye for kommentar.

Roar
S. N.
Hei, selv om et bilde skal være dokumentarisk, som i u-manipulert, går det an å velge å TA bildet når lyset er optimalt, feks tidlig morgen eller kveld, i et lys som henter fram farger, og med en himmel som ikke er helt hvit. Den hvite himmelen hadde forøvirig ikke nødvendigvis vært sjenerende om den ikke har fått så sentral plass i komposisjonen. Slik jeg ser det er det det tamme triste lyset her som gjør at dette bildet ikke når opp. Det er jo et flott nabolag med mange fotomuligheter.

Hilsen Silje
Dag T.
Dette er det første man ser når man går i den gaten, og det er lov å jobber litt mer med motivet. Stedet er fullt av motiver, og dessuten bor det mennesker der som kan være med på bildet. Nå ser det ganske trist og folketomt ut. Versjon 3 er den som fungerer best.

Gå tilbake, prøv igjen flere ganger under varierende belysning. Jobb deg inn på motivet.
Roar K.
S. Nilsen:
Som nevnt høyere opp så var været anderledes da jeg gikk ut. Jeg tok vel noe sånt som 250 - 300 bilder på den rusleturen. Dette var blant de siste bildene jeg tok på turen og da hadde været endret seg noe. Ikke lenge etter var det knallblå himmel med steikende sol.

Nå har disse bildene også vært ute på andre fotosider så jeg har forlengst fått dannet meg en mening om hvor jeg har flertallet og de er heldigvis enige med meg i at himmelen var som den var der og da. Det var Damstredet jeg ville ha fram - ikke himmelen. Den bare er der. Selvfølgelig ikke noe problem å endre lys og himmel i ps heller. Men dette er slik det var der og da. Med seinskader av polio pluss astma og kols må jeg nok dessverre ofte fotografere etter helsa og ikke etter været uten at det skal være noen som helst undskyldning. Har jo forlengst innsett at jeg er en mye bedre kommentator enn fotograf og trives med det.
Takker så mye for kommentar. Selv om kanskje min tilbakemelding ikke kan tyde på det så teller så absolutt også slike kommentarer som din. Det er poenger å hente overalt.

Roar
Roar K.
Dag Thrane:
Hvis jeg går tilbake så vil antagelig resultatet bli omtrent det samme fordi jeg har brukt de vinklene jeg likte. Dette er jo bare 3 av de bildene jeg tok. Dessuten var det ikke det første jeg så fordi jeg kom fra motsatt ende og startet der så dette er blant de siste.

Det som imidlertid kunne være interessant er at de som mener å ha bedre eller hvertfall andre måter å gjøre dette på gjør akkurat det og legger ut for da kunne man se hvordan andre ser det og kanskje lære av det. Det er nå en gang slik at er man inne i et spor så er det vanskelig å komme ut og se det anderledes. Man lærer faktisk ofte mer av å se hva andre har gjort når det gjelder komposisjon og utsnitt. Men da måtte jeg få beskjed når det ligger ute for jeg bruker ikke dotten så mye. For meg er den mest en norsk side å ha portfolio på da det er lite tilbakemeldinger å få vanligvis. Men denne gangen har jeg visst lagt ut noe som engasjerte. Hva mennesker angår så var det arkitekturen som engasjerte og da var ikke menneskene så interssante å ha med i bildet.
Takker så mye for kommentar.

Roar
Dag T.
At folk begynner å bruke bildekritikken som ''en norsk side å ha portfolio på da det er lite tilbakemeldinger å få vanligvis'' er beklagelig. Det var ikke det den var ment som. Bildegallieriet kanskje, men ikke her.

På den annen side ser jeg poenget når jeg ser noen av kommentarene du har fått her, der enkelte skriver om motivet, men ikke om ditt bilde av det.

Ellers kan jeg ikke tvinge deg til å se på bilder her eller andre steder, men jeg er helt enig med deg i at det er mye komposisjon å lære av å se på andres bilder. Ta gjerne en tur i en stor bokhandel, denne typen bilder du har prøvd deg på her er det mange av.

En annen ting er at arkitektur jo handler en del om mennesker, særlig i denne typen strøk som bærer preg av mange års liv. Stedet er ikke dødt, det står ikke på museum, det lever ennå, men det savner jeg i dine bilder.
Roar K.
Dag Thrane:
Nå blir det nok en god del bildetitting da jeg også bruker både PBase der jeg har en større portfolio enn her og har i det siste blitt en flittig bruker av amerikanske photoSIG der man jo får legge ut flere bilder til flere kommentarer man skriver. Gøy for meg som liker å skrive og dessuten trenger å friske opp min skriftlige engelsk. Babler jo stort sett bare engelsk det halve året jeg bor i Goa om vinteren. Hva norske sider angår så er jeg etter mine erfaringer bedre tjent med photosight.org enn dotten der jeg legger ut et bilde annenhver dag. Når alt kommer til alt så er foto noe jeg fyller tia med. Grunnet seinskader av polio blir nok feltarbeidet noe begrenset. Foto av diverse art er noe jeg fyller min pensjonisttilværelse med. Er nok en bedre kommentator enn fotograf og trives med det. Går svært sakte framover når det gjelder mine ferdigheter. Leker mye i photoshop. Det er nå en gang slik at når man blir eldre skal man bli som barn igjen heter det jo. Er nok sikkert ikke seriøs og hardtarbeidende nok. Men det var da heller ikke meningen da jeg tok opp foto igjen for alvor etter botimot 20 års pause etter at seinskadene meldte seg. Det skulle være noe jeg hadde gøy med på min måte. Men har jo forlengst oppdaget at det er gull verdt de tips man får på fotosidene. Folk som driver på seriøst topp-plan selv om mange er pur amatører forstår liksom ikke hva det er jeg driver med for de fleste av dem har ambisjoner mens jeg er fornøyd med å kose meg med det jeg driver med uten å hige etter å bli ''verdensmester''.

Misforstå meg nå ikke. Jeg er gla' når folk som du nå engasjerer seg. Men jeg må altså følge mitt tempo. Får jeg et blinkskudd så er det gøy. Uteblir det så har jeg hatt det gøy likevel.

Roar
Per Harald G.
Syns versjon 3 fungerer best. Husa leier oss innover i bildet, fin tekstur i mur og tegltak, fine fargekombinasjonar.

Eg syns versjon 1, -spesielt den raude veggen til venstre, virkar ein tanke uskarp.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu