Moskus fra Dovrefjell
Ein av to moskus som oppsøkte ein isbre like ved teltplassen vår på morgonkvisten. Når vi returnerte fra fottur seinare på dagen hadde ytterligere fem dyr komt til. Med denne pelsen er det ikkje så rart dei ønsker å kjøle seg ned på varme sommerdager..
Utstyr
  • Canon EOS 350 D
  • Canon EF 100-400 mm, 4.5-5.6. IS
  • Brennvidde400mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger254
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_331028} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
jarl kjetil j.

Hei!

Fint miljøbilde av moskusen dette. Skarpt og godt eksponert mot den lyse snøen. Liker diagonalen snøen lager i bildeflaten. Skal vel være forsiktig i nærheten av disse. Hørt de kan være litt uberegnlige.
anders s.

ser her ja, her kjøler dem seg nede i snøen,og det kan jeg godt forstå med den varmen som er nå for tiden.
synes dette ble et fint miljøbilde
fine linjer var det også
skyggen som ble kutta er et lite minus,men dette er bare småpirk,og du kunne nok heller ikke gjort det noe annerledes pga harmoni i kompen.
ha en flotters helg fredrik
mvh anders
Roar K.

Ser du har brukt 400mm her så da holdt du vel god avstand for jeg har hørt noen ymt om at de ikke skal være bare store snille ''pusekatter'' disse her. Fint portrett du har fått av denne. Grunnet at du har ei linje som jeg synes går litt vel søkt direkte ut i det øvre høyre hjørnet så ville jeg gjort et kutt enten på høyre side bak moskusen eller i overkant for å unngå hjørnet, noe som i malerkunsten går for å være grunnlærdom. Etter at jeg fikk dette påpekt så fikk jeg faktisk sjøl også øynene opp for at perspektivet er best tjent med å unngå hjørnene. Dette har jeg imidlertid sett mange fotografer gi blaffen i til tross for at komposisjon og perspektiv jo er sammenfallende når det gjelder foto og maleri.

Roar
Jarle S.

Hei,Fredrik
Fint miljøbilde av dette urtidsdyret.Hadde planer om en tur i dette området
selv i sommer,men nå reiser jeg til Kreta i morgen,og da er ferien over
for denne gang.
Men du har i alle fall fått tatt bilde av moskusen,og et helt ok et sådan.
Fine linjer og en sikker komp.

Mvh
Jarle
Fredrik S.

Jarl Kjetil- takk for fin kommentar! Moskusen kan nok være litt uberegnelig ja, om ein går for nært. Alle vi møtte var imidlertid heilt rolige da vi holdt god avstand, og trekte tilbake med ein gang om dei virka urolige. Dette individet la seg ned like etterpå og sovna på snøen- utrulig flott naturopplevelse å oppleve slik tillit! Mi oppfatning av moskusen er altså at den er eit rolig dyr, så lenge den får være i fred. Vi møtte også på folk som hadde fått dyr etter seg når dei hadde komt for nært, så det er tydelig at ein bør være forsiktig.

Anders- Takker for det! Og ja, eg ser kva du meiner med kutt av skyggen. Hadde ikkje tenkt over det sjølv. Bildet er beskjært, og utsnittet enda slik pga kompen, som du er inne på, men skal teste ut litt forskjellige utsnitt. I tillegg var det ein irriterande stein som måtte unngås. Ei finfin helg til deg også! =)

Roar- takk for flott kommentar og tips! Det var interessant sidan eg med vilje hadde beskjært bildet slik. Det er altså gode muligheiter til å unngå hjørnet,så dette skal eg sjå nærmere på. Sett stor pris på tipsa dine, og eg har feks med tanke på oppskarping gått over til USM i stedet for sharpen etter tips fra deg under følgande bilde: bilde nr. 365876, og eg er veldig fornøgd med det ''byttet''. Når det gjeld hjørner trur eg nok eg kjem til å beholde det i dette tilfellet, men her er nok smaken delt. Skal uansett sjå nærmere på andre utsnitt =)

Jarle- Takk for det! Og god tur til Kreta! Du får legge ut nokre bilder fra turen når du er tilbake! =)

-Fredrik S-
Håvard S.

Hei Fredrik!

Har du smultringene klar i tilfelle den kommer byksende i din retning?;)
Etter all dritten den har hatt ut seg ser det ut som at den nok er mer redd for deg enn du er for den...hehe.
Ser utsnittet er kommentert. Ville nok også unngått å ha skillet i hjørnet. Skjønner ditt valg og respekterer det, men tror kompen hadde blitt sterkere om du hadde tatt med litt til i toppen og muligens et kutt i bunn slik jeg ser det. Men det er opp til deg:)
Sikkert et morsomt møte med et mektig dyr!

Mvh. HåvardS
Knut Børge S.

Ja ikke rart den søker til kulden Moskusen, med den bekledningen er det vel ikke til å holde ut i sommervarmen. Godt og skarpt miljøbilde, der jeg liker skille mellom snø og barmark.

mvh KBS
Fredrik S.

Eit forsinka takk for kommentarane Håvard og Knut Børge.
Har ikkje fått sjekka innom på ei stund.

Håvard- Hehe, jepp! Smultringer er gode å ha, tipper dei er meir fristande for moskusen enn meg :p Takk for tips! Interessant å høre forslag til utsnitt!

Knut Børge- Tenkte på det samme. Den helga der var jo ekstrem varm også, så drakta kan umulig være særlig behagelig på dei varmaste dagane..

-Fredrik S-

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu