Mot vest
Vest av Gullgruveområdet på Lykling, Bømlo
Bildet inngår i albumet Bømlo -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-08-05 16:56:02
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-08-06 13:57:43
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 400 D
  • Tamron 28-300 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_331576} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Kristian K.
Flott bilde med nydelige farger!!! Men for meg ser det ut som om horisonten heller en anelse mot høyre. Mistenker deg for å ha justert horisont etter øya. Stemmer det? For den er rett...
Kjell Sigurd S.
Solstrålene hever dette betraktelig. Jeg synes imidlertid at du har overdrevet fargejusteringen for mye. Ellers meget severdig.

Kjell S
Avsluttet .
Et nydelig landskapsbilde med flotte farger er min mening Per Harald.
Det lille fyret er en god detalj, lyset på sløret på himmelen likeså.
At horisonten heller en mm synes jeg ikke gjør noe.
Med hilsen fra Eivind 8~))
Per Harald G.
Takkar for kjappe kommentarar! Har lagt ut ein ny versjon der fargen er dempa og horisonten retta litt.
Tove H.
Flott, der har du rettet opp noe av det jeg hadde tenkt å kritisere - v2 likte jeg mye bedre. Vakker himmel - nydelig lysspill over fyret. Lurer på om ikke dette hadde blitt fint i s/h også? Bare en tanke.
Har du hatt høy ISO? Synes det er litt støy.
Ser en flekk på brikken til venstre på himmelen...
Dette ble mye pirk, godt ment.
Hilsen Tove
GUNNAR S.
God aften PH

Jeg liker nok #2 best.
Flott med fyret, det er en fin detalj !
Nydegelig lysspill på himmelen.

mvh
Gunnar på Mo
Anne-Lise S.
Tre ulike versjoner av et flott syn med dette lyset som en åpenbaring fra himmelen! :-) Ønsker ikke å velge, men vil påpeke haloen rundt ''øya'' som fra highlights/shadow justering (?) som sees best i v1 og v2, og hellende horisontlinje. Ellers liker jeg din eksperimentering! :-)

Anne-Lise
Per Harald G.
Takk for tilbakemeldingar frå dykk tre siste!
Huff, eg må bli flinkare til å rette opp hellande horisontlinjer....
Ann T.
For meg er V3 det beste. Synes at farge versjonene ikke er helt i mål men i gråtoner blir dette meget fint! Bra komposisjon.
Mvh. Ann
Tove H.
Ja, v3 ble vellykket!
Tove
Eliza A.
Synes versjon 2 var kjempeflott!!


eliza
Avsluttet .
Ja ja. BW ble jo flott den Per Harald, men der har du brukt horisonten fra enern.
Mvh. Eivind 8~))
Johan Mathis G.
Hei,

Spellar det noen rolle fra hvilken versjon horisont er hentet i v3?
På v1 heller den 1.5 mm til høyre, mens den heller 1,2 mm til venstre i v2.....
Med så små avvik blir det for ''vitenskapelig'' i vurderingen av bildet, SELV om horisonten er viktig, men avogtil ER ikke 1 mm nok...
Bildet
1 er for metta og med magentastikk, mens v2 er best, tross litt grønnstikk.
Er usikker på haloeffekten, da bildet ikke virker unaturlig skarpa eller dratt på, spes i v2, og synes forøvrig ikke det sjenerer særlig heller.

Skulle jeg ønsket noe mer, så måtte det være LITT mer luft på venstre side, og at fyret da ble dytta nedi ''rumpesprekken'' til høyre på øya, for kompen sin del.

Men bevares, bildet er vakkert det som det er..:-) Både v1 og v2 på hver sine måter.

Èn ting til. Skjønner ikke hvorfor alle i ''tide og utide'' ...skal lure på om ikke detta blir fint i s/h også... (ikke pers ment T, for all del -> mer noe ''som går'' på dotten)
Noen bilder gjør seg def ikke i den valøren, som her.
Ble flatt, kjedelig (vel, ble mer helt greit) og ikke like severdig mht dybde i bildet, bl.a. som følge av graderinger i vann og himmel.
Bildet kan nok bli bedre også i s/h, med bedre handling i PS, bl.a. ift detaljer på holme og graderinger i sjø og himmel.
Men igjen, bare min mening ;-)

Også; ser at noen med et sukk synes bildet fikk mye pirk etter å ha påpekt nesten usynlig støy og en ørliten flekk på bildebrikka (igjen deg T, og igjen slettes ikke personlig ment, men, et bilde her må vel tåle mer tilbakemelding før man kaller det for MYE pirk..? Eller skal man unnskylde seg for å mene at bilder har forbedringpotensiale..? Jeg vil hvertfall ha et kommentarsamfunn der alle bruker retten til å si sin mening, uten å tylle det inn i småkoselige fraser. Var nettopp innom et bilde, der 9 av 12 kritikker kommenterte vær og vind, bakenforhistorien til bildet og produktet på bildet samt hvor koselig alt så ut der bildet var tatt. 2 kom med vage meninger om bildet, mens 1 - Èn, kommenterte bildekvaliteten..!!
Måtte bare blåse ut med dette og sette det i kontekst til at noen her nærmest unnskylte seg bitteLITT pirk... Takker

Og da må jo mine synspunkter her over fortone seg som amen i kjerka, eller..?

Bruk gjerne mine tanker og steaming til ettertanke, forkast det, fortreng det, eller send meg mld med synspunkter på det...
Åpen for ALLE tilbakemeldinger og har sterk rygg og nakke...


Mvh
og god fotohelg

JMGaup
Per Harald G.
Takkar dei siste for konstruktive tilbakemeldingar! Spesielt takk til Johan Mathis som på ein grundig og konstruktiv måte kjem med tankar om bildet spesielt, og om det å gi kritikk, generelt. Eg er enig i mykje av det du skriv om ''kosekommentarar'' og om at mange orsakar seg for å komme med pirk. Det blir ofte sånn med meg også. Eg prøver å gi kritikk på ein skånsom og hyggeleg måte. Eks: Kanskje du kunne...../Det ville kanskje bli enda bedre om du.....osv.

Eg prøver alltid å påpeike det som er bra med bildet først. Det trur eg er rett å gjere, for å få det heile i ei konstruktiv setting. Eg trur ikkje det blir konstruktivt å berre kommentere det som er dårleg. Eg er lærar og veit litt om kva som får eleven til å yte og å utvikle seg. Han treng konstruktive tilbakemeldingar og ros på det som han gjer bra. Slik er det med oss voksne også.

Eg er enig med deg Johan Mathis, men det er grøfter på begge sider. Utfordringa blir å finne den rette middelveg når ein gir kritikk. Kritikken din var heilt grei i så måte.
Tove H.
Ok - må bare si at jeg gremmet meg etter at første kommentaren min var lagt inn - det var ikke mye pirk - så jo det etterpå! Men så tenkte jeg -pytt...
Jeg så også det med fyrets plassering på øya, slik JMG gjør, men er det ok å flytte et fyr på et lansdskapsbilde? Trær., greiner...ja, men... Noe heter at alt er lov, så da går det vel...? Men da må man vel sløyfe hvor bildet er fra?
Nå fikk jeg forklaring på støyen - altså for mye oppskarping. På min bærbare nå synes den ikke, men gjett om den syntes på god skjerm! Sikter til øya. Det var såpass irriterende at jeg jeg derfor anbefalte s/h. Der så jeg det ikke. Og bildet ble for meg ''reddet''. For jeg liker godt motivet med himmelen. Så tenkte jeg altså....kan det reddes?
Ordvekslingen om billedkritikk denne gangen opplevde jeg forøvrig som saklig og konstruktiv - må bare si det til slutt.
Hilsen Tove
Johan Mathis G.
Takker Per H og Tove for respons og meninger om den lange jeg la ut inatt litt trøtt og lessen (frosen :)
Tove: Mente ikke røre ved fyret, bare hvordan jeg så for meg dette mer ''perfekt'' komp-messig.
Forøvrig, i doku skal man ikke gjøre endringer, og hvertfall ikke slike som forringer eller gir annet eller feilaktig uttrykk.
All endring som gjøres, det være seg beskjæring, endre kontrast og skarpe etc - er jo manipulering med den absolutte sannhet som var akkurat da man tok bildet..?
Men så er det jo også slik at alle bilder på èn måte er en illusjon - dette da man aldri kan gjenskape akkurat dèt bildet og dèn situasjonen igjen, ergo illusjon..?
Middelvei stort sett best Per H, men uansett ærlighet først :-)

Ha en god helg videre

Mvh

JMGaup
Per Harald G.
Til Johan Mathis: Sjølvsagt ærlighet først, men det er måten ein formidlar han på som kan diskuterast :)
Avsluttet .
Hei. Likte dette bildet jeg da, flott lys! Fargene i V2 faller best i smak hos meg.
Liv F. D.
Nydelig landskapsbilde i fortryllende lys og flotte farger. Det med horisonten er nevnt. Likte kompen. Synes #1 hadde fine romantiske farger.

mvh
Liv '')
Per Harald G.
Takk for tilbakemeldingane, Kjell og Liv:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu